Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και οπαδοί του ΠΑΟ

Συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και οπαδοί του ΠΑΟ
Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010
Έβλεπα τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να κυνηγάνε τους παίκτες και τους προπονητές της ομάδας και σκεφτόμουν ότι αυτές οι εικόνες έρχονται από το μέλλον. Οι οπαδοί του ΠΑΟ αισθάνονται το ίδιο είδος της προδοσίας που νιώθει κι ο ...μέσος Έλληνας – ιδίως ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ που πέρασε χρόνια  με τη σιγουριά ότι ζωή σημαίνει «βόλεμα στο δημόσιο και αυξήσεις του μισθού και των επιδομάτων» και σήμερα τον στήνουν στον τοίχο, δημοσιοποιώντας π.χ τις αποδοχές του, όσοι τη βεβαιότητα του αυτοί την καλλιέργησαν.
Στους οπαδούς του ΠΑΟ έταξαν ότι η χρονιά θα είναι ένα μεγάλο πάρτι. Επειδή πάρτι δεν υπήρξε οι προδομένοι οπαδοί εξεγείρονται: Η μόνη διαφορά με τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ είναι ότι οι τελευταίοι το όνειρο του μισθού των 7000 ευρώ το ζήσανε. Ίσως για αυτό οι δεύτεροι είναι πιο διαλλακτικοί ακόμα από τους πρώτους. Στις ΔΕΚΟ το πάρτι έχει αφήσει ακόμα λίγο hangover: Το κεφάλι πονάει αλλά η ζάλη σε κάνει να μην έχεις όρεξη να πάρεις ούτε ασπιρίνη. Στον ΠΑΟ επειδή το πάρτι δεν άρχισε ποτέ η οργή είναι εύκολη υπόθεση. Λίγο να νιώσεις ότι σε κοροϊδεύουν, αντιδράς. Καμία μαζική αντίδραση δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία ήπια.
Για τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ υπήρχε κάποτε η κακιά δεξιά που ήθελε να τους πετσοκόψει τα προνόμια – ή ο κακός εκσυγχρονιστής Σημίτης που πρόδωσε τα όνειρα του Ανδρέα Παπανδρέου για το σοσιαλισμό και την προκοπή. Αρκούσε να πολεμάς τη Δεξιά ή το Σημίτη και τον όποιο Γιαννίτση έλεγε ότι βαδίζουμε προς το κραχ και όλα ήταν υπέροχα. Για τους οπαδούς του ΠΑΟ, ειδικά για αυτούς που εξεγέρθηκαν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου υπήρχε πάντα στο ρόλο του «κακού» ο Τζίγκερ και η οικογένεια Βαρδινογιάννη: Κάποτε έκαναν συλλαλητήρια για να τον διώξουν.
Οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ ποτέ δεν πίστευαν ότι μια κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου θα τσεκούρωνε μισθούς και προνόμια. Οι οργισμένοι σήμερα οπαδοί του ΠΑΟ πίστευαν ότι η απομάκρυνση του Τζίγκερ είναι μια λύση για όλα. Στην πραγματικότητα οι συνδικαλιστές δεν μπόρεσαν ποτέ να υποπτευθούν ότι η ανάγκη είναι κάτι ισχυρότερο από την ιδεολογία και σε υποχρεώνεις να πάρεις καμιά φορά αποφάσεις που δεν θες.
Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του ΠΑΟ δεν κατάλαβαν ότι η διοικητική ατολμία του Τζίγκερ δεν ήταν ποτέ ο λόγος όλων των δεινών της ομάδας ή για να το πω αλλιώς κακώς πίστευαν ότι μια διοίκηση πιο σκληρή και πιο κυνική θα λύσει όλα τα προβλήματα: και οι μεν και οι δε μπέρδεψαν την πρόθεση με το αποτέλεσμα.
Η πρόθεση όποια κι αν είναι δεν καθορίζει το αποτέλεσμα: Χρειάζονται πέρα από τις προθέσεις πολλά. Οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ θα ήθελαν η Ελλάδα να έχει λεφτά, πολλά λεφτά κι άλλα λεφτά. Ο ΠΑΟ χρειάζεται λεφτά – πρώτα από όλα για μεταγραφές. Η Ελλάδα δεν έχει λεφτά και στον ΠΑΟ πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει διάθεση να μπουν. Η οργή θα συνεχιστεί, αλλά είναι στοιχείο καταστροφής. Όλων…(ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΕΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ - aixmi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: