Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Παρών στις κινητοποιήσεις κατά των πλευρικών διοδίων Λεπτοκαρυάς, παρών και στο γραφείο της Εισαγγελέως ο ..δήμαρχος Λιτόχωρου Θανάσης Τσιφοδήμος, καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τον παραχωρησιούχο της εθνικής οδού να λάβουν υπόψη ότι:
-Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 2006/38/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης-5-2006, η οποία ισχύει και στη χώρα μας, «…..τα διόδια βασίζονται στην αρχή της ανάκτησης του κόστους των υποδομών μόνον. Ειδικότερα το σταθμισμένο μέσο ύψος των διοδίων συναρτάται με το κόστος κατασκευής και το κόστος λειτουργίας , συντήρησης και ανάπτυξης του σχετικού δικτύου υποδομής».
Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι η λειτουργία των διοδίων δύναται να υπάρχει μόνο σε ήδη περατωμένο αυτοκινητόδρομο, προϋπόθεση η οποία δεν υφίσταται στην παρούσα περίπτωση.
-Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ίδια οδηγία «…στις περιπτώσεις που η υποδομή αυτή έχει συγχρηματοδοτηθεί από το γενικό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συνεισφορά από τα κοινοτικά κονδύλια δεν θα πρέπει να ανακτάται μέσω διοδίων…».

«Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου»,λέει ο κ. Τσιφοδήμος, «συγχρηματοδοτήθηκε από κοινοτικά κονδύλια και εκτιμώ πως αποκλείεται εκ του κοινοτικού και εθνικού δικαίου η ανάκτηση του κόστους υποδομής του αυτοκινητόδρομου με τη λειτουργία διοδίων. Είναι ξεκάθαρο ότι στην περίπτωσή μας δεν πληρούνται οι  παραπάνω προϋποθέσεις και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και προσπάθεια λειτουργίας των διοδίων είναι μη σύννομη, αποτελεί κατάφορη αδικία για την περιοχή μας και δεν εξυπηρετεί κανένα λόγο δημοσίου συμφέροντος».



eseis_xtiste
Εσείς …χτίστε! Εμείς «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», λέει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, που μαζί με Επιτροπές Αγώνα κατά των διοδίων από όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται να διαδηλώσουν (και) σήμερα) στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς την αντίθεσή τους στο χαράτσι των εθνικών οδών.



ekskafeas
Ο εκσκαφέας του δήμου Ανατολικού Ολύμπου (με τον δήμαρχο επάνω) απομακρύνουν τις τσιμεντένιες μπάρες της ΑΙΓΑΙΟ από τον κόμβο της Λεπτοκαρυάς.
Οι κάτοικοι είχαν προετοιμαστεί να προστατέψουν τον δήμαρχο, έτσι και η Αστυνομία έκανε πως τον συλλαμβάνει.
Αλλά οι αστυνομικοί παρέμεινα διακριτικά στην άκρη και δεν παρενέβησαν.



diodia
Κερδίσαμε τη μάχη, να κερδίσουμε και τον πόλεμο!

Η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου μας, απάντησε αποτελεσματικά στα σχέδια της κατασκευαστικής εταιρείας για την τοποθέτηση παράπλευρων διοδίων. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τους δημότες στις δημοτικές αρχές έφεραν αποτέλεσμα και πετύχαμε μία πρώτη νίκη.
Η “Αιγαίον Α.Ε.” με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν θα σταματήσει όμως εδώ. Θα συνεχίσει τις σχεδόν γκανγκστερικές ενέργειές της κοιτώντας αποκλειστικά και μόνο τα κέρδη της εις βάρος του λαού και των δημοτών μας.
Η μάχη δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζει μέχρι την απομάκρυνση των διοδίων που αποτελούν βαθειά πληγή στην πολλαπλά επιβαρυμένη περιοχή μας. Η επιλογή αυτή θα είναι πολιτική και θα καταδικάζει τα δύο μεγάλα κόμματα που μέχρι τα τώρα πηγαίνουν χέρι χέρι με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και κατασκευαστών. Αλλά και όλους αυτούς που υποκρινόμενοι στέκονται στο παρά πέντε στο πλευρό των κατοίκων σφυρίζοντας αδιάφορα όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η “Αλλαγή Πορείας” χαιρετίζει τη σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων και καλεί σε νέες δυναμικότερες μέχρι την τελική νίκη!


Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου
Γρηγόρης Βεγλιρής, υποψήφιος Δήμαρχος



Τελικά οι Πιεριείς κατάφεραν να κάνουν τον αγώνα τους εναντίον των διοδίων υπόθεση πολλών.
Σήμερα καταφτάνει στην Κατερίνη και η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Ασημίνα Ξηροτύρη (του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», για να συναντηθεί με «ομάδες πολιτών κατά των διοδίων»,  και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ και για το θέμα αυτό, αλλά και για άλλα προβλήματα του νομού.



katsaras
xaralampidhs

Δυο πρώην και δυο νυν δήμαρχοι βρέθηκαν χθες στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Κατερίνης Νίκου Μηλιώτη που παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του.
Ήταν εκεί ο Σίμος Χαραλαμπίδης, ο πρώτος μεταπολιτευτικός δήμαρχος Κατερίνης και ο πρώην δήμαρχος Πέτρας Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο νυν δήμαρχος Κορινού Νίκος Αβραμίδης και ο νυν δήμαρχος Ελαφίνας Πασχάλης Κατσάρας.
Από βουλευτές διακρίναμε έναν πρώην, τον Παντελή Τσερτικίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: