Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Ημερησιο Ματι με την Κατερινα Τσαλου

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010
Η Παλιγγενεσία σε αντιδιαστολή του όρου παλιγγένεση είναι φιλοσοφικός όρος με τον οποίο χαρακτηρίζεται η ομώνυμη φιλοσοφική θεωρία κατά την οποία τα ίδια τα γεγονότα διαδέχονται το ένα του άλλου με την ίδια σειρά και τάξη της γέννησης - θανάτου και.. πάλι(ν) γέννησης (παλιγγενεσία) κ.ο.κ.

Με τον όρο «εθνική παλιγγενεσία» προσδιορίστηκε η κατάληξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων του 1821 και η συγκρότηση και ανάδειξη του νεοπαγούς και ανεξάρτητου τότε Βασιλείου της Ελλάδος.

Τώρα θα μου πείτε γιατί σας τα γράφω όλα τούτα;;;; Γιατί θεωρώ τον όρο παλιγγενεσία περισσότερο επίκαιρο από ποτέ εδώ που φτάσαμε.

Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα του άλλου με την ίδια σειρά και τάξη της γέννησης-θανάτου και πάλι γέννησης.

Μήπως ήρθε η ώρα της παλιγγενεσίας μας, μιας και όλο αυτό το διάστημα μάλλον βιώνουμε τον «θάνατο» οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και λοιπά και λοιπά.

Σήμερα λοιπόν διπλή η γιορτή μην πω και τριπλή καθώς έχουμε και μια Σύνοδο Κορυφής και μια πολύ δύσκολη μην πω κρίσιμη απόφαση.
Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει. Ανορθώστε ηθικό, ανεβάστε λίγο τη διάθεσή σας. Το είπαμε.

Πάμε και στα άλλα τοπικά και μη εξαιρετέα. Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί αν θα ανοίξουν ή όχι τα Τέμπη.

Τώρα αν θα ανοίξουν θα σας στείλουμε ανακοίνωση. Πάντως χλωμό το βλέπω το σενάριο αν υπολογίσει κανείς ότι μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για περισσότερα.

Ο Αλέκος Κοντός χθες παρουσίασε το βιβλίο του στην αίθουσα της ΕΑΣ Πιερίας παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών πολιτικών του φίλων από την Πιερία.

Με δόξα και τιμή σήμερα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες αναμένονται από την πολιτική ηγεσία.

Για τις πετούνιες δεν θα σας γράψω σήμερα, γιατί αποφάσισα να αφήσω όλα τα λουλούδια να ανθίσουν.

Εξάλλου σ’αυτόν τον τόπο κάποιοι συνεχίζουν να παλεύουν για την ελευθερία έκφρασης. Είμαι η τελευταία που θα σχολιάσω όσα ακούω αυτές τις μέρες και μάλιστα από αυτό το βήμα.

Όποιος θέλει να απαντήσει, μπορεί να το κάνει αλλά ΕΔΩ. Ούτε στις παρείτσες του, ούτε στους κολλητούς του ούτε στους παρατρεχάμενούς του.

Οψόμεθα.

Καλή μου μέρα και σήμερα. Με εθνική υπερηφάνεια και ηθικόν ακμαιότατον. Μόνο για σήμερα; Θα δείξει.
Χρόνια μας πολλά.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: