Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση για το χρίσμα στο ΠΑΣΟΚ - -Αυτοπροτάσεις και ετεροπροτάσεις για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010
 Ολοκληρώθηκε όπως είναι γνωστό την περασμένη Κυριακή η διαδικασία κατάθεσης αυτοπρότασης και ετεροπρότασης υποψηφιοτήτων για τις... εκλογές της Αυτοδιοίκησης στο ΠΑΣΟΚ.
Όπως έγινε γνωστό και σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες της «Η» οι αιτήσεις που κατατέθηκαν είναι οι εξής ανά δήμο:
ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Αυτοπροτάσεις: Νίκος Αβραμίδης, Άρης Κασιμίδης, Γιώργος Πουρσανίδης, Ανέστης Μωυσιάδης και Νίκος Μηλιώτης.
Ετεροπροτάσεις: Παντελής Τσερτικίδης, Νίκος Τσακιρίδης και Θόδωρος Παυλίδης.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ –ΟΛΥΜΠΟΥ
Αυτοπροτάσεις: Ευάγγελος Κουκιώτης, Κώστας Τασιόπουλος, Νίκος Λάπας, Κώστας Βούλγαρης, Γιώργος Ελευθερίου.
Ετεροπροτάσεις: Γιώργος Παπαθανασίου, Γρ.Παπαχρήστος, Σαμαράς Ζήσης.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Αυτοπροτάσεις: Γιαγκοπούλου-Χρονοπούλου Ελλη.
Ετεροπροτάσεις: Ευάγγελος Λαγδάρης


ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων ενημέρωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας τις Π.Ε. και τις Ν.Ε. για τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση αυτή και το αργότερο μέχρι τις 15/6/2010 συνεδριάζουν:
 - Οι Ν.Ε. και εκφράζονται γνώμες αξιολόγησης για τους υποψήφιους, Περιφερειάρχες - Αντιπεριφερειάρχες - Δημάρχους,  με βάση τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ψηφοφορία.
- Οι Π.Ε. με την ίδια θεματολογία.
 Δ. Από τις 16/6/2010 συγκαλούνται από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος συνεδριάσεις ανά Νομό, στις οποίες συμμετέχουν:
Ο Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε., o Γραμματέας και ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της αντίστοιχης Π.Ε., oι βουλευτές και τα υπόλοιπα μέλη του Ε.Σ. του Νομού. Επίσης, συμμετέχουν και οι υπεύθυνοι του Π.Σ. για τον κάθε Νομό. Στόχος η ολοκληρωμένη πρώτη διαβούλευση που θα χαράξει συλλογικά τις διαδικασίες ανάδειξης ανά Δήμο. Επίσης, θα συζητηθούν τα θέματα της περιφέρειας. Οι συνεδριάσεις θα γίνουν στην Αθήνα (θα ενημερωθείτε εγκαίρως για την ημέρα και την ώρα της συνεδρίασης), έτσι ώστε σε 6-7 ημέρες να ολοκληρωθούν για όλους τους Νομούς της Χώρας. Γιατί όπως είναι φανερό, η ημερομηνία ψήφισης του 'Καλλικράτη' που προφανώς δεν ήταν δυνατό να γίνει νωρίτερα, μας δίνει το μικρότερο χρόνο αντίστοιχων διαδικασιών από οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του ΠΑΣΟΚ: «Και αυτός είναι ένας δεύτερος λόγος πέραν της τεράστιας ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής σημασίας της Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των προσώπων που θα την υπηρετήσουν, που θα πρέπει να μας κάνει να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά και με διαφάνεια, διαβούλευση, αξιοκρατία, σύνθεση και ενότητα και στο θέμα της Ανάδειξης των Υποψηφίων».(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: