Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Επιχείρηση καθαριότητας στο Πλατανόδασος, από μαθητές Λυκείου

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες
Την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, κάποιοι από εμάς (μαθητές 3ου Γενικού ...Λυκείου Κατερίνης), πήγαμε μια ημερήσια σχολική εκδρομή στο Πλατανόδασος Πιερίας. Αυτό που αρκετοί από εμάς παρατηρήσαμε είναι πως ο χώρος του δάσους πέρα από την περιοχή των παιχνιδιών και του αναψυκτηρίου, αν και εξαιρετικά προικισμένος με φυσική ομορφιά, είναι κυριολεκτικά πνιγμένος στα σκουπίδια!
Αποτσίγαρα, χαρτιά, συσκευασίες, σκουπίδια  κάθε μεγέθους και μπουκάλια, συμπληρώνουν το απαίσιο σκηνικό της εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη περιοχή. Άφθονα ξηρά χόρτα και γυαλιά από μπουκάλια διάσπαρτα σ’ όλη την έκταση του χώρου, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες. Κανένας κάδος απορριμμάτων μέσα στο δάσος, καμιά ταμπέλα που να προτρέπει τους περαστικούς να διατηρούν τον χώρο καθαρό!
Ως μαθητές, θεωρούμε πως είναι πραγματικά κρίμα μια τόσο όμορφη περιοχή κρυμμένη μέσα σε μια καταπράσινη βλάστηση και τοποθετημένη στις όχθες ενός ποταμού, να μένει ανεκμετάλλευτη και να μετατρέπεται αργά και σταθερά σε σκουπιδότοπο. Είναι κρίμα να αφήνουμε ένα δάσος να αχρηστεύεται!
Γι’ αυτό, το Σάββατο 19 Ιουνίου και ώρα 9:30 π.μ., εμείς, μαθητές από διάφορα σχολεία της πόλης μας, θα βρισκόμαστε στο Πλατανόδασος Πιερίας με γάντια και σακούλες προκειμένου η περιοχή αυτή να αναπνεύσει ξανά.
Προσκαλούμε τον δήμο Κατερίνης, την αντιδημαρχεία καθαριότητας καθώς και την αντιδημαρχεία πρασίνου να συμμετάσχουν έμπρακτα σ’ αυτήν την προσπάθεια, έτσι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το πρώτο βήμα για την ανάδειξη και αναγέννηση αυτής της περιοχής!
Ως μαθητές των σχολείων της πόλης μας, αυτό που ζητάμε από τη δημοτική αρχή της πόλης μας να ακολουθήσει μετά τον καθαρισμό της περιοχής είναι:
-Να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων σ’ όλη την έκταση της περιοχής.
-Να κοπούν τα ξηρά χόρτα.
-Να τοποθετηθούν παγκάκια ή ξύλινα τραπεζάκια στην περιοχή.
-Να τοποθετηθούν ταμπέλες που να προτρέπουν τους περαστικούς να διατηρούν τον χώρο καθαρό

Με εκτίμηση,
Μαθητές των σχολείων της πόλης μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: