Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ριζικός ανασχηματισμός - Έγινε χθες το βράδυ ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες ο κύκλος των τηλεφωνικών επαφών για τον ανασχηματισμό της... κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γ.Ραγκούσης αναλαμβάνει υπουργός Προεδρίας, με βασικό στόχο τον συντονισμό της κυβέρνησης.
Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδης, τον οποίο στο Κίνημα θα αντικαταστήσει ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Καρχιμάκης.
Ο Χ.Παμπούκης διατηρεί το χαρτοφυλάκιο Επικρατείας στο οποίο προστίθονται αμοδιότητες για τις ξένες επενδύσεις.
Στο υπουργείο Οικονομίας ο Μ.Χρυσοχοΐδης με τον Χρ.Παπουτσή να αναλαμβάνει πιθανότατα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στη Λ.Κατσέλη προτάθηκε το υπουργείο Εργασίας, με αναπληρωτή υπουργό τον μέχρι σήμερα υφυπουργό Γ.Κουτρουμάνη.
Υφυπουργοί Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Τ.Ρήγας και Επενδύσεων ο Ντ.Ρόβλιας.
Ο Μ.Παπαϊωάννου προτείνεται για γραμματέας της ΚΟ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στη θέση του κ. Παπουτσή.
Στο υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού ο Ανδρ.Λοβέρδος με την Μ.Ξενογιαννακοπούλου να γίνεται αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών. Ο Δ.Δρούτσας αναβαθμίζεται σε υπουργό Εξωτερικών. Υφυπουργός για θέματα Απόδημου Ελληνισμού αναλαμβάνει ο Δ.Δόλλης.
Υφυπουργός Υγείας αναμένεται να οριστεί ο Μ.Τιμοσίδης.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κ.Σκανδαλίδης, εκτός κυβέρνησης μένει η Κ.Μπατζελή. Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης η Μ.Αποστολάκη.
Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα για τα ΜΜΕ ο Τ.Χυτήρης. Ο Γ.Πεταλωτής υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επίκειται επίσης επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας -υπό το όνομα Θαλάσσιων Μεταφορών και Νήσων- με υπουργό τον Γ.Διαμαντίδη και υφυπουργό την Ελπ.Τσουρή.
Αμετακίνητοι φαίνεται ότι παραμένουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Φ.Σαχινίδης, η υπουργός Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και ο αναπληρωτής Π.Μπεγλίτης, ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας και ο υπουργός Πολιτισμού Π.Γερουλάνος.
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών παραμένει η Τ.Μπιρμπίλη με αναπληρωτή υπουργό τον Ν.Σηφουνάκη, ο οποίος μετακινείται από το υπουργείο Υποδομών.
Στο υπουργείο Παιδείας αναπληρώτρια υπουργός θα είναι η Φ.Γεννηματά.
Ο πρωθυπουργός πέρασε σχεδόν όλη την ημέρα στο γραφείο του στη Βουλή μαζί με πολύ στενούς του συνεργάτες προετοιμάζοντας τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Μεταξύ άλλων, στο γραφείο του πρωθυπουργού βρέθηκαν κατά διαστήματα οι Νίκος Αθανασάκης, Χάρης Παμπούκης, Γιώργος Πεταλωτής, Ρεγγίνα Βάρτζελη, καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: