Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ξεκρέμαστος - ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ


Ξεκρέμαστος

07 Ιαν, 09:51 Από Γιάννη Καλλίρης


ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ Ο ΖΙΚΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΗΤΤΑ. ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕYΕΙ ΑΜΕΣΑ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΝΤΟΒΙΤΣ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ.-
Από το βράδυ της Τετάρτης και μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ο sportdog σας ενημέρωσε για το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό για τον Ζίκο. Κλίμα που δείχνει μη αναστρέψιμο για τον Βραζιλιάνο τεχνικό και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις, παρά την απουσία του Σωκράτη Κόκκαλη στις ΗΠΑ. 


Για να σώσει ο Ζίκο τη θέση του φαίνεται.......ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ

 

πως απαιτείται ένα (μικρό ή μεγάλο) θαύμα, όμως, με τον πάντα απρόβλεπτο πρόεδρο του Ολυμπιακού, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται απόλυτα βέβαιο. Όπως, όμως, έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μετά και την χθεσινή ήττα, το σίγουρο είναι πως ο προπονητής έχει μείνει για τα καλά ξεκρέμαστος. Αν τελικά αντέξει και για πόσο θα το δούμε.
Η ήττα από την ΑΕΚ ήταν η σταγόνα που πιθανόν να

ξεχείλισε στο ποτήρι για τον Βραζιλιάνο, αφού οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του πριν το ντέρμπι. Το χθεσινό αποτέλεσμα ήρθε να τους επιβεβαιώσει ουσιαστικά πως «ο άνθρωπος δεν κάνει».
«Άχρηστος και τουρίστας»
Είναι βέβαιο πως ουδείς στα υψηλά κλιμάκια της πειραϊκής ΠΑΕ στηρίζει τον προπονητή. Και όπως προαναφέραμε, ουσιαστικά δεν υπήρχε στήριξη και πριν το ντέρμπι. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στελέχη που εισηγήθηκαν με θερμά λόγια την πρόσληψη του προπονητή, έχουν φτάσει στο σημείο να παραδέχονται το λάθος τους.
Άλλοι που δεν τον είχαν πάρει και με τόσο καλό μάτι εξ αρχής, εδώ και μερικές εβδομάδες, δεν διστάζουν να τον χαρακτηρίζουν «άχρηστο και τουρίστα». Φυσικά, οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί και η γενικότερη έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει για τον Βραζιλιάνο δεν φύτρωσαν ξαφνικά στα μυαλά τους. Στηρίζονται σε συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του Ζίκο, στην όλη συμπεριφορά του μες την ομάδα.
Μια σειρά από πράγματα που έκανε ή δεν έκανε ο Βραζιλιάνος και τα οποία, διαπίστωσαν οι ίδιοι οι διοικούντες ή τα πληροφορήθηκαν από τρίτους και όπως θα διαβάσετε δεν είναι και λίγα.
Αποτυχημένες «εμπνεύσεις»
Πάμε να δούμε αναλυτικά τι χρεώνουν οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού στον προπονητή ξεκινώντας από το αγωνιστικό κομμάτι. Σχεδόν 3,5 μήνες στην ομάδα, ο Ζίκο δεν έχει καταφέρει να περάσει την επιθετική φιλοσοφία για την οποία μίλησε απ’ τη πρώτη στιγμή. Γενικότερα, όπως του καταλογίζουν, δεν έχει καταφέρει να δώσει ένα αγωνιστικό στίγμα στην ομάδα.
Φυσικά, στον Βραζιλιάνο αναγνωρίζονται ως ελαφρυντικό τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που υπήρχαν για μεγάλο διάστημα, ακόμη και τα κενά στο ρόστερ. Ωστόσο ούτε αυτά ούτε και η πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, θεωρούνται ως στοιχεία που υπερκαλύπτουν τα μείον του προπονητή.
Και αυτό γιατί μια σειρά από «εμπνεύσεις» του Ζίκο όχι μόνο δεν βγήκαν αλλά κόστισαν βαθμούς στην ομάδα. Στη γκέλα με τον Ηρακλή έπαιξε με τρεις στόπερ και έβαλε τον Στολτίδη «δεκάρι». Τη συγκεκριμένη κίνηση με τον έμπειρο μέσο, την επανέλαβε και στα Γιάννινα. Στην ήττα από τον Άρη έβαλε αμυντικό χαφ τον Ντομί, χθες με την ΑΕΚ προτίμησε τον Κατσικογιάννη, τον οποίο απέσυρε από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.
Στα μείον του χρεώνεται και η «εξαφάνιση» του Γιάννη Παπαδόπουλου, αλλά και η απαξίωση του Λεντέσμα, τον οποίο έθεσε στο περιθώριο πριν υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο.
Προπόνηση και κοουτσάρισμα
Όπως λένε χαρακτηριστικά στην ΠΑΕ «ακόμη δεν έχει καταφέρει να μάθει την ομάδα». Όχι τυχαία εκφράζονται παράπονα για τον τρόπο προπόνησης, για τη δουλειά του στην τακτική. Στο κομμάτι πάντως, που δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη είναι το κοουτσάρισμα.
Θεωρούν πως δεν διαβάζει σωστά τα παιχνίδια και πως σε αντίθεση με τον Βαλβέρδε, δεν έχει τη δυνατότητα είτε με τις αλλαγές από τον πάγκο, είτε με εσωτερικές κινήσεις να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Με απλά λόγια εκτιμούν πια πως είναι λίγος ως κόουτς.
Χαλαρότητα και αδιαφορία
Εκείνο πάντως, που έχει ενοχλήσει στο μεγαλύτερο βαθμό τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο Ζίκο. Η χαλαρότητα που τον διακρίνει έχει περάσει και στην ομάδα. Με τους παίκτες δεν έχει κακές σχέσεις, αλλά δεν είναι και κοντά τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η απαιτούμενη πειθαρχία.
Ο Βραζιλιάνος έχει χαλαρά τα αποδυτήρια και με κάποιες κινήσεις του, μόνο κακές εντυπώσεις αφήνει, δείχνοντας ακόμη και στους παίκτες του πως όχι μόνο δεν «καίγεται» για το πώς θα δουλεύουν όλα στην εντέλεια μες την ομάδα, αλλά είναι και αδιάφορος.

Σε ορισμένες προπονήσεις δεν βγαίνει καν στο γήπεδο, αφήνοντας τον αδελφό του να κάνει το πρόγραμμα, ενώ μια – δυο φορές έχει λείψει και από το καθιερωμένο τραπέζι πριν τους αγώνες. Συμπεριφορά που «χτύπησε» άσχημα στους παίκτες και έφτασε κάποιους από τη διοίκηση στο σημείο να τον αποκαλούν τουρίστα.
Ο Κόκκαλης και η αποζημίωση
Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι τι γίνεται τώρα και τι θα αποφασίσει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Οι πληροφορίες λένε πως και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει «στραβώσει» με τον Ζίκο, ακόμη και για κάποιες τοποθετήσεις του για τις μεταγραφές ωστόσο, ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αν και πότε θα τον «τελειώσει».
Μην ξεχνάμε πως ο Κόκκαλης είναι απρόβλεπτος και αρκετές φορές κάνει το δικό του, παρά τα όσα του προτείνουν οι στενοί του συνεργάτες. Ήδη πάντως, η «Θύρα 7» ζήτησε να φύγει τώρα ο προπονητής και όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν (Μπάγεβιτς, Κετσπάγια) η πίεση των οργανωμένων έπιασε τόπο.
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα, ενδεχομένως ακόμη και η σημερινή μέρα. Αν η ΠΑΕ μέσω του Κόκκαλη πάντα, προσφέρει στήριξη στον Ζίκο, σίγουρα θα πρόκειται για έκπληξη. Το αρνητικό κλίμα για τον προπονητή δύσκολα θα αλλάξει και αν έρθει η επόμενη στραβή, είναι βέβαιο πως θα γίνει το… έλα να δεις. Ήδη άλλωστε, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο -5 από τον Παναθηναϊκό.
Αν πάλι, ο πρόεδρος αποφασίσει να «σουτάρει» τον Βραζιλιάνο, ξέρει πως θα πρέπει και να «ξηλωθεί». Βάσει του συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές, σε περίπτωση απόλυσής του, ο Ζίκο δικαιούται αποζημίωση ένα εκατομμύριο ευρώ. Μαζί με τη πρώτη δόση (300.000 ευρώ) και το μπόνους (200.000) για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, το «κοστούμι» φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ για 3,5 μήνες.
Ο Μπάντοβιτς
Από χθες επισημάναμε πως φήμες θέλουν τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς να βρίσκεται σταντ μπάι για να αναλάβει πάλι την ομάδα. Παράλληλα, όμως, κυκλοφορεί πως στην περίπτωση που στηριχθεί ο Ζίκο, ο Σέρβος θα τοποθετηθεί δίπλα του έχοντας σημαντικό ρόλο.
Πέρα από τη γερή αποζημίωση του Βραζιλιάνου, το συγκεκριμένο σκεπτικό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν γίνεται κάθε τρεις μήνες να αλλάζει η ομάδα προπονητή. Εν αναμονή λοιπόν, των προεδρικών αποφάσεων.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: