Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010
Αναλωθήκαμε με τις υποψηφιότητες. Συνηγορούμε κι εμείς ως μέσα στον ενταφιασμό των προβλημάτων.... της καθημερινότητας.
***
Και τι δεν ακούσαμε και τι δεν διαβάσαμε. Κάθε μέρα και νέος δήμαρχος,  κάθε μέρα και νέος περιφερειάρχης.
Γράψε και για μένα μπάρμπα. Ε, ας είμαστε λίγο σοβαροί, μην παίζουμε με την αγωνία των υποψηφίων αλλά και με το κύρος της ενημέρωσης.
***
Λάστιχο έγιναν οι ειδήσεις άλλα το πρωί άλλα το βράδυ. Κι όποιο ψάρι τσιμπήσει πρώτο.
***
Όμως για να’μαστε και πιο αντικειμενικοί η ευθύνη βαρύνει και τους υποψηφίους που τέρπονται να ανακηρύσσονται σε μοναδικούς, απαραίτητους και δυναμικούς και πλαγιοκοπούν τα μέσα να «βγάλουν» το λιβανιστήρι.
***
Τις περισσότερες φορές ο κόσμος γελάει με τις επικοινωνιακές επιλογές και τους τρόπους προβολής που επιλέγουν ορισμένοι. Ξέρετε ότι πρόκειται για ευθεία προσβολή και υποτίμηση της νοημοσύνης του κοινού;
***
Και ευτυχώς που τα επιτελεία των κομμάτων αγνοούν τους τοπικούς φορείς ενημέρωσης, γιατί θεωρούν ότι έχουν μειωμένο κύρος.
***
Διαπιστώνω λοιπόν ότι ενώ δεν έχουμε καλή κυβέρνηση, αμφιλεγόμενους πολιτικούς και διαπλεκόμενα στελέχη έχουμε σωτήρες υποψήφιους που θ’αλλάξουν τον ρου της ιστορίας.
***
Ενώ δεν έχουμε γάζες στα νοσοκομεία και ευρώ στις τσέπες, έχουμε αφθονία υποψηφίων και λες….να κι ένας κλάδος χωρίς ανεργία.
***
Μπαίνουμε δυστυχώς σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και μεταθέτουμε συνειδητά ή ασυνείδητα το κέντρο βάρους της καθημερινότητας σε θέματα που πουλάνε αλλά σίγουρα δεν βοηθάνε.
***
Οι διαδικασίες επιλογής υποψηφίων  είναι μια κλασική και διαχρονική περίπτωση ρουτίνας όπου αφού ρωτηθούν οι τοπικοί βουλευτές τι τους βολεύει χρίζεται ο δούλος του Θεού.
***
Η πλειοψηφία του κόσμου όμως δεν δίνει δεκάρα για το ποιος θα κάνει τις επόμενες  αναθέσεις στους δήμους, για το ποιοι ημέτεροι θα βολευτούν.
***
Η αυτοδιοίκηση είναι μια μακρά πικραμένη ιστορία που ασκείται από λίγους ρομαντικούς και πολλούς επιτήδειους. Την ώρα που η αγορά στενάζει και ουσιαστικά κηρύχθηκε στάση πληρωμών, καιρός  είναι να στραφούμε στην ουσία περνώντας σε δεύτερο πλάνο την υποψηφιολογία.
Μη παίρνουν και τα μυαλά τους αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: