Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ σε ΔΕΚΟ και εργασιακά



Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2010 
Με το επικαιροποιημένο ΜνημόνιοΟι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύσουν των κλαδικώνΜε την αποσαφήνιση εκκρεμών ζητημάτων που άπτονται των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στην... αγορά εργασίας, στον δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, ολοκληρώθηκαν  οι διαπραγματεύσεις της Κυβερνήσεως με την τρόικα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων βρέθηκε το ζήτημα των μετατάξεων των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ στο δημόσιο τομέα, το ζήτημα των επιχειρησιακών συμβάσεων και το θέμα της διαιτησίας.

Για τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ - όχι των ΟΤΑ- αποφασίσθηκε η μετάταξη τους να θεωρείται ως νέα πρόσληψη και να εμπίπτει στον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις από τον Δημόσιο. Θα γίνονται ενδεχομένως και με δυσμενέστερους μισθολογικούς όρους. Παράλληλα, κάθε μετάταξη θα αντιστοιχεί σε 5 συνταξιοδοτήσεις. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πάγωμα των νέων προσλήψεων στο Δημόσιο και συνεπάγεται πως τουλάχιστον την προσεχή διετία ο αριθμός των νέων ανέργων θα αυξηθεί σημαντικά.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σε ό,τι αφορά  το θέμα των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα, αποφασίσθηκε οι επιχειρησιακές συμβάσεις να υπερισχύουν των κλαδικών και της Γενικής Συλλογικής Συμβάσεως υπό αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έτσι, στο κείμενο της συμφωνίας για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θα αναφέρεται ότι αυτές θα υπερισχύουν των κλαδικών χωρίς «αχρείαστες προϋποθέσεις» (unnecessary condition).

Οι όροι θα συζητηθούν με τους κοινωνικούς εταίρους το προσεχές διάστημα, ωστόσο ήδη έχει διαρρεύσει πως οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα συνοδεύονται με ρήτρα μη απόλυσης, θα έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια (έως 2 έτη) και το ύψος της αμοιβής θα μπορεί να υπολείπεται των κλαδικών συμβάσεων έως 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: