Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Νίκη με ανατροπή για τη Μπάγερν! - ΛΙΟΝ - ΜΠΟΡΝΤΟ 3-1

ΤΕΤΑΡΤΗ 31-3-2010
Πριν από ένδεκα χρόνια στη Βαρκελώνη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ενός συγκλονιστικού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησε τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στη Μπάγερν.
Τώρα, στο «Αλιάνζ Αρίνα», η ιστορία αποδείχθηκε ότι επαναλαμβάνεται, έστω και από την ανάποδη! Η Μπάγερν με γκολ στο δεύτερο λεπτό των ...καθυστερήσεων, πήρε τη «χρυσή» νίκη με 2-1 και πλέον έχει προβάδισμα πρόκρισης σε αυτή τη σειρά των αγώνων για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός. Με δύο ...μαέστρους των πάγκων να κάνουν κινήσεις που άλλοτε βγήκαν, άλλοτε όχι. Ο Φαν Χάαλ ένιωσε δικαιωμένος γιατί κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Και ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, εκεί που πήγε να τα παίξει «όλα για όλα» και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα ημιτελικά, είδε την έμπνευσή του να παίξει με επιθετικούς στο τέλος του παιχνιδιού να μην αποδίδει. Το 2-1 υπέρ των Γερμανών αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της προσεχούς εβδομάδας στο «Ολντ Τράφφορντ».
Μόλις στο 2' ο Νάνι χτύπησε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλλα κόντραρε στον Φαν Μπόμελ και ο Ρούνεϊ χωρίς αντίπαλο με ωραίο πλασέ από κοντά έκανε το 0-1. Στη συνέχεια, η Μπάγερν ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων , αλλά ο Νάνι είχε δοκάρι σε σέντρα του στο 22'! Και στο 39', μόνος με τον Μπουτ ο Ρούνεϊ, έκανε κακό πλασέ.
Στο δεύτερο ημίχρονο,. η Μπάγερν διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και χρειάστηκε ένα λάθος του Νέβιλ στο 77' για να έρθει το 1-1. Τότε, ο έμπειρος αμυντικός  απέκρουσε τη μπάλλα με το χέρι και στο φάουλ που καταλογίστηκε, ο Ριμπερί με τη βοήθεια (κόντρα) του τείχους έδωσε νέο «χρώμα» στο παιχνίδι. Στο 84' ο Βίντιτς με κεφαλιά -κανονιά «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Μπουτ και στο 92' ο Ολιτς εκμεταλλεύτηκε αδράνεια του Εβρά και με αριστερό πλασέ «έγραψε» το 2-1. Ο άριστος Φαν Ντερ Σάαρ δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό...Η Μάντσεστερ δεν έκανε ούτε σέντρα. Οπως δεν πρόλαβε να αντιδράσει η Μπάγερν το '99 στη Βαρκελώνη...Τα παιχνίδια της μοίρας...
3-1 Η ΛΙΟΝ
Στη γαλλική ...μονομαχία, η Λιόν επικράτησε με σκορ 3-1 της Μπορντώ. Το 1-0 έγινε από τον Λισάντρο Λόπεζ στο 10' και ισοφάρισε στο 14' ο Τσαμάκ ύστερα από φάουλ του Γκουρκούφ. Η Λιόν έφτασε στο 32' στο 2-1 με τον Μπαστός και ο Λισάντρο Λόπεζ με πέναλτυ στο 77' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: