Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Toyota - Θα καταβάλει 32,4 εκατομμύρια δολάρια για τις ανακλήσεις των οχημάτων της

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλει 32,4 εκατομμύρια δολάρια στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δύο ...ξεχωριστές έρευνες, οι οποίες αφορούσαν την διαδικασία ανάκλησης οχημάτων της, ανακοίνωσε αργά χθες Δευτέρα το υπουργείο Μεταφορών.

Η συμφωνία, η οποία επιβεβαιώθηκε από την Toyota, επισφραγίζει μία θυελλώδη χρονιά για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ουάσινγκτον αναφορικά με τις ανακλήσεις 11 εκατομμυρίων οχημάτων της και τις αποκαλύψεις περί πλημμελούς ασφάλειας.

Η κρίση αυτή οδήγησε σε μία άνευ προηγουμένου εξονυχιστική έρευνα από πλευράς της κυβέρνησης, στην επιβολή τριών υψηλών προστίμων στην αυτοκινητοβιομηχανία και στην απώλεια του γοήτρου της εταιρίας και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

«Είμαι ικανοποιημένος που η Toyota συμφώνησε να καταβάλει το υψηλότερο δυνατό αντίτιμο και αναμένω η εταιρία να συνεργαστεί στο μέλλον για να διασφαλίσει την ασφάλεια των καταναλωτών», αναφέρει σε ανακοίνωση ο αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Ρέι Λαχούντ.
Η Toyota ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να καταβάλει το μέγιστο πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) χωρίς όμως να παραδεχτεί ότι παραβίασε τον νόμο.

Οι μετοχές της Toyota στο Τόκιο γνώρισαν άνοδο 0,9%.

Οι πωλήσεις της Toyota στις ΗΠΑ επηρεάστηκαν στη διάρκεια του χρόνου εξαιτίας της πρόσφατης κρίσης με τις ανακλήσεις των οχημάτων, ανέφεραν οι ειδικοί της βιομηχανίας.
Τον Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 3%.
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: