Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

"Φορολογικό: Αλλαγές σε τεκμήρια και αποζημιώσεις"




Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010  
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο
Κατατέθηκε χθες  στην Βουλή το πολυσυζητήμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Προηγήθηκε πλήθος αντιδράσεων, συσκέψεων, συμβουλίων και διορθωτικών παρεμβάσεων. Περαμένουν βεβαίως επαγγελματικές ομάδες που μιλούν για αδικίες και απειλούν με αντιδράσεις.
Συζήτηση στη Βουλή ..

Η συζήτηση του φορολογικού, σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών και Εμπορίου της Βουλής την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, ενώ, αν χρειαστεί, θα συνεχιστεί η επεξεργασία του και την Μεγάλη Τετάρτη.
Η συζήτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 8 Απριλίου, και θα ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις.
«Δεν κάνουμε εξαίρεση για κανέναν, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κλάδοι του Δημοσίου που έχουν πραγματικά ιδιαίτερες ανάγκες, στα πλαίσια, όμως, της έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε ως χώρα και ως οικονομία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής για το φορολογικό.
Επισήμανε δε ότι σε αυτά τα πλαίσια αποφασίστηκε και στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο να μην γίνουν δεκτές εξαιρέσεις και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα η κυβέρνηση κρίνει τις ανάγκες κάθε κλάδου ξεχωριστά.



Αποζημιώσεις
Όσον αφορά στο πλαφόν της φορολόγησης των αποζημιώσεων από απολύσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτό είναι 60.000 ευρώ.
Πρόσθεσε δε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση βάζει ένα υψηλό αφορολόγητο και πως μέχρι ένα πολύ μεγάλο ποσό είναι πολύ πιο ευνοϊκή η ρύθμιση,η μεταχείριση των αποζημιώσεων των απολύσεων από το ισχύον καθεστώς.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη φορολόγηση εκείνων που παίρνουν αποζημιώσεις πάνω από 150.000 ευρώ, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι είναι στην κοινή λογική καταγεγραμμένο και ειδικά στις σημερινές συνθήκες ότι θα πρέπει να φορολογηθούν.
Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν μπορούμε από τη μία να μιλάμε για τα «γκόλντεν μπόις» και από την άλλη να θέλουμε να μένουν αφορολόγητα και στις αποζημιώσεις απολύσεως.

Για την εκκλησία


Ερωτηθείς αν θα υπάρξει συνάντηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό για το θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι προς το παρόν λόγω και των υποχρεώσεων του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες δεν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο και επανέλαβε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης ως προς τη φορολόγηση της Εκκλησίας είναι γνωστές.
Ο Αρχιεπίσκοπος

Με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή, όπου τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της φορολόγησης της Εκκλησίας.
«Είναι παρωνυχίδα το θέμα της φορολόγησης. Είναι ανάγκη να καθίσουμε όλοι, κόμματα και Εκκλησία να συζητήσουμε όλα τα θέματα αλλά και τη φορολογία μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Ίσως τώρα δίδεται μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε το παραμύθι που λέει ότι η εκκλησιαστική περιουσία είναι ένας θησαυρός, γιατί όταν ξεκαθαριστεί θα αποδειχθεί άνθρακας» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ερωτώμενος αν η Εκκλησία συνδράμει στο Ταμείο Στήριξης που δημιουργήθηκε είπε ότι αυτό θα πράξουν οι ιεράρχες και ο τρόπος που θα γίνει θα καθορισθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή.

http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: