Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Στο Λιτόχωρο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης - "Η Πιερία δεν μπορεί να περιμένει άλλο"

02.10.2010 Τοπικά
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου μίλησε το βράδυ της Πέμπτης ο ..υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους.
Παρόντες ήταν ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Αντώνης Καρπούζας και Νίκος Κάκκαλος, ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Αθανάσιος Τσιφοδήμος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας Μόσχος Γιαλένιος και πλήθος αυτοδιοικητικών στελεχών.
Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε "ερωτευμένος" με το Λιτόχωρο και χαρακτήρισε "μονόδρομο" την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη της δυναμικής του τόπου. "Η Πιερία", είπε, "δεν μπορεί να περιμένει άλλο", ενώ αναφερόμενος στην κρίση τόνισε πως "είναι χρέος μας να οδηγήσουμε τα νιάτα σε καλύτερους δρόμους" και ότι "δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πεθάνει".
Οι Προτεραιότητες για την Πιερία
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του για την Πιερία έδωσε έμφαση στη στήριξη του τουρισμού. "Είναι επιτακτική ανάγκη, η χάραξη μιας νέας, περιφερειακής στρατηγικής για τον τουρισμό, μιας στρατηγικής που απαιτεί συστράτευση, ενότητα και συντονισμένη διεκδίκηση. Πρέπει να καλύψουμε με καλό σχεδιασμό την χρόνια ανεπάρκεια και την αδιαφορία της Πολιτείας για την τουριστική ανάπτυξη της Μακεδονίας με τις δικές μας δυνάμεις, αξιοποιώντας, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, τους πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους του τόπου μας".
Η κα Μαυρίδου
Από την πλευρά της, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στον φυσικό πλούτο που διαθέτει η Νότια Πιερία, στην εργατικότητα που διακρίνει τους πολίτες της και στην ιστορική-πολιτιστική της κληρονομιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: