Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

manes_2
Οι Μάνες της προσφυγικής Κατερίνης
«Μάνες της Κατερίνης-από την προσφυγιά στη νέα πατρίδα» είναι ο τίτλος της εκπληκτικής έκθεσης... που φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης.
manes_1Εκπληκτική κατ’ αρχήν, ως σύλληψη, η ιδέα (του Νίκου Γραίκου) να αποσπαστούν από το γενικό πλάνο των παλιών, κιτρινισμένων από τον καιρό, οικογενειακών φωτογραφιών οι-φορτισμένες με τρυφερότητα, προσμονή, αιδημοσύνη, πείσμα, λαχτάρα, περηφάνια, πόνο ή αγωνία-φιγούρες των μανάδων και να τοποθετηθούν σε πρώτο-γκρό-πλάνο.
Μάνες Μικρασιάτισσες, Πόντιες, Λιβαδιώτισσες, Θρακιώτισσες, Καταφυγιώτισσες, Κοκκινοπλίτισσες, μάνες-πρόσφυγες από πόλεμο, ή πείνα και ανέχεια, ο Μάνες της Κατερίνης, είναι εκεί για να εξιστορήσουν στο θεατή χίλιες-μύριες ιστορίες, προσωπικές και συλλογικές.
Μην παραλείψετε να κάνετε αυτό το προσκύνημα-έχετε περιθώριο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.

Τα εύσημα και στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου, που έχει μεταμορφωθεί σε πραγματική αίθουσα τέχνης.


Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία έχουν αναλάβει τα τμήματα υποδομής του Α.Μ.Σ 25ης Μαρτίου: να δημιουργήσει βιβλιοθήκη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης.
Γι’ αυτό καλεί όλους μας (και μην αμελήσει κανείς) να στηρίξουμε την προσπάθεια.
«Χαρίζοντας ένα βιβλίο που ήδη έχουμε διαβάσει, προσφέρουμε στα παιδιά και τους νέους μια συντροφιά, ένα ταξίδι χαράς και γνώσης τις δύσκολες ώρες της νοσηλείας. Βιβλία, παιχνίδια, μπλοκ ζωγραφικής, επιτραπέζια, ας γλυκάνουν τις ώρες αυτές», λένε η Σημέλα, ο Κωνσταντίνος κι ο Ευριπίδης, που έχουν αναλάβει να κάνουν πράξη την ωραία αυτή ιδέα.


Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στους δήμους. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο υφυπουργός (με τον οποίο συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι) υποσχέθηκε ότι από 1η Ιανουαρίου του 2011 καθορίζεται ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και απασχόλησης για τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ υπογράφεται άμεσα η συλλογική σύμβαση του κλάδου.
Ο Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας πάντως καλεί σε επαγρύπνηση τους εργαζόμενους στους δήμους, ώστε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και κυρίως να δημιουργηθούν οι όροι έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε απόλυση εργαζόμενου καθώς και να διασφαλιστούν οι αποδοχές όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα κοινωνικής προστασίας των πολιτών, που δοκιμάζονται-όπως ανέφερε-από την ανέχεια, τις οικονομικές δυσκολίες, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό και να δώσουν έμφαση και στα θέματα περιβάλλοντος, ζήτησε (μεταξύ άλλων) από τους γαλάζιους δημάρχους ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε μαζί τους τη Δευτέρα.
Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε πώς θα τα πάνε όλοι οι γαλάζιοι δήμαρχοι της χώρας στα ζητήματα αυτά, αγωνιούμε όμως να δούμε κατά πόσο θα περπατήσουν (οι υποδείξεις του προέδρου) στο δήμο Κατερίνης και στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού.


Πόσες ώρες διαρκεί το Σαββατοκύριακο; 48; Αμ. Δε!
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκοπική έρευνα, το Σαββατοκύριακο διαρκεί μόλις 27 ώρες και 17 λεπτά!
Ένας μέσος Βρετανός ενήλικος (λέει η έρευνα) καταφέρνει να αποβάλει πλήρως το στρες της εβδομάδας όχι το βράδυ της Παρασκευής αλλά στις 12.38 το μεσημέρι του Σαββάτου και ξαναρχίζει να σκέφτεται τη δουλειά όχι το πρωί της Δευτέρας αλλά το μεσημέρι της Κυριακής, στις 15.55. Όπερ σημαίνει πως ο μέσος μεροκαματιάρης κατορθώνει να ζει απελευθερωμένος από τα δεσμά της εργασίας μόλις 27 ώρες και 17 λεπτά εβδομαδιαίως.
Αυτά, για να μη νομίζουν οι εργοδότες μας ότι ξεκουραζόμαστε.


1
Από τον «πόλεμο» στην Ελλάδα, στον πόλεμο της Κορέας ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του, ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της επιτροπής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η αποστολή φτάνει στην Κορέα το μεσημέρι και ευτυχώς οι έλληνες βουλευτές άργησαν μια μέρα, διότι δεν θέλει και πολύ για να σου βγει το όνομα του «γουρλή»!


2
«Ο βασικός στόχος της Ντόρας Μπακογιάννης είναι να εμποδίσει το Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός», σχολιάζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Το θέμα είναι γιατί να «βοηθήσεις» σε κάτι κάποιον όταν μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του…
Χθες ένας ακόμη (μετά την Μπακογιάννη, τον Κιλτίδη και τον Μαρκογιαννάκη) βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης, τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Κυριάκο, (επειδή βλέπω να την κάνεις τελευταίος) μην ξεχάσεις να κλείσεις την πόρτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: