Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Στα 2,80 ευρώ πλέον το αντίτιμο, αυξημένο κατά 40% Αύξηση "φωτιά" στα Μάλγαρα

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010 Ελλάδα

Αυξημένο κατά 40% είναι από χθες τα ξημερώματα το αντίτιμο των διοδίων των Μαλγάρων. Από 2 ευρώ, εν μία νυκτί, σκαρφάλωσε στα 2,80, προκαλώντας την έντονη αγανάκτηση των οδηγών, που το πληροφορήθηκαν από τον υπάλληλο των διοδίων.
Η αύξηση στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων από 2 ευρώ σε 2,80, ήταν προγραμματισμένη, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο ...Υποδομών και Δικτύων.

Το Υπουργείο τονίζει, ότι πρόκειται για τιμαριθμική προσαρμογή, η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και επτά χρόνια, ενώ αποτελεί και συμβατική υποχρέωση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας για τη συντήρηση του δρόμου, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό.

Το σύνολο σχεδόν των εισπράξεων από τα διόδια των Μαλγάρων θα χρησιμοποιούνται από το Δημόσιο (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) για τη συντήρηση του οδικού άξονα, που δεν έχει παραχωρηθεί στην ιδιωτική κοινοπραξία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.

"Πρόκειται για τιμαριθμική προσαρμογή, η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί, εδώ και επτά χρόνια, ενώ αποτελεί και συμβατική υποχρέωση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας για τη συντήρηση του δρόμου, αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το σκοπό αυτό" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, με την αύξηση στην τιμή των διοδίων Μαλγάρων, ισοσκελίζεται σε ένα βαθμό, κατόπιν συμφωνίας με τους αυτοκινητόδρομους Αιγαίου, η κατάργηση των διοδίων Αιγινίου, που προβλέπονταν στη σύμβαση παραχώρησης.

Εάν ήταν σε ισχύ η πρόβλεψη στη σύμβαση παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου του 2007 για τη λειτουργία διοδίων στο Αιγίνιο και ταυτόχρονα, αναπροσαρμόζονταν τα διόδια των Μαλγάρων με βάση τον τιμάριθμο, τότε αθροιστικά το κόστος των διοδίων θα ήταν αρκετά υψηλότερο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: