Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010
Ο καθένας το χαβά του. Σε στιγμές μεγάλης οικονομικής κρίσης με αισθητή την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών βαλθήκαμε να εφαρμόσουμε τον Καλλικράτη. Δουλειές του ποδαριού.
***
Η προχειρότητα χαρακτηριστικό γνώρισμα της φυλής μας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει όσες νέες αρχές και νέες πορείες να χαράξουμε.
***
Σε μια εποχή που όλοι μας κλείνουν τις .....πόρτες και δεν μας δανείζουν με τίποτε η κοινή γνώμη διερωτάται αν και κατά πόσο είναι λογικό ν’ανοίξουμε τη σελίδα του Καλλικράτη, που προφανώς θα μας φορτώσει τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα μ’ένα υψηλό κόστος.
***
Η θέση μας που εκφράζει και την πλειοψηφία των πολιτών είναι ότι ο Καλλικράτης μπορεί να περιμένει για μια τετραετία ακόμη.
***
Εν τούτοις οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και το παρασκήνιο καλά κρατεί. Όσοι θεωρούν ότι τα νέα σχήματα θα τους ευνοήσουν επείγονται και με σαθρά επιχειρήματα υπερτονίζουν την δήθεν ανιδιοτέλειά τους.
***
Έτσι λοιπόν το παρασκήνιο χώρισε την Πιερία σε τρεις δήμους, σε τέσσερις, σε έναν, όπως βολεύει, χωρίς ποτέ ν’ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος με τη συμμετοχή πολιτών.
***
Οι διαβουλεύσεις γίνονται υπό τη σκέπη παραγόντων, όπως και στον Καποδίστρια. Ως πότε θα πληρώνουμε τις ιδιοφυείς εκλάμψεις τους;
***
Αβεβαιότητα επικρατεί στους υπό συνένωση δήμους και σε επίπεδο προσώπων, αφού οι περισσότεροι  εν ενεργεία δήμαρχοι δεν θα διεκδικήσουν  νέους δήμους.
***
Είναι προφανές ότι τους νέους διευρυμένους δήμους θα διεκδικήσουν ηχηρά ονόματα, μεγαλύτερης πολιτικής και κοινωνικής εμβέλειας.
***
Στο δήμο Κατερίνης οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει είναι βέβαιο ότι ο Σάββας Χιονίδης θα προσπαθήσει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για μια ακόμη τετραετία προβάλλοντας  το έργο του. Στο πρόσωπο του δεν εκφράζεται καμία αμφισβήτηση από τον πολιτικό του χώρο και δεν διαφαίνεται κανένα ίχνος ανταρσίας.
***
Από πλευράς ΠΑΣΟΚ για την ώρα υπάρχει επίσημη δήλωση του γιατρού καρδιολόγου Ανέστη Μωυσιάδη ότι επιθυμεί να διεκδικήσει το δήμο Κατερίνης άσχετα από την τελική μορφή που θα πάρει ο διευρυμένος δήμος.
***
Αναμφισβήτητα υπάρχουν και ορισμένοι  σε στάση αναμονής, μετρώντας συμμαχίες, συμβούλους, κουκιά αλλά και τις υπό προσάρτηση περιοχές.
***
Γεγονός είναι ότι η προεκλογική περίοδος άρχισε άτυπα και σύντομα θα ‘χουμε εξελίξεις σε επίπεδο προσώπων, αφού πρώτα οριστικοποιηθεί ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: