Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Oι ειδήσεις σκοτώνουν το sex

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
Βγάλτε την τηλεόραση από την κρεβατοκάμαρα. Νέα έρευνα που έγινε στην Αττική δείχνει ότι όσοι παρακολουθούν έως τρεις ώρες την μέρα εμφανίζουν... πτώση της σεξουαλικής τους διάθεσης κατά 17%. Πιο ...πολύ βλάπτουν οι ειδήσεις και οι ενημερωτικές εκπομπές.
Η μελέτη έγινε σε 1.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 25-64 ετών στο λεκανοπέδιο Αττικής από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ).
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, τα θέματα της επικαιρότητας όπως καταγράφονται μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τα ενημερωτικά μαγκαζίνο, είναι ο σοβαρότερος παράγοντας μείωσης της λίμπιντο (84%), ειδικά λόγω του περιεχομένου τους (οικονομική κρίση, περικοπές, ατιμωρησία).
Αντίθετα, τα reality και οι μεσημεριανές εκπομπές με «πιπεράτα» σχόλια και οπτική κλειδαρότρυπας ανοίγουν όρεξη για σεξ, ανεβάζοντας κατά 56% την ερωτική επιθυμία.
Εκπομπές με χιούμορ, σάτιρα και γέλιο είχαν την πιο εντυπωσιακή θετική επίδραση στον οργασμό, σύμφωνα με τις απαντήσεις του 77% των ερωτηθέντων.
«Το γέλιο, ο αυτοσαρκασμός και η διονυσιακή άποψη της ζωής φαίνεται ότι είναι αντίπαλος της υπέρμετρης λογικής και του αδιέξοδου μιας σκέψης καταθλιπτικής, μιας διηνεκούς στρεσογόνου κοινωνικής ζωής, όπως τη βιώνουν οι Έλληνες σήμερα», σχολιάζει ο Χειρουργός Oυρολόγος-Aνδρολόγος, και πρόεδρος της ΕΜΑΣ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
. nooz.gr
ΚΡΑΧΤΗΣ   http://kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: