Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011 

Προστέθηκε από  Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Διάβασα με προσοχή, το σχόλιο του Γρηγόρη Παπαχρήστου για την απάντηση που έλαβε από τον Γιάννη Μαγκριώτη στο σαφέστατο αίτημα που... έθετε για κάρτα ελεύθερης διέλευσης οχημάτων από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, για τα οχήματα των κατοίκων (και του Δήμου) της περιοχής.
Το σχόλιο, του τέως δημάρχου Δίου είναι το εξής:
« …Καταρχήν οφείλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση απάντηση του Υφυπουργού στην επιστολή μου. Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό στους Υπουργούς μας. Τουλάχιστον ο κ. Μαγκριώτης έχει το θάρρος, ακόμα και όταν δε γίνεται αρεστός, να απαντά άμεσα και δημόσια. Θέλω να πιστεύω πως μετά την εξεύρεση λύσης στα διόδια του Αιγινίου, θα βρεθεί λύση και στα διόδια της Λεπτοκαρυάς και πρωτίστως για τους κατοίκους της νότιας Πιερίας. Άλλωστε στην απάντησή του ο κ. Μαγκριώτης δεσμεύεται πως θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους τοπικούς φορείς, την εταιρεία και το Υπουργείο για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος των διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη αλλά δε σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε…»

Δεν θα αντέξω τον πειρασμό να μην σχολιάσω το σχόλιο του κ. Παπαχρηστου… Είναι προφανές ότι πρέπει να δυσκολεύτηκε πολύ για να βρει κάτι θετικό.
Ας μου επιτρέψει να σχολιάσω όμως τα εξής: Κάτι συμβαίνει σ’ αυτήν την χώρα όταν θεωρούμε «ικανοποιητικό» το γεγονός ότι απάντησε σε έναν θεσμικό παράγοντα (περιφερειακό σύμβουλο) και με αξιόλογη μακροχρόνια διαδρομή πρώην δήμαρχο, ένας υπουργός, ο οποίος όταν επισκέφθηκε το Δίον (λίγο μετά τις πλημμύρες του 2009) είχε υποσχεθεί χρηματοδότηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων. Χρηματοδότηση που ποτέ δεν ήρθε…
Όσο για το «θάρρος» του υφυπουργού να απαντά «ακόμα κι αν δεν γίνεται αρεστός» αυτό θα το βλέπαμε αν απαντούσε επί της ουσίας. Και η ουσία ήταν για το πόσο ακόμη θα πληρώνουν, ακόμη και τα απορριμματοφόρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου για να μετακινούνται μέσα στον ίδιο το δήμο τους.
Το τρίτο σημείο, αφορά την «δέσμευση» του υπουργού για συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος των διοδίων της Λεπτοκαρυάς με τους κατοίκους σε συνάντηση που ΘΑ έχει (κάποτε) με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.
Επί της ουσίας, στο μόνο σημείο που θα συμφωνήσω με τον κ. Παπαχρήστο, είναι με την τελευταία του φράση, στην οποία επισημαίνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε… Τουναντίον με τέτοιες «υπουργικές» απαντήσεις, μόνο ανήσυχοι μπορεί να είμαστε!


2Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, θα εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία στην συνεστίαση του ΕΒΕ Πιερίας που πραγματοποιείται την ίδια μέρα.
Ο βουλευτής Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ δεν αποκλείεται να έχει συναντήσεις με φορείς της νομού μας. Είναι μάλλον απίθανο δηλαδή να μην συναντήσει τους δημάρχους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, καθώς και την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.


3
Την Πέμπτη θα κλείσει τελικά, ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων για το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης.
Η προθεσμία αρχικά έληγε την Δευτέρα το βράδυ, αλλά τελικώς παρατάθηκε μέχρι και την Πέμπτη, για λόγους οι οποίοι ελέγχονται… πληροφορίες οι οποίες ελέγχονται λένε ότι «έπεσε το σύστημα»!


Ούτε σεντς δεν φαίνεται διατεθειμένος να δαπανήσει ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού για εκδηλώσεις που δεν διοργανώνει ο Δήμος. Αυτό ξεκαθαρισε στην πρόσφατη συνεδρίαση ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος, όταν εισηγήθηκε αρνητικά την επιχορήγηση με 500 ευρώ συλλόγου της περιοχής…
Λεφτά δεν υπάρχουν, είπε ο δήμαρχος…

http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: