Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Λουκέτο στο παρελθόν

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
Αμπαρωμένες βρίσκουν από χθες τις πόρτες του παλιού νοσοκομείου Κατερίνης, ασθενείς και επισκέπτες
«Προεξάρχει ο τομέας υγείας.. και κοινωνικής φροντίδας για την αξιοποίηση των παλαιών εγκαταστάσεων», σχολίασε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου
louketo_1
Ιστορική μέρα και όχι αδίκως, χαρακτήρισε τη χθεσινή ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, ο οποίος είχε την τύχη να είναι ο διοικητής που πέρασε τα λουκέτα στις εγκαταστάσεις του παλιού, παραδίνοντας τα κλειδιά και τη φύλαξη του χώρου στο διοικητή του ΨΝΠΟ.
Λίγα λεπτά μετά τις 2.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, έκλεισε οριστικά το παλιό νοσοκομείο, με την μεταφορά και της μονάδας επειγόντων περιστατικών στις εγκαταστάσεις του νέου νοσοκομείου και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.
«Το παλιό Νοσοκομείο, έκλεισε σήμερα (χθες) 6 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 2 μετά το μεσημέρι. Από τις 7 το πρωί, άνοιξε σε πλήρη λειτουργία το νέο νοσοκομείο», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Στέργιος Φαρμάκης, σημειώνοντας ότι τουλάχιστον ο ίδιος και οι συνεργάτες του φάνηκαν συνεπείς στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Η μετεγκατάσταση ξεκίνησε ουσιαστικά από τις 15 Μαΐου, ενώ το εγχείρημα ήταν δύσκολο κατά τον διοικητή, διότι έπρεπε να αντιμετωπιστούν συνολικά 54 θέματα με βάση το επιχειρησιακό πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί.
louketo_2Τη φύλαξη των νέων εγκαταστάσεων, ανέλαβε το ΨΝΠΟ, ενώ το επόμενο στοίχημα είναι «η ανάπτυξη του νέου νοσοκομείου», για την οποία ο κ. Φαρμάκης είπε ότι θα ξεκινήσει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.
Παρόντες στην μεγάλη στιγμή (την οποία περίμεναν οι Πιεριείς, για 25 χρόνια και πλέον) εκτός από τους διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου και ΨΝΠΟ, η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής, άλλοι γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνίτες.
Στα συναισθήματα που της προκάλεσε το γεγονός, αλλά και στην πολύ μεγαλύτερη ευθύνη που περιμένει τους συναδέλφους της, αναφέρθηκε η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής, Πηνελόπη Βελέντζα. «Δουλεύω 20 χρόνια σ’ αυτό το νοσοκομείο το οποίο σήμερα το απαξιώνουμε, αλλά μέσα σ’ αυτές τις άθλιες συνθήκες προσφέρθηκε ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο και όλο αυτό με την προσωπική δουλειά του προσωπικού. Όλοι υπερβάλαμε τους εαυτούς μας», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως το όνειρο πραγματοποιήθηκε και πλέον ξεκινάει ένας νέος αγώνας. «Όλοι πρέπει να βοηθήσουν και όλος ο κόσμος σεβόμενος το νέο νοσοκομείο. Είναι σημαντικό να υπάρχει σεβασμός στους κανονισμούς», είπε η κ. Βελέντζα η οποία τόνισε ιδιαίτερα ότι το ιατρικό προσωπικό θα συνεχίσει να δουλεύει υπό συνθήκες μέγιστης πίεσης «γιατί στις νέες εγκαταστάσεις έχουμε περισσότερα πράγματα να κάνουμε και πολύ περισσότερες δυνατότητες που δεν είχαμε στις παλιές», όπως νέες μονάδες που πρέπει να λειτουργήσουν και οι οποίες όπως είπε «θα λειτουργήσουν» με τη σκληρή δουλειά των συναδέλφων της.
louketo_3Η κ. Βελέντζα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, ζητώντας από όλους να αγωνιστούν, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις αφού είναι απαραίτητες για την πλήρη ανάπτυξη του νέου νοσοκομείου.
Την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταφοράς του νοσοκομείου στις νέες εγκαταστάσεις του, εξέφρασε και ο διοικητής του ΨΝΠΟ, Μανόλης Κοσμαδάκης ο οποίος παρέλαβε και τα κλειδιά του παλιού νοσοκομείου, αφού το ΨΝΠΟ θα αναλάβει τη φύλαξη του χώρου.

Για το μέλλον των παλιών εγκαταστάσεων

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο διοικητής του Νοσοκομείου, σχολίασε και την πρωτοβουλία του Γιάννη Αμοιρίδη να ανοίξει ο διάλογος για την αξιοποίηση των παλαιών εγκαταστάσεων, πρωτοβουλία με την οποία συμφώνησε δημοσίως και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος. Ο κ. Φαρμάκης, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία, σημειώνοντας πως είναι υποχρέωση του Νοσοκομείου να κάνει διάλογο και πως πολύ σύντομα θα υπάρξει συνάντηση φορέων.
Παρόλα αυτά, ο διοικητής του νοσοκομείου πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός για τη μελλοντική χρήση των 14 στρεμμάτων που φιλοξενούσαν το παλιό νοσοκομείο έχει ξεκινήσει και είναι να παραμείνει στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη συζήτηση με τη διοίκηση του ΨΝΠΟ και από σήμερα ανοίγουμε επίσημα αυτήν την συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας πάντως τους δύο βουλευτές για το ενδιαφέρον τους. «Ούτως ή άλλως ήταν στο σχεδιασμό μας και στην ουσία έναν μήνα μετά το διορισμό των δύο νέων διοικήσεων ο διάλογος, ο οποίος θα κρατήσει καιρό. Υπάρχουν αρκετές ιδέες, όλες θα πέσουν στο τραπέζι, θα γίνει διαβούλευση, αλλά προεξάρχει ο τομέας υγείας και κοινωνικής φροντίδας», κατέληξε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: