Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η άλλη πτωχευση

Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr
Η κυβέρνηση, με την καταφανή αδυναμία εκείνων που διαχειρίζονται τα θέματα που καίνε περισσότερο τη χώρα, όπως η διαχείριση του δημοσίου χρέους και το ασφαλιστικό - εργασιακό, έχει προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στο... λαό. Ακόμη και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. "Κρατάει" όμως, γιατί όσο απογοητευμένοι και να είναι οι άνθρωποι, βλέπουν ότι δεν υπάρχει ορατή εναλλακτική λύση.

Στην αντίπερα όχθη, τις τυμπανοκρουσίες που συνόδευσαν την εκλογή νέου αρχηγού, διαδέχθηκε η παγωμάρα, δηλωτική ακόμη μεγαλύτερης απογοήτευσης, που αναδείχθηκε μέσα από τις διαδικασίες εκλογής τοπικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας. Από τους περίπου οκτακόσιες χιλιάδες που πήραν μέρος στην εκλογή αρχηγού, μέσα σε λίγους μήνες έχασαν το ενδιαφέρον τους οι 570.00. Μόνο 330.000 προσήλθαν να πάρουν μέρος στο "κτίσιμο του νέου κόμματος" που υπόσχεται ο κ. Σαμαράς.

Αμφότερα τα κόμματα εξουσίας δέχονται σοβαρότατα πλήγματα καθώς, έστω και με το σταγονόμετρο, έρχονται στο φως αποκαλύψεις για τις άνομες συναλλαγές στελεχών τους, όλων των βαθμίδων. Και οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά πως σάπιοι δεν είναι μόνο εκείνοι για τους οποίους βρίσκονται απτές αποδείξεις ότι τα έπαιρναν. Αλλά και εκείνοι που διαχειρίσθηκαν μεγάλες προμήθειες και η επαγγελματική τους σταδιοδρομία δεν δικαιολογεί τη χλιδή μέσα στην οποία ζουν σήμερα. Η περίπτωση με το παλάτι των 6,5 εκατομμυρίων του κ. Τσοχατζόπουλου, είναι ενδεικτική αλλά όχι και μοναδική.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε η δύναμη της Αριστεράς στην Ελλάδα να απογειώνεται. Αντ' αυτού απογειώνονται οι αντιδράσεις εναντίον της όταν οι επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ κάνουν ...ανταρτοπόλεμο κατά του τουρισμού, διώχνοντας τα κρουαζιερόπλοια από τα ελληνικά λιμάνια και στέλνοντας τα πότε στην Τουρκία και πότε στη Μάλτα. Και υστέρα θα διαμαρτύρονται για το πόσοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό χάνουν τη δουλειά τους. Παριστάνοντας, υποκριτικά, ότι "δεν γνωρίζουν τίποτα για τον φόνο".

Στο υπόλοιπο τμήμα της Αριστεράς, το "ανανεωτικό" και "αντιδογματικό", τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να μαλλιοτραβιούνται και τον Αλαβάνο να κάνει νέο σχήμα καλώντας σε "ειρηνικό αντάρτικο πόλεων".

Από αυτή την κρίση δε θα βγούμε μόνο οι πολίτες φτωχότεροι σε αποδοχές. Θα βγουν και οι πολιτικοί και τα κόμματα μας φτωχότερα σε αποδοχή από τους πολίτες. Ζούμε την ουσιαστική πτώχευση μιας πολιτικής ηγεσίας που βρίσκεται ήδη σε καθεστώς ηθικής χρεοκοπίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: