Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 1 Ιουνίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά,
σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Ελπίζω μια εκ των Γαλάζιων Σημαιών που πήρε η Νότια Πιερία για τις οργανωμένες παραλίες της και την καθαρότητα των ακτών της, να έχει αρκετά μεγάλο πανί, ώστε να κρύβει την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή της!
Η φωτογραφία, η οποία μόλις χθες περιήλθε στην κατοχή μας (και δεν προέρχεται από ανώνυμη πηγή), δείχνει πού καταλήγουν κάποια από τα λύματα της νότιας Πιερίας, αφού ο βιολογικός καθαρισμός συνεχίζει να αποτελεί «διακοσμητικό στοιχείο» και δεν λειτουργεί.
Η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, είναι η μοναδική στην Ελλάδα στην οποία έχει απαγορευτεί το ψαροντούφεκο. Και ο λόγος βέβαια δεν είναι επειδή στο βυθό της υπάρχει κάτι πολύτιμο! (τα «κακάκια» είναι χρήμα, μόνο αν τα δεις στον ύπνο σου)
Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοιες βρωμιές στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως δηλώνουν επωνύμως στην «Π», αλλά οι περισσότεροι (εκτός από τη μύτη) κλείνουν και τα μάτια, προτιμώντας να ρίχνουν ευθύνες από δω και από ‘κει για τους λόγους που δεν λειτουργεί ο βιολογικός.
Και να φανταστεί κανείς, ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή θα ανήκει στα όρια του νέου Δήμου ο οποίος θα ονομάζεται «Δίου-Ολύμπου».
«Θλίβομαι και οργίζομαι» (όπως είπε και ένας πρώην) αντικρίζοντας τέτοιες βρωμιές οι οποίες (αν συνεχίσουν να υφίστανται και τα επόμενα έτη) θα αποτελούν δυσφήμιση και του Ολύμπου και του Δίου.
Και επειδή γνωρίζω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις του στυλ «περνάμε κρίση, χτυπάς τον τουρισμό», οφείλω μια προκαταβολική απάντηση: Η δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος γίνεται κυρίως από τέτοιου είδους «βρωμιές» και εν πάση περιπτώσει αν συνεχίζουν κάποιοι να υποστηρίζουν ότι «δεν τρέχει τίποτα», εγώ προτίθεμαι να σταματήσω να δημοσιογραφώ, αν αυτοί κάνουν μια βουτιά (μαζί με τα τέκνα τους) στο συγκεκριμένο σημείο!
Πολύ φοβάμαι όμως, ότι κανενός το αυτί δεν πρόκειται να ιδρώσει, καθότι ούτε η πρώτη (και όπως φαίνεται ούτε η τελευταία φορά) είναι που εντοπίζονται τέτοιου είδους ασχήμιες στο νομό μας, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι θεαματικά.
Εις το επανειδείν.

2
Τα σκαλιά της Εκκλησίας (και συγκεκριμένα της Θείας Αναλήψεως), ανέβηκε το απόγευμα του Σαββάτου η καλή συνάδελφος Εύη Μιχωλού, για να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της Γιώργο Μπουροζίκα.
Στους νιόπαντρους ευχόμαστε «βίον ανθόσπαρτον» και ευτυχισμένο.

Ξεκάθαρη νίκη σημείωσε ο Μόσχος Γιαλένιος στις εκλογές για την προεδρία της ΝΟΔΕ Πιερίας.
Ο νέος πρόεδρος, είχε την υποστήριξη (έστω και διακριτική) των πρώην βουλευτών Γιώργου Κωνσταντόπουλου και Αντώνη Καρπούζα, αλλά και όλων των πρώην στελεχών της Πολιτικής Άνοιξης. Ουδέτερη στάση, κράτησε ο Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος προτίμησε να μη δώσει «γραμμή» για κανέναν υποψήφιο, κρατώντας ίσες αποστάσεις από όλους.
Κατά τα άλλα, τα εναπομείναντα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που πολλά εκ των οποίων προσήλθαν στη διαδικασία, πράττοντας ορθά, επέλεξαν για πρόεδρο της ΝΟΔΕ έναν άνθρωπο που εκφράζει απολύτως την πολιτική του προέδρου του κόμματος, αφού όλοι οι άνθρωποι του προέδρου στην Πιερία στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
Ο «εκΠΟΛΑΝισμός» της Νέας Δημοκρατίας (ή αν θέλετε ο «εκ-νεοδημοκρατισμός» της ΠΟΛΑΝ) συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς.

Καθολική γίνεται η απαγόρευση του καπνίσματος με απόφαση της Κυβέρνησης, αν εφαρμοστεί καμιά φορά…! Από 1η Σεπτεμβρίου όποιος συλληφθεί να κάνει τσιγάρο, πίπα ή τσιμπούκι σε δημόσιο χώρο θα τιμωρείται.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί πλήρως σε βάθος οχταμήνου, αφού σε πρώτη φορά εξαιρούνται τα καζίνο και άλλα παρόμοια φτωχομάγαζα!
Όσοι θέλουν να καπνίζουν, είπε η υπουργός, θα πρέπει να βγαίνουν εκτός του δημόσιου κτιρίου ή να πηγαίνουν στην ταράτσα του!
Το επόμενο μέτρο θα είναι, αν δεν συνετιστούν οι Έλληνες, να δημιουργηθούν έκτακτα «καπνιστο-δικεία» τα οποία θα μπορούν να αποφασίζουν ακόμη και την εκτέλεση των καπνιστών στην πλατεία κάθε περιοχής.
Αλήθεια, ο ναργιλές επιτρέπεται, κ. Ξενογιαννακοπούλου μου;

PODHLATES_1
Θλίψη και οργή και αγανάκτηση προκάλεσε ο τραγικός θάνατος του 27χρονου Κατερινιώτη, που, το βράδυ της Κυριακής, τραυματίστηκε θανάσιμα στο δρόμο Κατερίνης-Παραλίας, από Ι.Χ  επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε μεθυσμένος νεαρός.
Χθες το απόγευμα, λίγο πριν από την κηδεία του άτυχου νεαρού, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης για να διαμαρτυρηθούν για την πόλη που «τρώει» τα παιδιά της, που ξοδεύεται σε έργα βιτρίνας, σε έργα διευκόλυνσης των αυτοκινήτων, αγνοώντας παντελώς ποδηλάτες και πεζούς.
Δυο ποδηλατοπορείες είχαν βασικό αίτημα τη δημιουργία ασφαλών διαδρομών για τους ποδηλάτες (μια διαδρομή ήταν κι αυτή της Κατερίνης-Παραλίας), αλλά οι άρχοντες κωφεύουν εγκληματικά.
Λίγες μέρες πριν, μια γυναίκα ποδηλάτισσα παρασύρθηκε και τραυματίστηκε βαρύτατα στην Κατερίνη. Χθες κηδεύτηκε ένας νέος άνθρωπος.
«Φτάνει πια!», έλεγαν χθες όσοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, γυναίκες και άντρες, γονείς που αγωνιούν κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών τους. «Οι νέες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις έχουν κάνει την πόλη ακόμη πιο εχθρική σε ποδηλάτες και πεζούς. Φτάνει πια»!   
Η χθεσινή, αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του νεαρού, είναι μόνο η αρχή, μας είπαν. Η διεκδίκηση της ασφαλούς κυκλοφορίας αυτών που αρνούνται να καβαλήσουν το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους, θα γίνει πιο επιθετική και αποφασιστική.
Κι αν οι από πάνω δε χαμπαριάζουν, οι από κάτω θα τους αναγκάσουν: είτε να συμμορφωθούν, είτε να πάνε σπίτια τους.
PODHLATES_2

«Για τη μεταφορά στο νέο κτίριο (του Νοσοκομείου) διαπίστωσα ορθό και ρεαλιστικό προγραμματισμό και οργάνωση, ώστε το νέο Νοσοκομείο να λειτουργήσει γρήγορα, αλλά κυρίως άρτια και σωστά», δήλωσε χθες ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον νέο διοικητή.
Δεν ξέρω πώς, αλλά μου πέρασε από το μυαλό ότι αν ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, δεν θα εμφανιζόταν τόσο συγκαταβατικός για τα χρονοδιαγράμματα μετακόμισης του Νοσοκομείου στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπου κοντά ένα χρόνο τώρα, μένει ανενεργός και αναξιοποίητος πανάκριβος ιατρικός εξοπλισμός.

Μακελειό!
Μια επίσημη κυβέρνηση έκανε πειρατικό ρεσάλτο σε πλοία ακτιβιστών, δολοφονώντας 19 (ή παραπάνω;) και τραυματίζοντας 60.
Ώρα να αναθεωρήσουν οι επίσημοι φορείς της διεθνούς κοινότητας και το τι θεωρούν τρομοκρατία και τι όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: