Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
papageorgiou-amoiridis
Φοβερό το «άδειασμα» Αμοιρίδη από τον Θανάση Παπαγεωργίου!
Για την ήττα του Μηλιώτη, είπε (σε κείμενό του που δημοσιεύσαμε χθες), φταίει, μεταξύ άλλων, και «η απουσία αντιπολιτευτικού ...λόγου, στοχευμένης κριτικής και αποδόμησης του συνδυασμού που έχει την πλειοψηφία και τη διοίκηση στο δήμο Κατερίνης».
Σε πιο απλά ελληνικά, ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ λέει ότι ο συνδυασμός του συναδέλφου του βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  
στο δήμο Κατερίνης, επί 4 χρόνια δεν έκανε αντιπολίτευση στο Χιονίδη.
Δε διευκρινίζει πάντως, αν αυτό έγινε γιατί οι σύμβουλοι του συνδυασμού βαριόντουσαν, ή γιατί (για κάποιους και ποιούς λόγους) δεν ήθελαν.



merkel
Κακώς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ξεσπάθωσε η κυρία Μέρκελ.
Δε θέλει να φορτωθεί η κυρία καγκελάριος της Γερμανίας τους … φτωχούς συγγενείς, που (μαζί με άλλους δεινοπαθήσαντες από τον Χίτλερ), σκοτώθηκαν στη δουλειά στα εργοστάσια της Γερμανίας για να κάνουν τη χώρα της αυτό που είναι σήμερα.
Δε θέλει να φορτωθεί η κυρία καγκελάριος της Γερμανίας τους … φτωχούς συγγενείς, που αγοράζουν χρόνια τώρα τα προϊόντα της χώρας της, που σχεδόν μονοπωλούν την αγορά της Ψωροκώσταινας.
Δε θέλει να φορτωθεί η κυρία καγκελάριος της Γερμανίας τους … φτωχούς συγγενείς, που ήταν οι καλύτεροι πελάτες της πολεμικής της βιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας της και της πάσης φύσεως γερμανικής βιομηχανίας (της μιζο-Siemens συμπεριλαμβανομένης).
Δε θέλει να φορτωθεί η κυρία καγκελάριος της Γερμανίας τους … φτωχούς συγγενείς, που, αφού τους μετέτρεψε σε ερείπια η χώρα της (στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο) χωρίς να τους αποζημιώσει (κατά πως συμφωνήθηκε) κι αφού τους ξεζούμισε τις επόμενες δεκαετίες, ανακάλυψε ότι τελικά τους άφησε ρέστους και ταπί.
Και δε βρίσκεται κανείς (ένας, μωρέ!) να τη βάλει την κυρία στη θέση της;



malgara
Πέρασαν οι εκλογές και τσουπ, αυξήθηκαν οι τιμές των διοδίων στα Μάλγαρα!
Από χθες, οι Ι.Χήδες πληρώνουν 2,80 ευρώ (από 2.00 που ήταν), κοντά 40% πάνω!
«Ήταν προγραμματισμένη», λέει το υπ. Υποδομών, υποστηρίζοντας πως «πρόκειται για τιμαριθμική προσαρμογή, η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί εδώ και επτά χρόνια».
Συγνώμη, «τιμαριθμική προσαρμογή» λέγεται ο ισοσκελισμός των απωλειών της Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟυ από την κατάργηση του σταθμού διοδίων του Αιγινίου;



Εισηγητής (από πλευράς ΠΑΣΟΚ) στο νομοσχέδιο «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων», που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι ο βουλευτής Πιερίας Θανάσης Παπαγεωργίου.
Η συζήτηση ξεκινά το πρωί (στις 10.00) και μεταδίδεται ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής.



1
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες μέλη του ΚΚΕ στον πεζόδρομο της Κατερίνης, ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν μαζί κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Τα μέλη του ΚΚΕ διατράνωσαν την αντίθεσή τους «στα άγρια μέτρα που ήδη έλαβαν (κυβέρνηση, ΔΝΤ και Ε.Ε.), αλλά και στα χειρότερα που έρχονται», ενώ απαίτησαν μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, χαμηλοαμειβομένων, όλων των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και τους λογαριασμούς.
«Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να μην καταδικάσουν το λαό μόνιμα στη φτώχεια και την ανεργία, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων», ήταν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7 στην πλατεία Ελευθερίας.



2
Παρότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διανύει τις τελευταίες μέρες του βίου της, αφού από 1/1/2011 θα αποτελεί παρελθόν, εντούτοις με απόλυτη επιτυχία έφερε σε πέρας το δύσκολο κομμάτι της προώθησης των τηλεγραφημάτων σε μέσα ενημέρωσης, συνδυασμούς και Υπουργείο Εσωτερικών, τις δύο βραδιές των εκλογών.
Πολλά ήταν τα άτομα που εργάστηκαν και ειδικά την πρώτη Κυριακή, ξενύχτησαν ώστε να δοθεί μια όσο το δυνατόν πιο πλήρης εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό είναι, ότι μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, είχαν περαστεί και τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας.



Η Αυστρία δεν φέρεται διατεθειμένη να συνεισφέρει στην τρίτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, επειδή θεωρεί ότι δεν τήρησε η χώρα μας τα συμφωνηθέντα.
Τώρα ή είναι «βαλτοί» από την Μέρκελ ή σου λένε, «οτι χάσαμε, χάσαμε ας σώσουμε ότι μπορούμε»

Δεν υπάρχουν σχόλια: