Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Στο Μάινταλ της Γερμανίας μεταβαίνει στις 16 Απριλίου (τρέχοντος έτους) ο αντιδήμαρχος Κατερίνης, Ζήνωνας Σατραζέμης και κατά πως φαίνεται δεν θα παρίστατε στη «Δίκη της πετούνιας» στην οποία δικάζονται (κατόπιν έγκλησης του ιδίου και του δημάρχου) για «εξύβριση δια του τύπου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή» τρεις ...εκδότες, ένας διευθυντής εφημερίδας και ένας πολίτης.
Όπως ανέφερε ο κ. αντιδήμαρχος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ίδιος είχε κλείσει τα εισιτήρια για το Μάινταλ πολύ πριν του έρθει η ειδοποίηση για το Δικαστήριο (και προφανώς πολύ πριν εγκρίνει τη μετάβασή του το Δημοτικό Συμβούλιο) και ως εκ τούτου δεν θα έχει την ικανοποίηση να μας δει στο εδώλιο.
Εγώ πάντως, αν και όχι αυτήκοος μάρτυς της τοποθέτησης του κ. Σατραζέμη, έχω πεισθεί πλήρως.
Τι είμεθα εμείς (πλην από φτωχοί και τίμιοι κατηγορούμενοι) οι οποίοι θα αποτρέψουμε τη μετάβαση του αναπληρωτού στο Μάινταλ; (ρητορικό είναι το ερώτημα)
Αλήθεια λέω, μέρες που είναι, ότι την ώρα που θα περνάω την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου (για πρώτη φορά ως κατηγορούμενος) η σκέψη μου θα είναι στο Μάινταλ.
Οι ευχές μου θα συνοδεύουν τον κ. αναπληρωτή, για την ευόδωση των προσπαθειών του, ώστε να εκπροσωπήσει όλους εμάς τους Κατερινιώτες, με τον καλύτερο τρόπο στην αδελφοποιημένη με την Κατερίνη πόλη της Γερμανίας.


2Αν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου να κάνει εκπομπή στο ίδιο το ραδιόφωνο, ρώτησε το δήμαρχο ο Άρης Κασιμίδης. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, δεν έμεινε όμως εκεί. Σχολιάζοντας την εκπομπή του εν λόγω συναδέλφου, Λευτέρη Μωυσιάδη, ζήτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ από τον δήμαρχο «να επιληφθεί» διότι όπως θεωρεί ο ίδιος γίνονται «απαξιωτικά σχόλια» εναντίον πολιτικών αρχηγών ή ακόμη και πρώην πρωθυπουργών. Με απλά λόγια, ζήτησε λογοκρισία…
Μπορεί να είναι Δημοτικό Ραδιόφωνο, αλλά δεν υπάρχει στρατιωτική πειθαρχία απάντησε ο δήμαρχος, ο οποίος πάντως δεσμεύτηκε ότι θα ακούσει τις κασέτες (των συγκεκριμένων εκπομπών) και αν υπάρχει κάτι «ποινικά κολάσιμο» θα το στείλει στον εισαγγελέα.
Εγώ πάντως προτείνω, για τον καλύτερο έλεγχο των δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφώνου, να τους περάσετε ένα κολάρο στο λαιμό το οποίο θα είναι ηλεκτροφόρο, να πάρετε από ένα τηλεχειριστήριο και κάθε φορά που θα ακούτε κάτι το οποίο κατά την άποψή σας θα είναι απαξιωτικό να πατάτε το κουμπί και με το ηλεκτροσόκ να τους επαναφέρεται στην τάξη. Μια άλλη λύση θα ήταν και φίμωτρο, αλλά δεν βολεύει (αν τυχόν σας διαφεύγει) για δημοσιογράφους ραδιοφώνου.

Κύριοι συνάδελφοι, από σήμερα να γνωρίζεται ότι ο Γιωργάκης είναι Γιώργος, ο Αντωνάκης είναι Αντώνης και ο Κωστάκης Κώστας… βρε καλά λένε ότι μερικές φορές δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει!!


3
Σήκωσε μπαϊράκι (και άργησε κι όλας για να πω την αλήθεια) ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Λεμονόπουλος, αρνήθηκε να ψηφίσει την παράταση των εργασιών για την υπογειοποίηση του υποσταθμού στην πλατεία Ελευθερίας, αν πρώτα δεν έδινε σαφή χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της κυκλοφορίας στην 16ης Οκτωβρίου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Λιακόπουλος δεν μπορούσε να δεσμευτεί…
«Τα βάζουμε με το κράτος επειδή δεν ανοίγει τα Τέμπη και εμείς δεν μπορούμε να ανοίξουμε έναν δρόμο στο κέντρο της πόλης», είπε ο κ. Λεμονόπουλος (άποψη που ενστερνίστηκε στο σύνολό της η αντιπολίτευση), ο οποίος τελικώς ψήφισε την παράταση με την προϋπόθεση να ανοίξει ο συγκεκριμένος δρόμος εντός 5 εργάσιμων ημερών!

Για την επιλογή των νέων Διοικητών, που ετοιμάζονται (από ώρα σε ώρα) να αναλάβουν το Νοσοκομείο Κατερίνης και το Ψ.Ν.Π.Ο, λέμε.
Επιλογή που απλά επιβεβαιώνει ότι, όλη αυτή η πολύμηνη φασαρία-καθυστέρηση για τους ορισμούς των νέων Διοικητών σε πάσης φύσης δημόσιους οργανισμούς (και με δραματικές, σε πολλές περιπτώσεις, επιπτώσεις), ήταν ένα ανόητο επικοινωνιακό τρικ της νέας κυβέρνησης.
Αφού έτσι κι αλλιώς δικούς τους θα έβαζαν, τι μας ταλαιπωρούν 6 μήνες τώρα;


FILIPINES
Κρατώντας μεγάλες μάσκες με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, Φιλιππινέζοι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να υπενθυμίσουν στο κοινό τα βάσανα των φτωχών.
Κι εμείς, με αφορμή και την Ελλαδική Εκκλησία, που αρνείται να φορολογηθεί, γιατί δεν θα μπορεί, λέει, να κάνει το φιλανθρωπικό της έργο, ξαναθυμηθήκαμε εκείνον τον λατινοαμερικάνο επίσκοπο που έλεγε:
«Όταν δίνω φαί στους φτωχούς, με φωνάζουν καλό χριστιανό, όταν ρωτάω γιατί είναι φτωχοί με φωνάζουν κομμουνιστή»!


Εκτός από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που περιμένουν να πληρωθούν τις εφημερίες τους από τον Δεκέμβρη του 2009, και οι ωρομίσθιοι καθηγητές περιμένουν δεδουλευμένα του 2009.
Τσίπα δεν έχουν αυτοί οι κυβερνητικοί αρμόδιοι;


SKITSO
Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα μπλα … κι απάνω τούρλα

Χρειάζεται εντατικοποίηση της δουλειάς, σε ποιότητα και ποσότητα, αλλά και στη διαμόρφωση προτεραιοτήτων και την παρακολούθηση της υλοποίησης των αποφάσεων, βάσει δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων, είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και του διαθεσμικού οργάνου.
Κύμβαλο αλαλάζον αυτή η ξύλινη γλώσσα των πολιτικών, προδίδει τις προθέσεις τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: