Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Δρομείς ωραίων διαδρομών

DROMEIS_1
Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από πολλές περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής ο 1ος Λαϊκός Δρόμος «ΔΙΟΝ», που διοργάνωσε ο Δήμος Δίου σε ...συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Εκατοντάδες  δρομείς, ηλικίας 18 έως 70 ετών στο Λαϊκό Δρόμο απόστασης 14χλμ. και δεκάδες παιδιά στους Σχολικούς Αγώνες Δρόμου (1500 μ.) αγωνίστηκαν σε μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή με φόντο τον Όλυμπο, κάτω από καλές σχετικά καιρικές συνθήκες με τον κόσμο να τους καταχειροκροτά, τόσο κατά μήκος της, όσο και στον τερματισμό.

DROMEIS_2Η εκκίνηση του αγώνα έγινε από τον Δήμαρχο Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστο ο οποίος σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το οργανωτικό μέρος του αγώνα, ο οποίος, όπως τόνισε «είναι ένα ακόμη αθλητικό γεγονός που προστίθεται στην αλυσίδα των διοργανώσεων του Δήμου στον αθλητικό τομέα και δίνει νέα προοπτική στα αθλητικά δρώμενα του τόπου».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ το Δήμαρχο Δίου και όλους τους εμπλεκόμενους με τη διοργάνωση για την συμβολή τους στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή της».

Αφετηρία του κυρίως αγώνα ήταν το Δημαρχείο του Δήμου Δίου στην Κονταριώτισσα και τερματισμός το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον.
Πρόκειται για μια όμορφη διαδρομή επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της που ακολούθησε την εξής πορεία: Δημαρχείο Δήμου Δίου-Κονταριώτισσα-Άγιος Σπυρίδωνας-Βροντού-Καρίτσα-Δίον-Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

DROMEIS_3Ουσιαστική στην επιτήρηση και ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν η συμβολή της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου, των ποδηλατών του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών, των ραδιοερασιτεχνών της Πιερίας και δεκάδων εθελοντών. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ και η Διασωστική Ομάδα Νομού Πιερίας παρείχαν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα με το σχεδιασμό και τη δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό υπήρχαν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα την εξέλιξη του παρακολουθούσε γιατρός.
Σταθμοί νερού λειτουργούσαν στο 4ο, 8ο και 12ο χλμ. Στον τερματισμό οι διοργανωτές φρόντισαν να υπάρχουν νερά, χυμοί, φρούτα καθώς και πλούσιος μπουφές .

DROMEIS_4Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα έλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες, ενώ τα μετάλλια στους νικητές απένειμαν ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, εκπρόσωποι βουλευτών, οι Αντιδήμαρχοι Δίου Μαρία Τσιμήτρη και Ζήσης Σαμαράς, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΖΕΥΣ» Χρήστος Μυστρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του εν λόγω συλλόγου και άλλοι..

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΩΝ
1ος ΚΑΚΑΡΟΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ με χρόνο 51΄:36΄΄
2ος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ με χρόνο 51΄:55΄΄
3ος ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ με χρόνο 53΄:29΄΄

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1η  ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΝΙΚΗ με χρόνο 1:01΄:01΄΄
2η  ΠΑΤΟΥΡΑΦΡΟΣΩ με χρόνο 1:03΄:39΄΄
3η  ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ με χρόνο 1:08΄:20΄΄(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: