Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Το γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση με τα δέματα - ΒΙΝΤΕΟ


Τρίτη, 02 Νοέμβριος 2010
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τα παγιδευμένα δέματα που επρόκειτο να σταλούν σε πρεσβείες και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, με δημοσιεύματα στα κυριότερα ξένα δίκτυα ειδήσεων.
Το γεγονός ότι ο Νικολά Σαρκοζί ήταν στόχος της απόπειρας τονίζεται στο δημοσίευμα του.. διαδικτυακού BBC, ενώ αναφέρονται οι δύο συλλήψεις και η σχέση του ενός εκ των συλληφθέντων με την οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς". Αναφέρεται επίσης ότι σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές η απόπειρα δεν έχει να κάνει με την Αλ Κάιντα αλλά μάλλον με ακροαριστερές οργανώσεις.

Το ABC μεταφέρει την είδηση τονίζοντας ότι ο Ν. Σαρκοζί και πρεσβείες ήταν ο στόχος ενώ αναφέρει πως ένας εκ των συλληφθέντων έχει σχέση με τη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" για την οποία αναφέρει ότι δρα από το 2008 και συνεχίζει παρά τη σύλληψη μελών της. Επίσης, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι με παγιδευμένο δέμα έγινε η τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θύμα συνεργάτη του υπουργού.

Το Skynews μεταδίδει τα της απόπειρας και μεταφέρει δήλωση αξιωματούχου της ελληνικής αστυνομίας που λέει ότι είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως το δέμα θα έφτανε πράγματι μέχρι τον γάλλο πρόεδρο. Σημειώνει ότι ακροαριστερές οργανώσεις στοχοποιούν συχνά κυβερνητικούς φορείς ωστόσο οι επιθέσεις είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί. Ως εξαίρεση αναφέρει τη δολοφονία Βασιλάκη πριν από μερικούς μήνες.

Το CNN αναφέρει ότι βρέθηκαν στην Ελλάδα τέσσερα παγιδευμένα δέματα με προορισμό τον πρόεδρο της Γαλλίας και πρεσβείες. Αναφέρει ότι έγιναν δύο συλλήψεις και σημειώνει ότι ο ένας εξ αυτών είναι ύποπτος για συμμετοχή στη "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Τέλος, μεταδίδει ότι σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο ελέγχονται τα βίντεο της πρώτης εταιρείας μεταφορών για περισσότερα στοιχεία.

Με έμφαση στον Νικολά Σαρκοζί ως στόχο μεταφέρει την είδηση και η Daily Mail λέγοντας ότι ο γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προστασίας. Η εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση το δέμα είχε ως παραλήπτη το Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας και τις πρεσβείες του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Μεξικό στην Αθήνα. Τονίζει επίσης ότι η εξέλιξη έρχεται αφότου ο κ. Σαρκοζί - για τον οποίο αναφέρεται ότι έχει ελληνικές και ουγγρικές ρίζες - δήλωσε πως αυτή τη στιγμή είναι τόσο λίγο δημοφιλής που θα ήταν πιθανό να εξυφανθεί εναντίον του σχέδιο δολοφονίας.

Ρεπορτάζ του Associated Press 

Δεν υπάρχουν σχόλια: