Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Μηλιώτης: Είμαστε καλύτεροι, ικανότεροι και αποτελεσματικότεροι

mhliotis
Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του παρουσίασε χθες το μεσημέρι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη Νίκος Μηλιώτης, ...απευθύνοντας κάλεσμα συμπαράταξης σε όλους, «χωρίς», όπως είπε, «εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και διαχωρισμούς».
«Ο συνδυασμός μας συγκροτήθηκε γιατί πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι, ικανότεροι και αποτελεσματικότεροι απέναντι στις νέες προκλήσεις», είπε ο κ. Μηλιώτης, ξεκινώντας και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία, παρουσία πολλών στελεχών του Κινήματος.
Όσο για το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, αυτό θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.


«ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010  Νέος Δήμος-Νέες Δυνατότητες»

Η Ιδρυτική Διακήρυξη

Το όνομα του Συνδυασμού μας είναι «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010  Νέος Δήμος-Νέες Δυνατότητες».
Κανένας όρος στην ονομασία δεν είναι τυχαίος. Η Κατερίνη είναι η πόλη μας, το κέντρο του νέου Δήμου και το 2010 είναι η χρονιά που σηματοδοτεί τις θεσμικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση δίνοντας στον τόπο μας νέες δυνατότητες προοπτικής κι ανάπτυξης.
Οι δήμοι Ελαφίνας, Κορινού, Παραλίας, Πέτρας και Πιερίων, με κέντρο την Κατερίνη, δίνουν τη θέση τους στον νέο, διευρυμένο εδαφικά και πληθυσμιακά, ισχυρό δήμο Κατερίνης, τον μεγάλο δήμο της Πιερίας.
Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ξεκινά μια νέα εποχή που μεταβάλει ριζικά τον διοικητικό χάρτη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας. Περνάμε από το συγκεντρωτικό κράτος στους νέους μεγάλους δήμους με αποφασιστικές αρμοδιότητες. Με τη νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης του Κράτους, οι παλιές διοικητικές και αυτοδιοικητικές δομές παραχωρούν τη θέση τους σε νέους θεσμούς. Δημοκρατικούς θεσμούς, ανοιχτούς και συμμετοχικούς, που όμως θα δοκιμαστούν και θα καταξιωθούν στην πράξη, με την κριτική στήριξη και την υπεύθυνη στάση όλων μας.
Με τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, μας δίνεται η ευκαιρία ενωμένοι όλοι μας, να δραστηριοποιηθούμε. Με στόχο και όραμα, με τόλμη και συνέπεια, να σχεδιάσουμε, να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα απαιτούνται για να μπορέσει ο δήμος μας, ο νέος Δήμος Κατερίνης, να γίνει πρωτοπόρος στην Περιφέρεια, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αξιοποιώντας τα μοναδικά, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα αδρανοποιημένα, συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Κι όλα αυτά μακριά από παραπολιτικές, μικροκομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες.
Με τη νέα γεωγραφική πραγματικότητα αλλάζει και η ανθρωπογεωγραφία της περιοχής μας και ο νέος δήμος Κατερίνης που δημιουργείται βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο της ανασυγκρότησής του.
Τίθεται, λοιπόν, ένα σοβαρό δίλημμα που αφορά όλους μας: Ή συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια της ανάπτυξης, εφαρμόζοντας τις αναγκαίες πολιτικές, εκτοξεύοντας δυναμικά την περιοχή μας ή αντίθετα είμαστε παθητικοί θεατές μιας κατάστασης που σήμερα βιώνουμε και όλοι γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειές της για την Κατερίνη και την Πιερία.
Ο Συνδυασμός μας συγκροτήθηκε γιατί πιστεύουμε πως είμαστε καλύτεροι, ικανότεροι και αποτελεσματικότεροι απέναντι στις νέες προκλήσεις. Μπορούμε να δώσουμε λύσεις και προοπτική σε ένα τόπο με πολλές δυνατότητες, πλούσια ιστορία και υπέροχους ανθρώπους.
Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν αποτελεσματικές λύσεις. Με ξεκάθαρες θέσεις και αποφασιστικές ενέργειες. Με πλήρη γνώση και συναίσθηση των δυσκολιών που φέρνει το καινούριο, με επίγνωση των μεγάλων μας ευθυνών, έχουμε ισχυρή βούληση και αποφασιστικότητα, έχουμε επεξεργασμένες προγραμματικές θέσεις και προτάσεις για την οργάνωση, τη λειτουργία και ανάπτυξη του νέου δήμου.
Σήμερα, με την ανακοίνωση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Συνδυασμού μας «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010  Νέος Δήμος-Νέες Δυνατότητες» σας καλώ όλους, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, να προχωρήσουμε μαζί με αποφασιστικότητα, με συνέπεια και συνεργασία, για να φτιάξουμε το νέο ισχυρό δήμο Κατερίνης.
Ένα Δήμο Πρότυπο-Ένα Δήμο Πρωταγωνιστή!
Για να πετύχουμε αυτό το στόχο απαιτείται ενεργοποίηση, σκληρή κι εντατική δουλειά, συνεχής προσπάθεια και συνεργασία όλων μας. Κανένας και καμία δεν περισσεύει!
Συνέπεια και ειλικρίνεια, διαφάνεια και λογοδοσία, ισονομία και αξιοκρατία. Αυτές είναι οι αρχές και οι αξίες μας για τη δημοκρατική λειτουργία τόσο της κοινωνίας όσο και του νέου δήμου και είναι αδιαπραγμάτευτες.
Με το πρόγραμμά μας θέτουμε ρεαλιστικούς, συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για να μην παραμένουν προεκλογικές εξαγγελίες αλλά να γίνονται πράξεις.
Στρατηγικός μας στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νέου δήμου Κατερίνης, με προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων της γειτονιάς και του χωριού, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη δημιουργία ενός δήμου που «αξίζει να ζεις».
Βασική προτεραιότητά μας είναι η αξιολόγηση και διευθέτηση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων, το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του νέου δήμου, κάνοντας σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών.
Οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας και το αναλυτικό μας πρόγραμμα για το νέο Δήμο Κατερίνης θα προβληθούν κύρια από την ιστοσελίδα μας και το διαδίκτυο. Αυτό αποτελεί συνειδητή μας επιλογή για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον, εφαρμόζοντας παράλληλα τη νέα νομοθεσία για μειωμένες προεκλογικές δαπάνες λόγω και της κρίσιμης οικονομικής περιόδου που διανύουμε.
Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης της ιδιαίτερα δύσκολης συγκυρίας για όλους μας, ο συνδυασμός «ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2010 Νέος Δήμος-Νέες Δυνατότητες» απευθύνει ανοιχτό, ενωτικό κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας, σε όλους τους πολίτες.
Ενωμένοι, όλοι μαζί, να δουλέψουμε ώστε στο τέλος της επόμενης τετραετίας να ζούμε σε έναν διαφορετικό, ολοκαίνουριο, όμορφο και ισχυρό δήμο!
Σε ένα δήμο που όλοι οραματιζόμαστε! Είναι ώρα δημιουργίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: