Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

REPPAS
Με την ευκαιρία των κατολισθήσεων στα Τέμπη, είπε χθες στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, δόθηκε η δυνατότητα να ερευνηθούν καλύτερα και να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στους τοπικούς και περιφερειακούς άξονες.
Ελπίζω να μην πει παρόμοιες ανοησίες και στους Πιεριείς που θα τον επισκεφθούν αύριο, γιατί είναι πολύ αγριεμένοι και δε σηκώνουν ....αστεία τέτοιες ώρες.


Bolaris_Makedonia_crp_medium
 
Παραγωγικότατος ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης. Δεν περνάει μέρα που να μη λάβουμε δελτίο τύπου από το γραφείο του, τα οποία μας πληροφορούν για τις εθιμοτυπικές του συναντήσεις, για τις συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα και για την παρουσία του σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.
Μια τέτοια δουλειά (χαλαρή) ήθελα κι εγώ, αλλά δε βρήκα ακόμη χρηματοδότη

Την πρότασή του για τη συνένωση των 13 δήμων της Πιερίας σε έναν προωθεί ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.
Από την  κυβέρνηση όμως δε βλέπουμε κινητικότητα στο θέμα και πολύ φοβούμαι ότι πάλι φιλολογική (περί διοικητικής μεταρρύθμισης) συζήτηση θα κάνουμε.

SKITSO
 
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (της Marc για το Έθνος της Κυριακής) το 57,6% των πολιτών θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 75,8% των πολιτών θεωρεί ότι τα συνδικάτα και οι επαγγελματικές οργανώσεις πρέπει να επιδιώξουν κοινωνική ειρήνη μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση,
Μα καλά, τραπεζίτες ρώτησαν;

Παραδίδεται οσονούπω (τέλη Φλεβάρη, από την Ιντρακάτ) το νέο Νοσοκομείο Κατερίνης, που το είχαμε εγκαινιάσει πρόωρα πριν από πέντε μήνες.
Τόσοι περίπου μήνες πέρασαν κι από την ώρα που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, η οποία όμως δεν πρόλαβε μέχρι σήμερα να κάνει τίποτε (να προκηρύξει τις θέσεις, δηλαδή) και όψιμα θα ενδιαφερθεί, μαθαίνουμε, μόλις καταφέρει να τοποθετήσει νέο Διοικητή.
Για περισσότερα, διαβάστε την ΕΠΤΑ που κυκλοφορεί αυτή τη βδομάδα.

1
 
Ένας τρελός, όπως λέει και το γνωμικό, έριξε μια πέτρα στο πηγάδι και 10 γνωστικοί προσπαθούν να την βγάλουν...
Σύσκεψη με φορείς της Πιερίας για τις συνέπειες τις οποίες υφίσταται ο νομός μας προκάλεσε ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για τα δημόσια έργα.
Ο Μιχάλης Χαλκίδης, ήταν ένας από αυτούς που «κύρωσαν»-ως βουλευτής της ΝΔ-τη σύμβαση δημοσίου και «ΑΙΓΑΙΟ». Όπως ένας από αυτούς ήταν ο Αντώνης Καρπούζας και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Οι δύο τέως βουλευτές του νομού ήτανε παρόντες στη σύσκεψη και κατέθεσαν τις απόψεις τους.
Μάλιστα, ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ως μέτοχος σε εταιρία η οποία πλήττεται από το κλείσιμο των Τεμπών, αναφέρθηκε στη διαμορφωθείσα κατάσταση με μελανά χρώματα.

2
 
Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες ο Δημήτρης Ρέππας. Αφού ο υπουργός ανέβηκε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τόσο δύσκολο ήταν να περάσει μια βόλτα και από την Πιερία, ώστε να γλιτώσει την ταλαιπωρία και η πιερική αντιπροσωπεία που θα κατέβει την Τρίτη στην Αθήνα για να τον συναντήσει;
Αλλά, άλλο Λάρισα κι άλλο Πιερία…

«Μας ενώνει η κοινή μας πορεία» ανέφερε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας.
Μπα; Ήταν και η Ντόρα μαζί σου στο ΚΕΠ, πρόεδρε;


4
 
Χωρίς πεζοπόρα τμήματα του Στρατού, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την Επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Έτσι ματαίως περίμεναν οι επίσημοι (που εν τω μεταξύ είχαν σηκωθεί όρθιοι στην εξέδρα) να παρελάσει ο Στρατός, ενώ το Κράτος πρέπει να εξοικονόμησε πακτωλό χρημάτων, αφού ποιος ξέρει πόσο κόστιζε η μεταφορά μερικών δεκάδων στρατιωτών από το στρατόπεδο του Λιτοχώρου, μέχρι τον… κεντρικό δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: