Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο χορός των Σταυραετών

KRHTES_1
Η αγάπη των Κρητικών για την παράδοσή τους, καθώς και η επιθυμία πολλών νέων να μάθουν την παραδοσιακή μουσική και τους χορούς του τόπου τους, επιτρέπουν στην κρητική μουσικοχορευτική παράδοση να παραμένει σήμερα περισσότερο ...ζωντανή παρά ποτέ. Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα, για μία ακόμη φορά, στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 8 Μαΐου 2010.

KRHTES_2Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου διασκέδασης «ΔΙΟΓΕΝΗΣ», όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, στήθηκε ένα πραγματικά  ανεπανάληπτο κρητικό γλέντι, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων Κρητών της Μακεδονίας, που τραγούδησαν και χόρεψαν υπό τους ήχους του συγκροτήματος του γνωστού λυράρη Αλέξανδρου Παπαδάκη.
Την τιμητική της όμως είχε και η ποντική λύρα, καθώς για πρώτη φορά στο χορό του Συλλόγου συμμετείχε και ο πρόσφατα αδελφοποιημένος Ποντιακός Σύλλογος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», σύσσωμο του Δ.Σ. του Συλλόγου, χορευτικά σχήματα και δεκάδες μέλη του.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Γ. Αμοιρίδης, Μ. Μίχου και Α. Παπαγεωργίου, ο Νομάρχης Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής της Κατερίνης και άλλοι φορείς.
KRHTES_4
KRHTES_3
Πολιτεία 
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: