Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Νέα μέτρα ύψους 3,5 δις ευρώ φέρνει η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 στο 15,4% Αναζητούνται λύσεις


Τετάρτη17 Νοεμβρίου 2010
Νέα μέτρα ύψους 3,5 δις ευρώ φέρνει η αναθεώρηση του ελλείμματος για το 2009 στο 15,4% και του χρέους στο 126,8% του ΑΕΠ, από τη Eurostat. Στο 9,4% εκτιμά ότι θα φτάσει το έλλειμμα για το 2010.
Δραστικές περικοπές στο σκληρό πυρήνα του ...κράτους, την Υγεία και τους Δήμους ζήτησε το μεικτό κλιμάκιο των ελεγκτών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών.
Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις.. δεσμεύσεις της και βρίσκεται στο σωστό δρόμο, τόνισε πάντως ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέο Αλταφάζ προσθέτοντας ότι η επικύρωση των

στοιχείων από τη Eurostat είναι σημαντική και για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Τ. υπογραμμίζει ότι η χώρα μας πρέπει να λάβει νέα μέτρα.
Αυτή η πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, θα αποτελέσει και το βασικό επιχείρημα του Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να πείσει τους ομολόγους του στην ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, να επιτρέψουν στην Ελλάδα τον επιμερισμό των πρόσθετων μέτρων σε δύο χρόνια.

Εν τω μεταξύ, απέκλεισε αναδιάρθρωση του χρέους ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιγκαρό. "Αυτό το σενάριο δεν συζητείται καν. Θα είναι καταστροφή για τους Έλληνες, δεδομένων των θυσιών στις οποίες συναίνεσαν", επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Θετικά "βλέπει" ο πρόεδρος της Γαλλίας το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου από τον Μηχανισμό Στήριξης, σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε από το Παρίσι ο Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: