Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Το ημερολόγιο έγραφε χθες:


Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010
249η ημέρα, 37η εβδομάδα
Ανατολή Ηλίου 5:59, Δύση 18:47

†Ανάμνησις του εν Χωναίς θαύματος αρχιστρατήγου Μιχαήλ
Γιορτάζουν: Βίβος, Ευδόξιος
Και εκτός από την ανάμνηση του εν Χωναίς θαύματος αρχιστρατήγου Μιχαήλ, μας προέκυψε ένα ακόμα «θαύμα» το οποίο θα πρέπει να προστεθεί στη συγκεκριμένη ημέρα. Η ολοκλήρωση της μεταφοράς του νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις του και ο γλυκός ήχος του λουκέτου, στις εγκαταστάσεις του πρώην νοσοκομείου Κατερίνης.
Τα όσα έγιναν χθες, αποτελούν μια ακόμη επιβεβαίωση της υπάρξεως του Θεού, του Όντος που όλοι μας επικαλεστήκαμε την βοήθεια, κάθε φορά που είτε εμείς, είτε κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο περνούσε τις πόρτες του πρώην νοσοκομείου.
Και ένα συγνώμη, δεν ακούσαμε ακόμη!



2
Με το κλειδί στο χέρι, που λένε.
Ο Στέργιος Φαρμάκης, παρέδωσε το κλειδί των λουκέτων στον διοικητή του ΨΝΠΟ και όπου φύγει-φύγει! Η κίνηση δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, αλλά και ουσιαστικό, αφού οι εγκαταστάσεις, όσο κι αν αυτό έγινε «γλυκά» πέρασαν στην ευθύνη του ΨΝΠΟ και αυτό είναι ένα δεδομένο, που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι συμμετάσχουν στη συζήτηση για την αξιοποίηση των 14 στρεμμάτων.



Αυτά τα πανηγύρια, ότι η χώρα μας κατάφερε να εξασφαλίσει και τη δεύτερη δόση από τους καλούς ανθρώπους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φαντάζουν λίγο αφελή.
Περισσότερο θυμίζουν τον καλό μαθητή, που κάποτε στηνόταν στην ουρά (σε εκείνες τις περιβόητες εκδηλώσεις την ημέρα των Τριών Ιεραρχών) για να λάβει μαζί με τον έπαινο και ένα 500άρικο…



www.investingreece.gov.gr, τώρα και στα κινέζικα!, μας πληροφορεί (με e-mail που μας έστειλε χθες) η εταιρεία Invest in Greece Α.Ε, δηλαδή ο επίσημος φορέας προσέλκυσης, προώθησης και υποστήριξης επενδύσεων στην Ελλάδα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Η οποία εταιρεία (αν ενθυμείσθε παλαιότερο ρεπορτάζ μας) προωθεί την «αξιοποίηση» του κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Σκοτίνα, δηλαδή τη μακροχρόνια παραχώρησή του (κι αν της κάτσει γιατί όχι και το ξεπούλημά του) σε ιδιώτες (Κινέζους, Άραβες, Ευρωπαίους κι Αμερικανούς) επενδυτές, για να μαζέψει το κράτος ρευστό, να ξεχρεώσει τις τράπεζες που με τα παιχνίδια τους (και τα παιχνίδια των δικών μας αρχόντων βεβαίως-βεβαίως) έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί η εταιρεία καμαρώνει σα γύφτικο σκεπάρνι. Το ότι βγάζει στο σφυρί δημόσια ακίνητη περιουσία είναι για κλάματα, όχι για χαρές.



«Τι σημαίνει για εσάς η πρόκληση τού να είστε υποψήφιος στην Κεντρική Μακεδονία;», ρωτήθηκε από το ΒΗΜΑ ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης.
Κι εκείνος (που σύμφωνα με το ιδιόχειρο βιογραφικό του γεννήθηκε «στα Σέρρας»), απάντησε:
«Ο Πρωθυπουργός θεσμίζει (sic!) τη χώρα σε μία λογική που λέει ότι θέλουμε επιτελική κυβέρνηση, ισχυρή αιρετή περιφέρεια και ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση … συνεπώς είναι ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχει κανείς με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την πρόκληση…».

Μου φαίνεται ότι θα χρειαστούμε μαθήματα στο γλωσσικό ιδίωμα του υποψήφιου περιφερειάρχη μας, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας.



Τόσο μεγάλη σημασία δίνει το ΠΑΣΟΚ στις νέες αιρετές περιφέρειες, αλλά κανένα από τα πρώτης γραμμής στελέχη του δεν ήθελε να ασχοληθεί.
Λέτε να ξέρουν κάτι παραπάνω για το μέλλον του θεσμού;



Με τόσες δημοσκοπήσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο δήμαρχό του στην Κατερίνη, σαν πολύ ακριβός, νομίζω, θα τους βγει.



Στις 23 Σεπτεμβρίου θα ξαναμαζευτούν (μας πληροφορούν) τα μέλη και οι φίλοι της Πρωτοβουλίας «ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», για να αποφασίσουν είτε την αυτόνομη κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές, είτε τη συνεργασία με άλλους.
Τη Συντονιστική Επιτροπή της πρωτοβουλίας αυτής απαρτίζουν οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αιγίνιο-Ανάπτυξη-Δημοκρατία»   Αντώνης Νταγλιούδης και Χρήστος Πρασκίδης και οι Μίμης Κασαπίδης και Χρήστος Μπίτσης.



«Χρυσό» στην ακρίβεια

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσιών, που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Ιούλιο του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται μακράν μπροστά στην κούρσα των αυξήσεων.
Είναι πρώτη στο κρέας με αύξηση 1,9% όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε είναι 0,0%, πρώτη στά καύσιμα με αύξηση 39,6% (Μ.Ο της Ε.Ε 25,6%), πρώτη στις μεταφορές επιβατών με σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6% (Μ..Ο της Ε.Ε 3,5%), πρώτη στις οδικές μεταφορές επιβατών με αύξηση 17,2% (Μ.Ο της Ε.Ε 2,2%), πρώτη στις ασφαλίσεις μεταφορών με αύξηση 11,3% (Μ.Ο της Ε.Ε 5,4%), πρώτη στις υπηρεσίες μεταφορών με 10,2% (Μ.Ο της. Ε Ε 2,6%), πρώτη στις επικοινωνίες με 3,7% (Μ.Ο της. Ε Ε -0,8%) …
Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που τα εισοδήματα μισθωτών-συνταξιούχων μειώθηκαν κατά 30%!

Δεν υπάρχουν σχόλια: