Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ..Τα σκληρά μέτρα φέρνουν "πολιτικά μποφόρ" και απώλειες.. Οι αγώνες θέλουν θυσίες... ο πόλεμος έχει και θύματα..

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010 
του Δημήτρη Καλαϊτζή 
Τα πολύ δύσκολα μέτρα που υφίσταται και μέχρι στιγμής φαίνεται οριακά να αντέχει και υπομένει ο Ελληνικός λαός, ήταν η αιτία της μεγάλης συμμετοχής στις χθεσινές διαδηλώσεις επι τη ευακιρία της προγραμματισμένης πανελλαδικής απεργίας.
Τα μέτρα αυτά που η τρόικα και το μεγάλο μας χρέος εμμέσως "ανάγκασαν" την "σοσιαλιστική" κυβέρνηση να λάβει, έχει φέρει σε μεγάλη αμηχανία το κυβερνών κόμμα και ιδιαίτερα τους βουλευτές του.Πολλοί θα ήθελαν "επειδή αναγκάζονται να τα στηρίξουν κόντρα στα πιστεύω τους" να μήν τα ψηφίσουν.Ομως η αναγκαιότητα "της ύπαρξης της χώρας" και της εξόδου απο την κρίση, αναγκάζουν όλους να ψηφίζουν αντιλαικά μέτρα, όπως λέει και ο λαός μας με "βαρειά καρδιά".
Κάποιοι δέν αντέχουν και αντιδρούν όπως ο αποπεμφθείς βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος.
Ποιός έχει δίκαιο, η κυβέρνηση; το ΠΑΣΟΚ; ή ο βουλευτής; Δύσκολη απάντηση.
Μάλλον το δίακιο είναι κάπου στη μέση.Και η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη (πέραν απο τυχόν λάθη της) να λάβει αποφάσεις επώδυνες για τον λαό αλλά και την ίδια,αλλά και οι βουλευτές "παλεύουν" με τη συνείδησή τους και την διατήρηση του κοινοβουλευτικού τους ρόλου και ελευθερίας.
Οποιαδήποτε απόφαση.. δύσκολη.Να ψηφίζεις κάτι που δέν το θέλεις και ούτε το πιστεύεις ή να αναγκάζεσαι να γίνεσαι αιτία φθοράς και ενδεχομένως και ανατροπής της κυβέρνησης σε περίοδο κρίσης και αναγκαίας ύπαρξης πολιτικής σταθερότητας;
Η απάντηση έρχεται απο διαφορετική σκοπιά για τον καθένα μας.
Ο λαός όμως εκέινο που θέλει είναι αυτό το μαρτύριο να λάβει σύντομα τέλος και προσδοκά να αρχίσει να φανεί φώς στο βάθος του τούνελ και να αρχίσουν φανερά τα σημάδια ανάκαμψης.
Γι αυτό οι αγώνες του λαού και οι διαμαρτυρίες, αλλά και οι αντιδράσεις των βουλευτών, ίσως πιάσουν τόπο, όχι στο να αποτρέψουν την κυβέρνση απο τη λήψη των αναγκαίων διαρθρωτικών μέτρων, αλλά στο να κινητοποιηθούν οι υγιείς δυνάμεις (άν υπάρχουν ακόμη τέτοιες) της Ευρωπιακής Ενωσης, να αναλάβει και εκείνη τις παραίτητες πρωτοβουλίες, εξόδου παο την κρίση που δέν αφορά μόνο τη χώρα μας.
Και όπως δείχνουν οι εξελίξεις, τα σκληρά μέτρα που έχει παρει η ΕΛλάδα, η πιθανή αναγκαιότητα λήψης και νέων μέτρων που αποδεδειγμένα δέν θα μπορούσε να αντέξει ο Ελλληνικός λαός, έχει κάνει και τους Ευρωπαίους δειλά δειλά να κατανοούν την ύπαρξη έκδοσης Ευρωομολόγων, που θα μπορούσε να αποτρέψει τους κερδοσκόπους της παγκόσμιας καπιταλιστικής αγοράς να απομιζούν τον ιδρώτα των λαών της Ευρώπης..
Εν αναμονή για να διαπιστώσουμε.. πόσο θα αντέξει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά ιδιαίτερα πόσο θα αντέξει η ίδια η Ευρώπη όλα αυτά τα οικονομικά παιγνίδια των απανταχού κεροδσκόπων και της "προβληματικής" Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: