Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

BBC - Η Αίγυπτος μπροστά στην παραίτηση Μουμπάρακ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 
 
Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Αιγύπτου δήλωσε στο BBC πως «ελπίζει» ότι πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ θα μεταβιβάσει εντός της ημέρας την εξουσία του στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν. Ανώτατος στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ταυτόχρονα στους διαδηλωτές της Αιγύπτου ότι όλα τα αιτήματά τους θα ικανοποιηθούν, όπως...
μεταδίδει το Associated Press.
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Αιγύπτου βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση από το πρωί προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθεί το έθνος και να εκπληρωθούν οι προσδοκίες του λαού, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ.

 Σύμφωνα με το πρακτορείο, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό τον Χουσέιν Ταντάουι, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και υπουργό Άμυνας, προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα και οι προετοιμασίες που πρέπει να κάνει ο στρατος «για να προστατευθεί το έθνος, τα συμφέροντα και οι προσδοκίες του λαού».

 «Το συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνει σε συνεχή συνεδρίαση για να συζητηθούν μέτρα που είναι δυνατόν να ληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Στην κρατική τηλεόραση προβλήθηκε βίντεο με στιγμιότυπα από το συμβούλιο. Στις εικόνες αυτές δεν εμφανίζονται ούτε ο πρόεδρος Μουμπάρακ, ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όμαρ Σουλεϊμάν.

 Κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, είπε ότι η απόφαση για το αν ο Μουμπάρακ θα παραμείνει ή όχι στην εξουσία θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC εξάλλου μετέδωσε ότι ο Μουμπάρακ θα υποβάλλει την παραίτησή του απόψε.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: