Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Κορυφώνονται οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου - Κατάθεση στεφάνων χθες το πρωί από τους μαθητές των σχολείων

ΠΕΜΠΤΗ 25.03.2010
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γ.Γ. Νέας Γενιάς κ. Γιάννης Λιβανός
Ξεκίνησαν χθες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού οι εορταστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου, Σχολείων των σχολείων της ...
Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Συλλόγων και Σωματείων.
Το απόγευμα ο Δήμος Κατερίνης και οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης διοργανώσαν, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, επετειακή εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου με θέμα: "Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και τα Απομνημονεύματά του".
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα με τη μεγάλη μαθητική παρέλαση στις 12 το μεσημέρι. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Γιάννης Λιβανός.
Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010
Ώρα 07.00': Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ' όλες τις εκκλησίες.
Ώρα 07.00' - 08.00': Εωθινό - Θούρια και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.
Ώρα 11.00': Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Αγαθόνικος με το Ιερατείο της πόλης.
Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό ο κ. Κατανάς Κωνσταντίνος, Φιλόλογος - Ομότιμος Γυμνασιάρχης.
Ώρα 11.40': Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Ηρώων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, το Νομάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, από αντιπροσωπείες Θυμάτων Πολέμου, Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή θα λήξει με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Ώρα 12.00': Στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων, Συλλόγων.
Ώρα 17.30': Στην πλατεία Δημαρχείου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.(ΠΙΕΡΙΚ.ΑΝΤΙΛ)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: