Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Ο ΜΠΟΜΠΙΡΑΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ - ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ


ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
Ο... μπόμπιρας ξεπόρτισε!
Σε ένα γήπεδο της Κατερίνης, οι σκάουτερς στριμώχνονταν στις όχι και ιδιαίτερα άνετες κερκίδες. Το όνομά του είχε κάνει τον γύρο της Ευρώπης, πριν μπει στον...
καρβουνιάρη για να φτάσει από την Πιερία στην Αθήνα. Εμείς, συνήθως, τα μαθαίνουμε τελευταίοι. Ο Αλέκος Ράντος κάτι ψυλλιάστηκε, ο Χέρμαν Βερμιούλεν έδωσε την έγκριση και ο Γιώργος Λούβαρης έκλεισε τη μεταγραφή για να ξεκινήσει η ιστορία μας. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Τον μικρό του Ολυμπιακού, με την ακόμα ατσούμπαλη σωματοδομή, τα κόκκινα μάγουλα και τον περίσσιο τσαμπουκά!

Παιανία, Καταλωνία, Πειραιάς...

Το νούμερο «92» στην πλάτη του ήταν η πρώτη του επιλογή. Φρόντιζε ώστε κανείς να μην μπερδευτεί από την παρουσία του στο γήπεδο. Μόλις 18 χρονών, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει αρχίσει να παίρνει τις πρώτες παραστάσεις από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στο οποίο είναι η αλήθεια πως μπήκε γρήγορα και απότομα. Ως μια θυσία να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός κάτι φρέσκο στον αιώνιο αντίπαλο και στο δέος του Σωτήρη Νίνη. Το ταλέντο του πιτσιρικά από τον Σβορώνο Κατερίνης είχε ξεπεράσει τα σύνορα πολύ πριν γίνει ερυθρόλευκος. Στο λιμάνι τον οδήγησε η επιθυμία της οικογένειάς του να μην ξενιτευτεί από μικρός, η παρέμβαση του Γιώργου Λούβαρη την κατάλληλη στιγμή, αλλά και η δική του αγάπη για τον Ολυμπιακό. Μια αγάπη που αμφισβητείται, αφού την καρδιά του παίκτη... διεκδικεί και ο ΠΑΟΚ!

Από τον Σβορώνο Κατερίνης έφυγε έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ήταν το καλοκαίρι που φαινόταν πως η στιγμή για το μεγάλο βήμα είχε φτάσει. Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες τον γνώριζαν. Είχε κάνει ένα πέρασμα από τα τζούνιορ της Μίλαν, τον παρακολουθούσε η Τσέλσι, τον ήθελε η Μπαρτσελόνα, τον δοκίμασε η Εσπανιόλ. Στην Καταλωνία για λογαριασμό της ομάδας – τότε – του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε μείνει δέκα μέρες, ενώ η “μπλαουγκράνα” προσέφεραν το ποσό των 80.000 ευρώ στον Σβορώνο και 60.000 ευρώ στον ίδιο. Μια μέρα μετά από την πρόταση της Μπάρτσα εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός.

Ο Αλέκος Ράντος, Κατερινιώτης στην καταγωγή, είχε ακούσει για έναν μικρό και το μετέφερε στον Βερμιούλεν. Εκείνος τον είχε παρακολουθήσει και είχε δώσει εντολή να αποκτηθεί. Αν και καθυστέρησε ο Ολυμπιακός, ο Γιώργος Λούβαρης έκλεισε το deal. Με 10.000 ευρώ και την αθλητική ενδυμασία για ένα χρόνο, η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. Η δεύτερη μεγάλη ομάδα από την Αθήνα που τον εντόπισε, τον απέκτησε! Πρώτος είχε... φτάσει ο Παναθηναϊκός, για χάρη του οποίου, μάλιστα, κατέβηκε στην Παιανία. Οι φήμες, όμως, τον θέλουν να τηλεφωνεί σπίτι του για να γυρίσει εσπευσμένα...

Με το σπίτι του διατηρεί άριστες σχέσεις. Ειδικά με τη μητέρα του κάτι λογικό, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ένα παιδί. Στην πρώτη του προετοιμασία με τον Ολυμπιακό της τηλεφωνούσε κάθε πρωί μόλις ξυπνούσε για να της πει ότι είναι καλά. Το... μικρό ψάρι βρισκόταν ξαφνικά στον ωκεανό. Εκεί που ξυπνούσε με τις αφίσες του Ζούλιο Σέζαρ και του Ριβάλντο στο δωμάτιό του, βρέθηκε να πίνει τον πρωινό του χυμό με όλα τα αστέρια του Ολυμπιακού. Κι αν έξω από το γήπεδο ένιωθε δέος για όσα ζούσε, μέσα στις τέσσερις γραμμές τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Μια ιστορία από εκείνο το καλοκαίρι θέλει τον Μιχάλη Κωνσταντίνου μετά το τέλος μιας προπόνησης να λέει στον Παπαδόπουλο... «Kάνουμε και μαγκιές, μικρέ, μαγκέψαμε;». Για να απαντήσει ο Παπαδόπουλος: «Eγώ τις μαγκιές τις κάνω στο γήπεδο». Οι δυο τους είχαν πολύ καλή σχέση, αφού είχαν προκύψει αιώνιοι αντίπαλοι στο play station, με τον Ραούλ Μπράβο να παίρνει τη σκυτάλη μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου από τον Ολυμπιακό.

Κυλιόμενες σκάλες...

Η ταχύτητα με την οποία άρχισαν όλοι να μιλούν για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο μερικές φορές προκαλούσε τρόμο. Κυρίως, γιατί ξεχνούσαν να συμπληρώσουν ότι επρόκειτο τότε για ένα παιδί 15 ετών, που δεν θα ήταν δυνατόν να είναι συνεχώς σταθερός. Ένα παιδί που καλείτο να ανταποκριθεί σε ένα ρόλο που δεν ζήτησε κι ένα φορτίο που δεν του άξιζε, μόνο και μόνο γιατί την ίδια εποχή οι πωλήσεις του «προϊόντος» Νίνη ήταν ανεξέλεγκτες!

Στο τέλος της πρώτης του προετοιμασίας με τον Ολυμπιακό, υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση αφού είχε υποστεί ρήξη έξω μηνίσκου. Το ντεμπούτο του θα ερχόταν στο τυχερό του «2». Στις 2/12 θα μπει αλλαγή στον αγώνα με τον Ατρόμητο και θα γίνει ο νεαρότερος παίκτης των ερυθρολεύκων που θα παίξει στην μεγάλη κατηγορία. Δεν έσπασε το ρεκόρ του Γιώργου Στεργαλλά, αλλά εκείνη τη στιγμή λίγη σημασία είχε... «Είναι πρόκληση για μένα να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω. Έκανα ρεκόρ, αλλά σημασία έχει η νίκη. Ήταν απερίγραπτο το συναίσθημα όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο».

Θα ακολουθήσει η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός, στον αγώνα με τον Διαγόρα στη Ρόδο, δύο ακόμα 90λεπτα στο κύπελλο (κόντρα σε Θρασύβουλο και Ηρακλή) και μικρή συμμετοχή σε δύο ματς στο πρωτάθλημα. Σίγουρα όχι μικρό πράγμα για τον γεννημένο στις 23/2/1992 αμυντικό. Η πρώτη του σεζόν κλείνει με ιδιαίτερα θετικό απολογισμό, αφού κατακτά (πάλι) πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά πλέον σε επαγγελματικό επίπεδο. Είχε κερδίσει, εξάλλου, και το φλουρί στην πίτα του Ολυμπιακού, προμήνυμα για το 2008 ή το τουλάχιστον για το πρώτο μισό του. Το καλοκαίρι που θα ακολουθήσει, ωστόσο, θα του δείξει την άλλη πλευρά. Εκείνη  που σε φέρνει να κατεβαίνεις εξίσου γρήγορα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει χρόνο για πειραματισμούς. Ούτε διάθεση... Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω της συμμετοχής του στην Εθνική Νέων (βλ. παρακάτω) και λίγο καιρό μετά τις πρώτες του προπονήσεις θα μάθει τα δυσάρεστα. Στις 30 Ιουλίου, ο Ισπανός τεχνικός θα τον ενημερώσει, όπως και τους Ματσούκα και Λαμπρόπουλο ότι θα προπονούνται με την Εθνική Νέων μέχρι να βρουν ομάδα να πάνε ως δανεικοί! Ο κόσμος του Ολυμπιακού σαστίζει, αφού αντιλαμβάνεται ότι ο Βαλβέρδε δεν πρόκειται να «χαρίσει» ευκαιρίες.

Την ίδια εποχή αρχίζουν τα πρώτα σενάρια για πρόταση από το εξωτερικό και ο Ίλια Ίβιτς προσεγγίζει τον πατέρα του Κυριάκου Παπαδόπουλου για να τον εκπροσωπήσει. Οι σχέσεις του πρώην τεχνικού διευθυντή των ερυθρολεύκων με την οικογένεια ήταν εξαιρετικές, αφού φρόντιζε να έχει ο «μικρός» ό,τι χρειαζόταν. Ο Ολυμπιακός στέλνει... έμμεσο μήνυμα να μην μιλάνε με τον Ίβιτς και άμεσο όταν καλεί τον Παπαδόπουλο για αναπροσαρμογή. Το τριετές συμβόλαιο του 16χρονου αμυντικού βελτιώνεται για τον ίδιο και ορίζεται ρήτρα, που εκτιμάται κάπου ανάμεσα στα 6 με 8 εκ. ευρώ.

Ο Παπαδόπουλος ανακτά την αυτοπεποίθησή του και την ψυχολογία και στην πρώτη δοθείσα ευκαιρία, ανακτά και τη θέση του. Στις 9 Σεπτεμβρίου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον καλεί να αγωνιστεί στο φιλικό με τον Ιωνικό και με την απόδοσή του ο Κυριάκος τον αναγκάσει να τον επαναφέρει στην πρώτη ομάδα. Με τον Ισπανό στον πάγκο θα πάρει ακόμα δύο συμμετοχές ως βασικός και μία ως αλλαγή.

Το καλοκαίρι αποχωρίστηκε το αγαπημένο του «92» και προτίμησε κάτι πιο λιτό. Το «2» την παλαιά εποχή θεωρείτο το νούμερο του δεξιού μπακ, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν περιορισμοί. Ούτε και θέσεις! Ο Τιμούρ Κετσπάγια έβλεπε στον Κυριάκο Παπαδόπουλο την μετεμψύχωση του πειράματος που έκανε στην Ανόρθωση με τον Τραϊανό Δέλλα και στο φιλικό αγώνα με την Τότεναμ, τον έβαλε αμυντικό χαφ. Το πείραμα πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε! Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 3-0, παρά την καλή παρουσία του μικρού, όμως ο Γεωργιανός τεχνικός τον πίστευε και θα το αποδείκνυε.

Στον επίσημο αγώνα με την Σέριφ στο Στάδιο Καραϊσκάκη τον ξεκίνησε βασικό στη μεσαία γραμμή και τον αντικατέστησε στο ημίχρονο, χωρίς να χάσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Θα ήθελα ο Κυριάκος να παίξει στη θέση του αμυντικού μέσου. Θα του δώσω κι άλλες ευκαιρίες και ελπίζω να πάει καλύτερα», θα πει μετά το ματς ο Κετσπάγια, ωστόσο δεν θα προλάβει. Στη Λάρισα θα τον χρησιμοποιήσει για 12 λεπτά και πάλι στη μεσαία γραμμή, ωστόσο η αντικατάσταση του Κετσπάγια με τον Ζίκο θα φέρει και πάλι πίσω τον «μικρό», ο οποίος τότε το έβλεπε ως μια θετική εξέλιξη για την καριέρα του.

«Εμείς που είμαστε νεότεροι στον Ολυμπιακό, θα πρέπει να αρπάξουμε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Εγώ πάντως, θα είμαι παρών όποτε θεωρήσει ο προπονητής μου να μπω να βοηθήσω. Είμαι ήδη έτοιμος», θα πει, αφήνοντας αιχμές για τον πρώην προπονητή του. Ήταν, άλλωστε, το κλίμα των ημερών τέτοιο που το επέτρεπε. «Μα η θέση μου είναι στόπερ. Αυτό θα πρέπει να το ξεκαθαρίσω. Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν κάπως περίεργα. Τι να κάνω όμως; Να του πω όχι; Επαγγελματίας είμαι και έπρεπε να παίξω όπου μου έλεγε ο προπονητής μου. Εγώ πάντως το ξαναλέω. Η θέση μου είναι στόπερ».

Για κάποιους δεν ήταν περίεργο. Υπήρχαν φήμες από τα μέσα Αυγούστου που ήθελαν τον Κυριάκο να καβαλάει το καλάμι και να κάνει φασαρία στην ΠΑΕ, επειδή δεν του άλλαζαν σπίτι. Κάποιοι συμπαίκτες του άρχισαν να μιλούν για περίεργη και «ψωνισμένη» συμπεριφορά του Παπαδόπουλου, που έφτασε στο σημείο να κάνει παρατηρήσεις ακόμα και σε μεγαλύτερους και εμπειρότερους παίκτες. Παράλληλα, ξεκινούν φήμες ότι συνοδεύει τον Μήτρογλου στις νυχτερινές εξόδους και ξεκινάει μια ακόμα διαδρομή προς τα κάτω. Η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό συνοδεύεται από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και ο «μικρός» μπαίνει στην κατάψυξη. Του προτείνεται να παίξει με την ομάδα νέων των ερυθρολεύκων, αλλά αρνείται.

Το μεγάλο ταλέντο του Ολυμπιακού, εκείνο για το οποίο όλοι μιλούν μοιάζει να χάνεται... Μέχρι που βρίσκει καταφύγιο – όπως και οι περισσότεροι της γενιάς του – στην Εθνική ομάδα.

Όλοι για σένα μιλάνε...

Στον Ολυμπιακό ζει με τα συνεχή σκωτσέζικα ντους, ωστόσο η Εθνική τον κρατάει ψηλά. Η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών το περασμένο καλοκαίρι τον έφερε στο προσκήνιο με δεκάδες εγκωμιαστικά άρθρα για το ταλέντο του. Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA είχε γράψει τότε:

«Ένα αλάνθαστο μωρό κλάσης τραβάει πάνω του βλέμματα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο Κυριάκος είναι αλάνθαστος σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του, σε μια άμυνα που έχει δεχτεί γκολ μόλις μια φορά σε δύο ματς, κι αυτή από το σημείο του πέναλτι» αναφέρουν αρχικά, για τον παίκτη που πριν από ένα χρόνο αγωνιζόταν σε τοπικά πρωταθλήματα, με τη φανέλα του Σβορώνου Κατερίνης! Αυτό όμως που κάνει εντυπωσιακή τη συνεισφορά του Παπαδόπουλου, είναι ότι πρόκειται ουσιαστικά για έναν... παρείσακτο στο τουρνουά της γενιάς του 1989/90. Είναι ο πιο νέος της διοργάνωσης, η παρουσία του όμως κρύβει την ηλικία του. Ήταν ο βράχος πάνω στον οποίο σταματούσαν οι ιταλικές επιθέσεις».

Μετά το τέλος της διοργάνωσης και πάλι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα πλέξει το εγκώμιό του, συγκαταλέγοντάς τον στους δέκα κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης. «Βενιαμίν της πιο νεαρής ομάδας του τουρνουά, ο Παπαδόπουλος... διέψευσε τα 16 χρόνια του με ελκυστικές εμφανίσεις στην άμυνα της Ελλάδας. Ο κεντρικός αμυντικός με το αγγλικό στυλ έδειξε τέλειες αντιδράσεις και τοποθετήσεις, ενώ έσωσε και ένα γκολ με προβολή στο ματς με την Ιταλία. Το ταλέντο του Ολυμπιακού ηγήθηκε της αντίστασης της Ελλάδας των δέκα παικτών κόντρα στην Τσεχία».

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το Skysports! «Είναι ο πιο υποσχόμενος Έλληνας παίκτης και αυτή τη στιγμή είναι μόλις 16 ετών. Είναι πολύ δυνατός κεντρικός αμυντικός, είναι ήδη πολύ ψηλός παρά την ηλικία του και παίζει ως αρχηγός. Αναμένεται να είναι στην καρδιά της άμυνας της Εθνικής Ελλάδας για τα επόμενα 20 χρόνια. Φέτος αναμένεται να παίξει περισσότερα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό και ήδη ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2011 με ρήτρα 6 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι γρήγορος, πολύ αποτελεσματικός στο "ένας εναντίον ενός", άψογος στον αέρα και καλός χαμηλά. Έχει καλή πρώτη πάσα, βοηθώντας τη μεσαία γραμμή. Συνολικά με την καλή τεχνική και το φυσικό ταλέντο του είναι ένας εξωπραγματικός νέος με τεράστιες δυνατότητες». Η βαθμολογία που του δίνεται (με άριστα το δέκα): Σουτ 5, Πάσα 7, Τάκλιν 8, Κεφαλιά 9, Ταχύτητα 9, Διορατικότητα 6, Ικανότητα αυτή τη στιγμή 8, Ικανότητα στο μέλλον 10. Συνολική βαθμολογία είναι 62/80. Τον κοστολογούν αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια λίρες (6 εκατ. ευρώ) και η τιμή που μπορεί να φτάσει είναι 18 εκατ. λίρες (δηλαδή 27 εκατ.)».

Μόνο για σένα...

Οι ιστοσελίδες και τα αφιερώματα δεν είναι οι μοναδικές αναφορές που υπάρχουν για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Κατά καιρούς, έχουν εκφράσει την άποψή τους άνθρωποι που τον έζησαν ή τον παρακολούθησαν. Ας δούμε μερικές ενδεικτικές...

«Πρόκειται για μεγάλο ταλέντο. Ο Κυριάκος είναι πολύ καλός στις προσωπικές μονομαχίες και είναι δυνατό παιδί. Παράλληλα, είναι αρκετά γρήγορος για το ύψος που έχει. Παλεύει σε κάθε φάση. Το πιο σημαντικό στοιχείο του όμως, είναι ότι έχει θράσος. Ακόμη και αν τον βάλεις να παίξει δίπλα στα πιο μεγάλα ονόματα δεν θα ψαρώσει! Είναι μάγκας, έχει νοοτροπία νικητή και δεν θέλει με τίποτα να χάνει. Μπορεί να τσαντιστεί και να κλάψει ακόμη κι αν χάσει διπλό στην προπόνηση! Επίσης, δεν το βάζει ποτέ κάτω. Μπορεί να κάνει ένα λάθος, αλλά δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη. Δεν τον παίρνει από κάτω που λέμε». Θανάσης Κωτσιόπουλος, προπονητής του στον Σβορώνο.

«Το ταλέντο του είναι απίστευτο και αν τον παρακολουθήσει κάποιος να αγωνίζεται, θα πει πως πρόκειται για ένα παιδί 22 χρονών και όχι 16. Είναι απίστευτη η ωριμότητα που δείχνει στο παιχνίδι του και είναι μοναδική περίπτωση. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει πολλά από αυτό το παιδί. Αν ο Παπαδόπουλος συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και παραμείνει συνεσταλμένος όπως είναι τώρα, σε πέντε χρόνια θα παίζει στη Λίβερπουλ. Εκτιμώ πως έχει απίστευτο ταλέντο και ο Ολυμπιακός θα έχει πολλά οφέλη από αυτό το παιδί. Δεν έχω δει παίκτη στην Ευρώπη, στη δική του θέση και σ’ αυτήν την ηλικία, να έχει το δικό του ταλέντο. Το ευχάριστο μάλιστα είναι ότι οι γονείς του είναι σπουδαίοι άνθρωποι και ξέρουν καλά το συμφέρον του παιδιού τους. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την συμπεριφορά του Κυριάκου, το οποίο είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων και δουλεύει πολύ για να βελτιωθεί». Χέρμαν Βερμιούλεν, πρώην υπεύθυνος Ακαδημιών του Ολυμπιακού.

«Τον είχα δει να παίζει στο Σβορώνο Πιερίας, μου άρεσε πάρα πολύ από τότε, αλλά εκείνη την περίοδο προπονούταν μόλις δύο φορές την εβδομάδα και δεν ήταν έτοιμος να φύγει για το εξωτερικό και να πάει σε ομάδα μεγαλύτερου επιπέδου. Θα πρέπει να περιμένουμε γιατί πιστεύω πως θα γίνει πολύ καλός παίκτης στο μέλλον και ο χαρακτήρας του μου αρέσει. Ωστόσο έχει ακόμα δρόμο να διαβεί. Πρέπει να δουλέψει και να έχει την τύχη στο πλευρό του. Το ότι παίζει στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό, και παλεύει για το πρωτάθλημα είναι καλό για αυτόν. Ίσως να μην είναι εύκολο να πάει στην Αγγλία, γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που παίζουν στη θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα θα μπορούσε να σταθεί. Προς το παρόν, όμως, και παρ' όλο που είναι 16 ετών, μπορεί να παίξει στη βασική ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι δυνατός αρκετά ώστε να δώσει μάχες με μεγαλύτερους αντιπάλους, έχει ταχύτητα στις αντιδράσεις του, είναι έξυπνος μέσα στο γήπεδο και έχει να δώσει ενέργεια στην ομάδα του. Μπορεί να του λείπει η πείρα, αλλά εφόσον έχει τα παραπάνω στοιχεία νομίζω πως έχει θέση στην ομάδα». Πελέ Άντερσον, σκάουτερ Τσέλσι.(ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: