Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

αλλαγή σκυτάλης - Λιτές και μακριά από τις κάμερες οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010
Μακριά από τις κάμερες και χωρίς δηλώσεις έγιναν χθες οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, όπου.. υπήρξαν αλλαγές μετά τον ανασχηματισμό.
Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε περήφανος για το έργο των τελευταίων 11 μηνών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ηγεσίες όλων των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η χρονιά ήταν από τις πιο δύσκολες της ζωής του, αφού έχασε έναν από τους πλέον στενούς του συνεργάτες στο υπουργείο, τον 49χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη. Ο νέος υπουργός Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε τον απερχόμενο ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό που πέρασε από το συγκεκριμένη θέση, λέγοντας ότι θα δώσει έμφαση σε δύο παράγοντες: την ανθρωπιά και την ασφάλεια. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του προκατόχου του ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς, όπως η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης. Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ευχαριστίες εξέφρασε και ο απερχόμενος υφυπουργός, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι πήγε στο υπουργείο με μια σχετική αμηχανία, αλλά φεύγει πολύ πλουσιότερος σε εμπειρίες και πολιτικά οφέλη, καθώς «έγινε πολύ σοβαρή προσπάθεια και πολύ επιτυχημένο έργο». Τη διαβεβαίωσή του ότι θα ακολουθηθούν και «θα συνεχιστούν όλες οι επιτυχημένες προσπάθειες» των προκατόχων του έδωσε και ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανόλης Όθωνας.
«Ήλθαμε να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε. Το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται» ανέφερε η τέως υπουργός Οικονομίας και νυν υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη εισερχόμενη στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Σε θερμό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εργασίας, όπου η Λούκα Κατσέλη διαδέχεται τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για συνέχεια της προσπάθειας, σημείωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου αναγνωρίζει ως αναγκαία τα δύσκολα μέτρα για το Ασφαλιστικό και υπογράμμισε ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Υγείας στον κρίσιμο τομέα του κλάδου περίθαλψης των ταμείων. Η νέα υπουργός Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι θα συνεχιστεί η δουλειά των τελευταίων μηνών, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική, κάνοντας λόγο για μεγάλες τομές στο Ασφαλιστικό. Επίσης αναφέρθηκε στα νέα αντικείμενα ευθύνης του υπουργείου, όπως η μεταναστευτική πολιτική, η Νέα Γενιά και η κοινωνική επιχειρηματικότητα. Ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος των προβλημάτων στα Ταμεία και έκανε λόγο για σημαντικά βήματα για τη διάσωσή τους, αλλά και για σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό. Για βαριά ευθύνη σε κρίσιμες στιγμές έκαναν λόγο οι υφυπουργοί Αννα Νταλάρα και Βασίλης Κεγκέρογλου. Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Υγείας, όπου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καλωσόρισε έναν φίλο, ο οποίος ξέρει να δίνει μάχες και να νικά, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Δώσαμε μια μάχη σημαντική, η οποία «θα δώσει καρπούς άμεσα» κατέληξε η τέως υπουργός. Ο κ. Λοβέρδος πήρε μια πρώτη γεύση από τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κατά την άφιξή του στο υπουργείο. Στην είσοδο τον ανέμεναν περίπου 30 γιατροί, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για ρύθμιση, με την οποία αυξάνονται τα χρόνια της ειδικότητάς τους. «Νοιώθω τα συναισθήματα, που έχει κάποιος, όταν φεύγει από προβλήματα και πάει να βρει προβλήματα» είπε ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας, στο Υγείας. «Δώσαμε μια μάχη σημαντική», είπε, η οποία «θα δώσει καρπούς άμεσα».  Η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας, Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για συνολική δουλειά πέρα από το λογική των αρμοδιοτήτων και αξιοποίηση όλων στο υπουργείο Υγείας, και τόνισε, ότι «έρχεται μια άξια ομάδα να συνεχίσει το έργο, που έγινε». Οι νέοι υφυπουργοί, Μιχάλης Τιμοσίδης -γιατρός ο ίδιος- και Χρήστος Αηδόνης, αναλαμβάνει πιθανότατα το κομμάτι, που θα αφορά τη διατροφή και την άθληση. Και οι δυο υφυπουργοί, Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης, ήταν λακωνικοί. Ανέφεραν ότι το σημαντικό είναι να δουλέψουν με όρεξη και να είναι παραγωγικοί. Λιτή και η τελετή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Η απερχόμενη υπουργός  Κατερίνα Μπατζελή ευχαρίστησε την υπηρεσιακή ηγεσία και τόνισε: «Έχουμε μια πορεία άξια που θεωρώ σίγουρο ότι θα συνεχίσει η νέα ηγεσία». Ο νέος υπουργός Κ.Σκανδαλίδης ανέφερε ότι έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το έργο που έχει παραχθεί στον αγροτικό χώρο, το οποίο και θα συνεχιστεί.
Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης
Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος
Υπουργός Εσωτερικών: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Γιώργος Ντόλιος
Υφυπουργός: Θεοδώρα Τζάκρη
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Υφυπουργός: Δημήτρης Κουσελάς
Υπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Δρούτσας
Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης
Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής Υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης
και Ανταγωνιστικότητας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Αναπληρωτής Υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης
Υφυπουργός: Παναγιώτης Ρήγας
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, στη θέση του Σ.Ξυνίδη,
αναμένεται να αναλάβει ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων,
Νήσων και Αλιείας: Γιάννης Διαμαντίδης
Υφυπουργός: Ελπίδα Τσουρή
Υπουργείο Περιβάλλοντος: Τίνα Μπιρμπίλη
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης
Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης
και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου
Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός: Γιάννης Πανάρετος
Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:
Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας
Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:
Λούκα Κατσέλη
Αναπληρωτής Υπουργός: Γιώργος Κουτρουμάνης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου
Υφυπουργός: Αννα Νταλάρα
Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:
Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Χρήστος Αηδόνης
Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
Κώστας Σκανδαλίδης
Υφυπουργός: Μιλένα Αποστολάκη
Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας
και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Χάρης Καστανίδης
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:
Χρήστος Παπουτσής
Υφυπουργός: Μανώλης Όθωνας
Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, στη θέση
του Χρ.Παπουτσή, αναμένεται να οριστεί
ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού:
Παύλος Γερουλάνος
Αναπληρωτής Υπουργός: Τηλέμαχος Χυτήρης
Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης
Υπουργός Επικρατείας: Χάρης Παμπούκης
Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη και την αρμοδιότητα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Γιώργος Πεταλωτής.
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: