Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση-κάλεσμα

AfissaΓια την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης, 20 Μαΐου
Την Πέμπτη 20 Μαΐου απεργούμε γιατί είμαστε ριζικά αντίθετοι στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.
Στα άδικα και αντικοινωνικά δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έρχεται... να προστεθεί ένα εξίσου κοινωνικά άδικο νομοσχέδιο για το κοινωνικοασφαλιστικό μας σύστημα.  
Είναι ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει τον μηχανισμό χρηματοδότησης της κοινωνικής μας ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει, απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους και αποσύρεται το κράτος από την ευθύνη για την οικονομική υποστήριξή του με βαρύτατο τίμημα για τις νέες γενιές.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι περίφημες αλλαγές στο Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας εξαντλούνται στις παλιές χρεοκοπημένες συνταγές μείωσης των συντάξεων και μη αναζήτησης νέων υγειών πόρων μεταθέτοντας τα περισσότερα βάρη στις νεότερες γενιές, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση.
Εμείς επιμένουμε. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι συντάξεις μας.
Απεργούμε και απαιτούμε να αποσυρθεί το αντεργατικό, αντιασφαλιστικό αυτό νομοσχέδιο.
Καλούμε την κυβέρνηση να ακούσει την φωνή των εργαζομένων που δεν αντέχουν άλλα βάρη και άλλη εξαθλίωση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 20 Μάη στις 10.00 το πρωί, για να στείλουμε όλοι μαζί ισχυρό το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχτούμε την ανατροπή του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού μας συστήματος, την μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί.(Πολιτεία)
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: