Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Παπακωνσταντίνου: Ανοίγουμε τους λογαριασμούς γιατρών του Κολωνακίου

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010 (newsit.gr)

Τελειώνουν όπως φαίνεται τα ψέμματα για τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου, αφού όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητηθεί να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί για να φανεί το ύψος της φοροδιαφυγής και πως πολλοί από αυτούς εμφανίζονται με εισοδήματα 10.000 ευρω το χρόνο και στο παρελθόν είχαν βρεθεί γιατροί με πολυτελή αυτοκίνητα και ...βίλες να δικαιούνται ακόμα και το επίδομα αλληλλεγγύης!

'Οπως είχε αποκαλύψει το Newsit ο κ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στο Κολωνάκι.
Τα στοιχεία ήταν αποκαλυπτικά: από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ και άλλοι τόσοι καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.
Από συνολικά 150 μεγαλογιατρούς που είχαν ελεγχθεί για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, οι 70-80 βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν. Ο έλεγχος έγινε ταυτόχρονα και αιφνιδιαστικά και όπως προέκυψε, οι συγκεκριμένοι γιατροί δεν έκοβαν αποδείξεις αλλά ούτε και κρατούσαν βιβλία ασθενών.
Δυο μήνες μετά, τον περασμένο Φεβρουάριο δηλαδή, κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών έκαναν νέους ελέγχους στους ίδιους μεγαλογιατρούς και 50 εξ αυτών εξακολουθούσαν να φοροδιαφεύγουν. Έτσι, αποφασίστηκε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να αρχίσει τακτικός έλεγχος. Μεταξύ των γιατρών που φοροδιαφεύγουν είναι γιατροί, παθολόγοι, οδοντίατροι, ψυχίατροι και ψυχολόγοι.
Σημειώνεται επίσης οτι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι γιατροί ουσιαστικά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να κόβουν αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: