Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δυο κόρες ορίζει η συνταγή για οικογενειακή ευτυχία Σύμφωνα με έρευνα μεγάλης βρετανικής ιστοσελίδας για θέματα γονέων

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/DB493AB1532DA8953CC84416892CCBDF.jpg 

Τετάρτη 06 Απριλίου 2011 
Αν σκέφτεστε να αποκτήσετε οικογένεια, ξεχάστε τα όνειρά σας να........ κάνετε ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Το μυστικό για μια πραγματικά αρμονική οικογένεια, με λιγότερη φασαρία και καβγάδες, είναι δύο κόρες. Αυτό προκύπτει από έρευνα μεγάλης βρετανικής ιστοσελίδας για θέματα γονέων που διενεργήθηκε σε 2.116 γονείς με παιδιά κάτω των 16 ετών, αποκλείοντας τα μοναχοπαίδια.

Αν και τα ευρήματά της ενδέχεται να εκπλήξουν πολλούς γονείς, καθώς οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι δύο κορίτσια θα τα βρίσκουν στο παιχνίδι, ότι είναι πιο απίθανο να μαλώνουν, ότι σπάνια ενοχλούν τους γονείς τους και ότι συνήθως δεν «κουρδίζουν» το ένα το άλλο. Επίσης δυο κορίτσια κάνουν ελάχιστο θόρυβο, σπάνια αγνοούν το ένα το άλλο και είναι πιο πιθανό να εμπιστεύονται με τα προσωπικά τους τον έναν ή και τους δύο γονείς.


Αν όμως διπλασιάσετε τον αριθμό των κοριτσιών που θα αποκτήσετε, τότε έχετε μια συνταγή για την καταστροφή, καθώς, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γονείς τεσσάρων κοριτσιών ήταν οι λιγότερο ευτυχισμένοι με την σύνθεση της οικογένειας τους. Στην πραγματικότητα εκείνοι που είχαν τέσσερις κόρες δήλωσαν ότι ήταν αναγκασμένοι να διαιτητεύουν κατά μέσο όροι σε τέσσερις καβγάδες την ημέρα.


Συγκεκριμένα, ένας στους τρεις δήλωσε ότι συχνά το έβρισκε δύσκολο να τα βγάλει πέρα και οι δύο στους τρεις αναγκάστηκαν να αγοράσουν μεγαλύτερο σπίτι.


Σε γενικές γραμμές, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες με τέσσερα παιδιά οποιουδήποτε φύλου παρομοιάζουν την οικογενειακή τους ζωή με καθημερινή μάχη, ενώ οι κομβικές ώρες του πρωινού, του μεσημεριανού και της ώρας να πέσουν τα παιδιά για ύπνο ήταν οι πιο «θερμές» της ημέρας. Παράλληλα, οι γονείς με μεγάλες οικογένειες παραδέχονταν συχνότερα ότι περιστασιακά αγνοούσαν ένα ή και περισσότερα παιδιά ή πάλευαν ώστε να κατανείμουν ισόποσα σε όλα την προσοχή τους.


Μετά τον συνδυασμό των δύο κοριτσιών, ο επόμενος καλύτερος φαίνεται να αναδεικνύεται ο «κλασικός», με ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Το 86% των γονιών είπαν ότι ο γιος και η κόρη τους ήταν πραγματικοί φίλοι. Τα αδέρφια διαφορετικού φύλου σπάνια μαλώνουν για παιχνίδια και είναι πιο εύκολο να λογικευτούν, αλλά καθώς μεγαλώνουν δεν έχουν τόσα κοινά ενδιαφέροντα, λένε οι ερευνητές.


Ο τρίτος καλύτερος συνδυασμός είναι εκείνος των δύο αγοριών με τους γονείς να λένε ότι οι γιοι τους είναι πολύ δεμένοι και προσέχουν ο ένας τον άλλο. Καθώς όμως μεγαλώνουν τα δύο αγόρια, δύσκολα θα εκμυστηρευτούν τα προσωπικά τους στον μπαμπά ή την μαμά τους.


«
Συχνά υποθέτουμε ότι τα κοριτσάκια συμπεριφέρονται σαν αγγελούδια και, αν έχεις μόνο δύο, αυτό αποδεικνύεται αληθινό. Ομως όσα περισσότερα κορίτσια έχει κανείς, τόσο πιο μπελάς γίνονται, ενώ αν έχει κανείς πολλά αγόρια δεν χρειάζονται τόση προσοχή. Βεβαίως η φύση δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε τον ιδανικό για εμάς συνδυασμό παιδιών, ούτε και την προσωπικότητα τους.», λέει η Φέι Μίνγκο, που ζήτησε τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας.(ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: