Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Γιορτή Αγάπης

giorti_agapis_1
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010 
Από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης
Στην ιδιαίτερα ευαίσθητη δράση της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης, αναφέρθηκαν τα μέλη της, με αφορμή την «Γιορτή Αγάπης» που διοργανώνεται αύριο, κάνοντας έκκληση αλληλεγγύης στους ... Πιεριείς, ζητώντας να συνδράμουν οικονομικά και υλικά στο έργο που επιτελεί για τη στήριξη των ανηλίκων και των οικογενειών τους.
Χθες το μεσημέρι, μέλη και φίλοι της Εταιρείας, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, με σκοπό να στείλουν «μήνυμα αγάπης, κοινωνικής ευαισθησίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε σχέση με τους ανηλίκους που στηρίζει» και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Πιερίας.
giorti_agapis_2Μια από τις προγραμματισμένες δράσεις της, ανέφερε ο ταμίας της Εταιρείας, Γιάννης Καπέτας, είναι η διοργάνωση της εκδήλωσης «Γιορτή Αγάπης», αύριο Τετάρτη, στις 8.00 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης. Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Πιερίας και του θεάτρου «Πήγασος», ενώ τα έσοδά της θα διατεθούν για το πολυποίκιλο κοινωνικό της έργο.
Αναφερόμενος στην αυριανή εκδήλωση, ο κ. Καπέτας τόνισε, πως έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους Πιεριείς, προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά και υλικά την Εταιρεία και μέσω της Εταιρείας τους ανηλίκους, τους οποίους στηρίζει.
Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης, εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εδρεύει στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, ενώ διοικείται από επταμελές συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει Δικαστικός ή Εισαγγελικός λειτουργός. Αυτήν την περίοδο Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης κ. Μαρία Δημητριάδου.
Με την ευκαιρία της συνέντευξης για την εκδήλωση της Τετάρτης, ο κ. Καπέτας αναφέρθηκε και στους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, λέγοντας πως ως κύριο σκοπό έχει να συμβάλλει ενεργά στην πρόληψη της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων, ηλικίας από 8 έως 18 χρονών. Για την εκπλήρωση του σκοπού της, παρέχει υλική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη τις ανηλίκους και τις οικογένειες τις, επαγγελματική κατάρτιση, εκπαίδευση, πολιτιστική καλλιέργεια, ψυχαγωγία και στέγη.
Η Εταιρεία παρέχει υποστήριξη και σε ανηλίκους κατά των οποίων εκκρεμεί δίωξη για αξιόποινη πράξη, σε ανηλίκους που τους έχουν επιβληθεί αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα ή ποινή στερητική της ελευθερίας, σε ανηλίκους που έχουν απολυθεί από ίδρυμα αγωγής ανηλίκων, θεραπευτικό κατάστημα ή ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, ενώ παράλληλα παρέχει και νομική βοήθεια σε ανήλικους κατηγορούμενους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η δράση της Εταιρείας, όπως είπε ο κ. Καπέτας, είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον σκοπό της, «ήτοι να συμβάλλει ενεργά και να προλάβει», ώστε οι ανήλικοι που υποστηρίζει να μην καταστούν θύματα, να μην κακοποιηθούν και να μην οδηγηθούν σε παραβατικές συμπεριφορές, λόγω της προσωπικότητας τους, του οικογενειακού περιβάλλοντος ή λόγω άλλων συνθηκών, τις οποίες βιώνουν.
«Η παρουσία των Πιεριέων στη ‘’Γιορτή Αγάπης’’ και η ενίσχυση της Εταιρείας, θα είναι μια έμπρακτη δήλωση στα παιδιά που έχουν την ανάγκη της, πως η κοινωνία είναι δίπλα τους και ότι τα συμπαραστέκεται και τα ενισχύει ενεργά», κατέληξε ο κ. Καπέτας.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης στο Δ.Σ της Εταιρείας, αντιδήμαρχος Ζήνωνας Σατραζέμης, έκανε λόγο ότι Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, με τη συγκεκριμένη εκδήλωση κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, γνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες για τον τόπο. «Παιδιά και οικογένειες με προβλήματα, έχουν την ανάγκη όλων», είπε ο κ. Σατραζέμης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και πάλι οι Πιεριείς (με την παρουσία τους και τη συμβολή τους) θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά ή υλικά το έργο τις Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με τη Γραμματέα τις Εταιρείας, κ. Βίκη Ζάχου, στο τηλέφωνο 23510-59.361, από τις 9.00 π.μ. μέχρι και τις 2.00 το μεσημέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: