Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Financial Times - Βλέπουν ελληνική κούρσα για την εναρμόνιση με το Μνημόνιο

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «κάνει αγώνα δρόμου» προκειμένου να εναρμονισθεί με τους όρους του Μνημονίου διατυπώνει σε σημερινό άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Σε εκτενές άρθρο με τίτλο «Greece races to meet bail-out terms» οι Financial Times υποστηρίζουν πως η ελληνική Κυβέρνηση σε μια κούρσα της τελευταίας στιγμής προσπαθεί να ικανοποιήσει τους όρος που έχουν τεθεί από την ...
Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του Μνημονίου.

Όπως αναφέρεται, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει νέες πιέσεις από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, μετά την συμφωνία που επετεύχθη με την Ιρλανδία, και ενώ και η Πορτογαλία προχωρά σε δημοσιονομική λιτότητα.

«Σύμφωνα με αναλυτές η Αθήνα έχει πλέον ελάχιστα περιθώρια διαφυγής», αναφέρει το σχετικό άρθρο, ενώ σημειώνεται πως το νέο πακέτο μέτρων της ελληνικής Κυβέρνησης σχεδιάστηκε εν μέσω ανησυχιών ότι η καταβολή της επόμενης δόσης των 6,5 δισ. ευρώ, η οποία έχει ήδη αναβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Ιανουάριο για τεχνικούς λόγους, μπορεί εκ νέου να καθυστερήσει λόγω της καθυστέρησης στην υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, ο αρθρογράφος κάνει αναφορά στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: