Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

«Στα οροπέδια των μουσών»

Με αφετηρία την αγάπη για την Τέχνη, τη Ζωή, τη Φύση, τη Δημιουργία, πέντε εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και συναντιόνται στα μονοπάτια των μουσών.
Ο τόπος συνάντησης είναι ο ...Όλυμπος, τόπος που ύμνησαν οι ποιητές, που πάτησαν οι θεοί, που κατοικούν οι άνθρωποι. Όπου η ιστορία συναγωνίζεται με την ομορφιά του τοπίου για το ποια θα επικρατήσει,όπου τα χρώματα της φύσης συναγωνίζονται με τα αρώματα του βουνού.
Ο Σύλλογος «Περραιβία» Ελασσόνας θεωρώντας το βουνό κοινή πατρίδα όλων διοργανώνει την Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Στα οροπέδια των μουσών» στο «Κτήμα Μπέλλου», στον Άγιο Δημήτριο.
Ο Σταύρος Γαλάτος, ο Σάκης Γκουντρουμπής, η Θωμαή Κόντου, η Τζένη Μπαμπαλή και ο Μιχαήλ Ρωμανός εκθέτουν έργα τους και πειραματίζονται με τις Μούσες και τα Χρώματα θεωρώντας τον τόπο αυτόν επιλογή με άποψη για την ιστορία και την παράδοση.

Τα εγκαίνια θα γίνουν, το Σάββατο, 22 Μαΐου 2010, στις 8.00 το βράδυ.
Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου 2010. Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης από 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και μουσικές εκδηλώσεις με τη φροντίδα του Συλλόγου «Περραιβία» και του μουσικού και μαέστρου Δημήτρη Τσιαβέ.

Το Κτήμα Μπέλλου είναι μια αγροτουριστική επιχείρηση με οικολογικούς προσανατολισμούς και ενδιαφέροντα στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.
Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από τον Άγιο Δημήτριο, στο δρόμο προς Ελασσόνα.
Τηλ. επικοινωνίας: 2351770021.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επιμελήθηκε την εικαστική κατάθεση της Ηρώς Φραγκιουδάκη στο Ηρακλείο Κρήτης.



Από τις 20-30 Ιουλίου 2010 διαρκεί η νέα έκθεση της διακεκριμένης ζωγράφου Ηρώς Φραγκιουδάκη στο χώρο τέχνης της Πύλης Αγ.Γεωργίου του Δήμου Ηρακλεί ου της Κρήτης.
Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που επιμελήθηκε την έκθεση της εμπνευ σμένης δημιουργού επισημαίνει στο πολυτελή κατάλογο που εκδόθηκε πως :
‘’Οι πίνακες του αφιερώματος εκφράζουν την νοσταλγία της καλλιτέχνιδας και τις εικαστικές εμπειρίες που απεκόμισε στη διάρκεια των χρόνων.Με επιβλητική και μνημειώδη σε μέγεθος αρχιτεκτονική της θέτει τη πλοκή των όγκων και τα παιγχνι δίσματα του φωτός πάνω σε κάθετες επιφάνειες ενώ απομακρύνει την επιβολή της ύλης αποδίδοντας εικόνες της στιγμής. Ισοροπώντας με το περιβάλλον στο οποίο εχει ζήσει υποδεικνύει την εντυπωσιακή ομορφιά των αντιθέσεων με τη χρωματι κή γεωμετρία,το αφηρημένο παιγνίδι των αντανακλάσεων και εκθέτει το ρόλοτων σκιών μεταμορφώνοντας τους οικείους εκφραστικούς χώρους.
Η ατμοσφαιρική οντότητα που δημιουργεί η εμπνευσμένη καλλιτέχνιδα καλύπτει έμμεσα με κινητικότητα κάθε τι που προσεγγίζει. Με παλμικότητα και εντυπωσια κή χροιά αντανακλάσεων η διαπραγμάτευση της στην απόδοση μέσα από σπάνιες αποκλίσεις ενέχει μια προχωρημένη εικαστικά ιδεογραφική αισθαντικότητα. Μέσα από ιδεογραφημένες συνταγές εκθέτει σχεδιαστικά μια δεξιοτεχνία με κατάρτιση φαντασιακή. Παραδίδοντας στο κοινό μια στέρεα νεωτεριστική και μεταμοντέρνα γραφή ιστορεί φιλτραρισμένους συνδυασμούς. Η κατασκευαστική αλήθεια της συνίσταται σε στάσεις που αποδίδουν ευρυματικότητα σε μια πλούσια ποικιλία υλικών. Περιγράφει συνειρμούς που ιδιοσημαίνουν μύθους ενώ παράλληλα ιχνη λατούν τη περιδιάβαση μέσα από τη παρέμβαση. Ακατάβλητα η κατάθεση της από τελεί μια περίπτωση για ενδότερη ανάλυση και ενδοσκοπική μελέτη. Το μεγαλείο της δυναμικότητας στις αποτυπώσεις της διαγράφεται και ενσαρκώνεται δικαιώ νοντας με διακριτικότητα την πλαστικότητα στις γραμμές .Με εμφανή απαλότητα αντιμετωπίζει κάθε φορμαρισμένη υφή με στόχο να την αναπλάσει μορφικά.’’
H Ηρώ Φραγκιουδάκη εχει εκθέσει αρκετές φορές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει βραβευτεί για τη παρουσία της στη τέχνη. Πινακες της κοσμούν γνωστές συλλογές .Με το εικαστικό έργο της εχουν ασχοληθεί πολλοί εγκριτοι ιστορικοί και θεωρητικοί τέχνης.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά τις ώρες λειτουργίας του χώ ρου.