Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 17 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
«Οι πολιτικοί της Πιερίας, όχι όλοι, δεν υποστήριξαν το αίτημά μας για να παραμείνει ο Δήμος Δίου ως έχει. Αντίθετα κάποιοι πολέμησαν αυτήν την πρόταση», υποστήριξε ο δήμαρχος Δίου κατά την πρόσφατη έκτακτη... συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου, για τον Καλλικράτη.
Ο κ. Παπαχρήστος, αναφέρθηκε και σε μερίδα μέσων ενημέρωσης οι οποίοι ακόμα και με υποτιμητικά σχόλια «πολέμησαν» αυτήν την θέση.
Όσον αφορά τη νέα ονομασία, «Δήμος Δίου-Ολύμπου», ο δήμαρχος υποστήριξε ότι περιλαμβάνει δύο ισχυρά ονόματα για την Πιερία και τη Μακεδονία, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι και πάλι ο νέος δήμος θα είναι πρωταγωνιστής.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης. Ο κ. Φόλιος εξέφρασε την άποψη ότι η συνένωση των δήμων Δίου, Λιτοχώρου και Αν. Ολύμπου δίνει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι η θέση του ήταν «μπορούμε και μόνοι μας, αλλά όχι μόνο εμείς».
Ικανοποιημένος δήλωσε και ο κ. Τζήμας, θυμίζοντας ότι ήταν από εκείνους που τάχθηκαν από την αρχή υπέρ της συνένωσης των τριών δήμων, ενώ σχολίασε ότι στην τελική πρόταση «πρυτάνευσε η λογική και επικράτησε η επιστημονική άποψη».


2
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Κυριακής προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στον κερασώνα της Ράχης.
Ο πρόεδρος του ΑΣΠΟ Κων. Μπίνιας κάλεσε τους βουλευτές να δουν το μέγεθος της καταστροφής και να προωθήσουν άμεση καταγραφή των ζημιών και να δρομολογηθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.
Οι βουλευτές Θ. Παπαγεωργίου και Μαρία Μίχου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και επισκέφτηκαν τον κερασώνα της Ράχης, όπου αφού είδαν από κοντά την μεγάλη καταστροφή που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι στα έτοιμα για συγκομιδή κεράσια, αλλά και σε όλα τα δέντρα και συζήτησαν με τα μέλη του Συνεταιρισμού για τις διαδικασίες που προβλέπονται για την καταγραφή και την αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ


Με τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν. Πιερίας, τα «έχουν» και στον Κολινδρό, καθότι στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, ενώ δεν υπήρχε τέτοια απόφαση από το συμβούλιο της ΤΕΔΚ τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς της έδρας στο Αιγίνιο.
Με τον Σάββα Χιονίδη, τα έχουν και στην Πέτρα, επειδή επίσης χωρίς απόφαση της ΤΕΔΚ τάχθηκε κατά του ορεινού Δήμου τον οποίο ήθελαν «ολίγοι τσοπαναραίοι» για να κάνουν έναν «δημαρχάκο» ακόμα.
Το καλό για τον ίδιο είναι ότι οι Κολινδρινοί δεν ψηφίζουν στην Κατερίνη, οι τσομπαναραίοι είναι «ολίγοι» και οι Κατερινιώτες δεν έχουν κανέναν παράπονο από αυτόν, πριν ελαχίστων περιπτώσεων.


PAPANDREOY
Αποκλειστική φωτογραφία από τα γυρίσματα του νέου διαφημιστικού DVD του ΕΟΤ με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το σενάριο ο Γιώργος Παπανδρέου, ντυμένος με το μπανιερό του, τρέχει στην ακρογιαλιά φωνάζοντας «Καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα, καλημέρα … (ως γνωστόν, είναι το σλόγκαν της φετινής τουριστικής καμπάνιας του ΕΟΤ), αλλά απάντηση δεν παίρνει.
Η αλληγορία είναι προφανής.


Λίγες ώρες πριν καταθέσει το νομοσχέδιο του Καλλικράτη στη Βουλή, πήρε ο Ραγκούσης το υπόμνημα της ΚΕΔΚΕ.
Πότε πρόλαβε να το μελετήσει (το υπόμνημα); Εμ, δεν πρόλαβε ο άνθρωπος! Γι’ αυτό κακοκάρδισε δικούς και ξένους στη Πιερία (και όχι μόνο).


Δεν κατάλαβα γιατί έστειλαν στην Κατερίνη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ να επιχειρηματολογήσει (στους συντρόφους της Ν.Ε) για τα νέα επώδυνα, αλλά αναγκαία μέτρα, που με πόνο ψυχής πήρε η κυβέρνηση.
Καταλληλότεροι να εξηγήσουν το πώς και τα γιατί ήταν οι εισηγητές των δυο νομοσχεδίων για τα πακέτα-σφαγείο στη Βουλή. Κι εμείς είχαμε έναν ντόπιο. Τον βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος (αν δεν με απατά η μνήμη μου) ήταν ένας εκ των τεσσάρων εισηγητών του ΠΑΣΟΚ.


Νέα γενική απεργία την Πέμπτη, 20 Μαΐου, κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Σε τζάμπα φασαρία θα μπει πάλι το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, μου φαίνεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια: