Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Μας καταμπέρδεψαν με τα Τέμπη. Άλλος γράφει ότι τα συνεργεία αποκατάστασης δίνουν «μάχη» με το χρόνο, άλλος ότι δεν κουνήσανε λιθαράκι για να κάνουν οι εμπειρογνώμονες τις έρευνές τους για τα αίτια της κατολίσθησης.
Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι η «Αιγαίο» κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί δε λειτουργεί τόσες μέρες ο σταθμός διοδίων της Λεπτοκαρυάς και σίγουρα επείγεται να τον βάλει ξανά σε λειτουργία.

diodia

Για να μην ξεχνιόμαστε …. ραντεβού το Σάββατο.

Ολόκληρη ιστορία έγινε πανελλαδικά ......με την πρεμιέρα των «αστυνομικών της γειτονιάς». Σιγά τα ωά! Εμείς εδώ στην Πιερία, παρότι ο νομός δεν ήταν ανάμεσα στις περιοχές όπου εφαρμόζεται πιλοτικά ο θεσμός, έχουμε «αστυνομικούς της γειτονιάς» εδώ και 2-3 μήνες.
Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θανάση Φωτόπουλο, στο νομό περιπολούν ήδη
12 δικυκλιστές σε γειτονιές και κάνουν μάλιστα και φοβερή δουλειά, όπως μας διαβεβαίωσε.
Ενώ, αν περιμέναμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το πολύ-πολύ να μας έστελνε 4 (τόσους έστειλε στη Βέροια).
Και για να μην παραπονιέστε (ότι και καλά μας ξέχασε και πάλι το κράτος), σας πληροφορούμε ότι οι περιοχές εφαρμογής του θεσμού επιλέχθηκαν με κριτήριο, μεταξύ άλλων και τον βαθμό εγκληματικότητας που παρουσιάζουν.
Όπερ, είμαστε μια χαρά.
«Κατά τα άλλα, έχουμε τίποτε;», ρωτήσαμε τον κ. Φωτόπουλο στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
«Κατά τα άλλα ησυχία», μας απάντησε και μας έριξε και μια μπηχτή:«Εμείς, όταν δεν έχουμε συμβάντα λέμε ‘όλα καλά’. Δεν ξέρω αν εσείς οι δημοσιογράφοι το θεωρείτε αυτό καλό».
Γιατί κύριε Διευθυντά; Για τόσο … κοράκια μας έχετε;

Εκπνέει και το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη και δεν βλέπω ακόμη επιστροφή των ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕτζήδων συνταξιούχων της Πιερίας στο ΙΚΑ, όπως μας έταξε ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Εκτός κι αν τους το φυλάει για έκπληξη, να τους το ανακοινώσει στην κοπή της πίτας του Σωματείου, την Κυριακή, που ‘χει 10 (ακριβώς) ο μήνας.

Δε μου φτάνουν τα αρχεία μου τα δημοσιογραφικά, θα ‘χω να ξοδεύω τώρα εργατοώρες να τακτοποιώ και τα αρχεία των αποδείξεων!
Κι ούτε μισθό, ούτε ένσημα; Ούτε καν ένα πριμ παραγωγικότητας, ως εθελοντής εφοριακός; 

a_1
«Παρόντες» για την επόμενη μέρα δηλώνουν πολλοί εκ των αυτοδιοικητικών παραγόντων και κυρίως εν ενεργεία δήμαρχοι (ακόμη και τέως δήμαρχοι).
Τρία χρόνια απόντες (κάποιοι εξ αυτών) τώρα θυμήθηκαν να δηλώσουν «παρών»…

Ο δήμαρχος Πύδνας, ανέλαβε την προεδρία του Συνδέσμου για την υδροδότηση της βόρειας Πιερίας, μετά τον απροσδόκητο χαμό του προέδρου του Συνδέσμου.
Ο Δημήτρης Βασιλειάδης, αναλαμβάνει ένα σημαντικό και δύσκολο πόστο, αφού ο Σύνδεσμος καλείται να διαχειριστεί εκτός από τη μεγάλη επένδυση των διυλιστηρίων της Μόρνας και το νερό του χειμάρρου.
Και όποιος νομίζει, ότι το ζήτημα της διαχείρισης του νερού έχει ξεχαστεί, κάνει μεγάλο λάθος, αφού η απόφαση του τέως Περιφερειάρχη είναι προσωρινή…

a_3
130 αιτήσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τις πλημμύρες του Οκτώβρη, έχουν κατατεθεί σύμφωνα με στοιχεία της Νομαρχίας.
Οι αιτήσεις δεν αφορούν μόνο κατοικίες, αλλά αποθήκες και βιοτεχνικούς χώρους. Πάντως αν και στη ρύθμιση περιλαμβάνεται σχεδόν όλη η Πιερία, οι περισσότερες αιτήσεις για αποζημίωση αφορούν κτίσματα στο Δήμο Πέτρας, Δίου και Ελαφίνας, όπως αναμενόταν άλλωστε.

Ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή των βουλευτών, φορέων και του Νομάρχη του νομού, καλεί για τις 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Ολύμπου.
Στο συμβούλιο-σύσκεψη, οι δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν να εξετάσουν από κοινού με τους φορείς του νομού, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή από το κλείσιμο των Τεμπών.
Προφανώς, στο Δήμο Αν. Ολύμπου, δεν ανήκουν σε εκείνους που θεωρούν ότι τέτοιου είδους συσκέψεις δεν προσθέτουν τίποτα στην επίλυση των προβλημάτων, απλά αναπαραγάγουν «τα ίδια και τα ίδια»

a_5
16 ήταν οι γενναίοι, που τόλμησαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά τη θάλασσας της Παραλίας για να πιάσουν το Σταυρό.
Κάποιοι επιμένουν να διατηρούν το έθιμο… εξάλλου τι ενδιαφέρον θα είχε η χθεσινή εορτή (πέρα από το θρησκευτικό), αν δεν υπήρχαν και αυτά τα παιδιά να επιμένουν κόντρα στα καιρικά φαινόμενα.
Άντε και του χρόνου!

a_6
Τα επικίνδυνα σημεία της 13ης Εθνική Οδού, κατέγραψαν συνεργάτες της Γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχθές.
Το κλιμάκιο συνοδευόταν από το δήμαρχο Πέτρας Θωμά Παπαδημητρίου, ο οποίος σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τη κυρία Λιονή για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα και του Δήμου για παρεμβάσεις στην «οδό της ντροπής».
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα σημεία που θα γίνουν παρεμβάσεις, είναι εκείνο του λοφίσκου στο 31ο χιλιόμετρο, όπου υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

«(Χθες) Το πρωί στον ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής  τελέστη  Δοξολογία και κατάδυσις του Σταυρού,  αποστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κίτρους  Κατερίνης & Πλαταμώνα κκ. Αγαθόνικου, παρουσία  του δημάρχου  Κατερίνης κλπ, κλπ…», αναφέρει το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης.
Άντε και αυτό το «τελέστη» ας πούμε ότι καταπίνεται, εκείνο το «αποστατούντος» πώς να το χωνέψουμε; Και όχι τίποτα άλλο, δεν είναι και εποχή που ευνοεί τις συζητήσεις περί αποστατών και αποστατούντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: