Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Προβλέπει και τη συμμετοχή του ΔΝΤ Γαλλογερμανική συμφωνία για την Ελλάδα

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010
Ο Γάλλος προεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατέληξαν στις Βρυξέλλες σε συμφωνία για την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Η συμφωνία θα υποβληθεί στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ. 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η ..συμφωνία εμπλέκει τις χώρες μέλη της ευρωζώνης αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Εκπρόσωπος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Γάλλος Πρόεδρος με τη Γερμανίδα καγκελάριο
'Ανγκελα Μέρκελ, επιτεύχθηκε συμφωνία ως προς την ενδεχόμενη αρωγή προς την Ελλάδα.
Σε γενικές γραμμές, με βάση τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γάλλου Προέδρου, πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου θα καλυφθεί από δάνεια χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ.
Αυτό το πακέτο, σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, θα υλοποιηθεί με βάση συγκεκριμένες προϋποθέσεις και υπό τον όρο ότι θα έχει το χαρακτήρα της έσχατης λύσης.
Ο ίδιος εκπρόσωπος είπε ότι το κείμενο της συμφωνίας Μέρκελ-Σαρκοζί, έκτασης μιάμισι σελίδας θα τεθεί σε λίγη ώρα υπόψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ζώνης του ευρώ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλοι συμφωνούν με αυτό.
Σε περίπτωση συμφωνίας ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο των χωρών του ευρώ, είτε πριν, είτε μετά το δείπνο.
Για «συναινετική λύση» όσον αφορά την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, έκανε λόγο γερμανική κυβερνητική πηγή.(NEA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: