Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ψηφίστηκε πάλι το νομοσχέδιο για την Υγεία

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010
Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ένα πακέτο με τις τελικές τροποποιήσεις στο ιστορικό νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα δημόσιας υγείας που πέρασε μετά από επίμονες προσπάθειες του προέδρου Ομπάμα.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων έβαλε πριν από λίγη ώρα τις τελευταίες πινελιές στη νομοθετική διαδικασία για την υιοθέτηση του νομοσχεδίου, εγκρίνοντας, με ψήφους 220 έναντι 207, ένα ....συνοδευτικό πακέτο.
Οι τροποποιήσεις στοχεύουν στο να κάνουν οικονομικά περισσότερο ανεκτή την ασφάλιση, να αυξήσουν τη φορολογία στους πλουσίους προς όφελος του ασφαλιστικού και να κλείσουν κενά που υπήρχαν στην κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης για τους ηλικιωμένους.
Η Γερουσία είχε εγκρίνει χθες το πακέτο με ψήφους 56 έναντι 43. Ωστόσο, έπρεπε να αναπέμψει τις τροποποιήσεις αυτές στη Βουλή λόγω παρατυπιών στη διαδικασία που επικαλέστηκαν οι Ρεπουμπλικανοί.
Μετά την έγκρισή του και από τη Βουλή, θα παραπεμφθεί για υπογραφή στον πρόεδρο Ομπάμα.
«Επρόκειτο για μία κοινοβουλευτική μάχη που θα πρέπει να γραφεί στα βιβλία των ρεκόρ», δήλωσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, καθώς εδώ και ένα χρόνο γινόταν μία κοινοβουλευτική μάχη ανάμεσα σε ρεπουμπλικανούς και δημοκρατικούς για τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: