Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας

ΤΡΙΤΗ 5-1-2010
Ποδαρικό με νίκη στο 2010
Πιερικός – Ρόδος 1-0
Το γκολ ο Γκουγκουλιάς




Ιδανικό ξεκίνημα για τον Πιερικό με τον ερχομό του νέου χρόνου κυρίως γιατί πήρε τους τρεις βαθμούς που δικαιούνταν σύμφωνα με την αγωνιστική του παρουσία.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο Πιερικός δεν είχε την πάρα πολύ καλή απόδοση των εντός έδρας παιχνιδιών στα οποία όμως δεν είχε την τύχη και τη χαρά να πανηγυρίσει στο τέλος την κατάκτηση των τριών βαθμών.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Πιερικός ενώ ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του δεν δημιούργησε φάσεις εκτός από δύο περιπτώσεις για να πετύχει γκολ. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε.... τη Ρόδο από το πρώτο λεπτό και κατάφερε πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους ν’ ανοίξει το σκορ. Η πίεση του Πιερικού συνεχίστηκε και θα μπορούσε να πετύχει και άλλο ένα γκολ στις φάσεις του 62ου (Γκουγκουλιάς) και 73ου (Μακρής) λεπτού. Όπως βέβαια και σ’ αυτή του 55ου λεπτού στο δυνατό σουτ του Παντελιάδη που αποκρούστηκε τυχαία από αντίπαλο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πιερικός δέχτηκε στην πίεση της Ρόδου χωρίς όμως να δημιουργηθεί η μεγάλη φάση για τους αντιπάλους, πλην αυτής του τελευταίου λεπτού όταν σε έναν συνωστισμό πολλών παικτών του Πιερικού και της Ρόδου, το σουτ του Καφαντάρη αποκρούστηκε από τον Γκουγκουλιά.
Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλάθλους του Πιερικού γιατί είδαν επιτέλους την ομάδα τους να κερδίζει σ’ ένα παιχνίδι και να παίρνει τους βαθμούς που απόλυτα δικαιούνταν.

Οι καλύτερες φάσεις και το γκολ
Στο 8’ μετά από σέντρα του Θάνου στην καρδιά της άμυνας της Ρόδου, αρχικά ο Ολγκίν δεν βρήκε τη μπάλα και στη συνέχεια ο Φρέντερικς που προσπάθησε δεν τα κατάφερε γιατί στο μεταξύ είχε βγει ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 40’ ο Θάνος έστρωσε τη μπάλα στον Παντελιάδη που έπιασε ένα πολύ δυνατό απευθείας σουτ που κατευθυνόταν στην αριστερή γωνία αλλά η μπάλα βρήκε το πόδι του Μπιμπίρη, άλλαξε πορεία και στη συνέχεια έδιωξε ο Τασίδης.
Στο 55’ ένα πολύ ωραίο δυνατό διαγώνιο σουτ του Παντελιάδη έφυγε μόλις άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας της Ρόδου.
Στο 56’ ο Πέντα έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Φρέντερικς φάνηκε ότι θα κερδίσει τη μπάλα και θα τη στείλει στα δίχτυα αλλά κάπου στραβοπάτησε, έπεσε κάτω και πρόλαβε ο τερματοφύλακας και μπλόκαρε. Ο Φρέντερικς στη φάση αυτή τραυματίστηκε ελαφρά.
Στο 58’ ο Πιερικός ανοίγει το σκορ. Θάνος και Πέντα άλλαξαν τη μπάλα, ο Πέντα έφυγε γρήγορα από τα δεξιά και γύρισε μία πολύ ωραία δυνατή παράλληλη σέντρα, στην τροχιά της μπάλας πετάχτηκε ο Γκουγκουλιάς και με πολύ ωραία κεφαλιά πάνω στην κίνηση «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλο γράφοντας το 1-0.
Στο 62’ ένα πολύ ωραίο σουτ του Γκουγκουλιά από το ύψος της γραμμής τη μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 73’ ο Πέντα έβγαλε και πάλι ωραία παράλληλη σέντρα, ο Μακρής πετάχτηκε, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας έπεσε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια σώζοντας.
Στο 90’ στην απέλπιδα προσπάθεια της Ρόδου να ισοφαρίσει μαζεύτηκαν στην περιοχή του Πιερικού παίκτες της Ρόδου και του Πιερικού και εκεί ο Καφαντάρης έπιασε ένα σουτ που όμως αποκρούστηκε από τον Γκουγκουλιά σε κόρνερ.
Άλλη μία εχθρική διαιτησία για τον Πιερικό ήταν αυτή του κ. Σφήκα από το Σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής με βοηθούς τους κ.κ. Κομήτη (Ανατ. Αττική) και Σίπκα Ι. (Πέλλα).
Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή αντίκρισαν από τον Πιερικό οι Χατζηζήσης, Καρακούτσης, Εξουζίδης, Θάνος, Φρέντερικς και Καντιμίρης Στ., Πρίπου και Γκέτσιος από τη Ρόδο.

Οι συνθέσεις
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Παντελιάδης, Φρέντερικς (90+1' Φ. Κωνσταντινίδης), Θάνος, Πέντα, Ολγκίν (34' λ.τ Γκουγκουλιάς).
Ρόδος (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Παναγιωτόπουλος, Ζιλβάν (63' Καφαντάρης), Γ. Καντιμοίρης, Μπιμπίρης, Κακλαμάνος, Δανάς, Πρίπου, Στ. Καντιμοίρης, Οξύζογλου (82' Γκέσιος), Βεργώνης, Πελέκης (77' Στεργαλλάς).
 Οι δηλώσεις των δύο προπονητών
Παναγιώτης Τζαναβάρας, προπονητής Ρόδου
Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, την πρώτη του 2010 που έγινε στην Κατερίνη, ο προπονητής της Ρόδου κ. Τζαναβάρας δήλωσε:
«Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Σε ότι αφορά το παιχνίδι είμασταν πολύ καλοί στο πρώτο 20λεπτο αλλά στη συνέχεια ο Πιερικός ήταν καλύτερος, μας πίεσε και τότε είχαμε προβλήματα σε ότι αφορά την ανάπτυξή μας και κινδυνέψαμε σε κάποιες φάσεις όχι όμως ιδιαίτερα επικίνδυνες και οι περισσότερες από στημένες φάσεις.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως και στο συγκεκριμένα στο πρώτο 15λεπτό, ο Πιερικός ήταν καλύτερος, μας πίεσε πολύ και θεωρώ ότι τότε χάθηκε το παιχνίδι γιατί ο Πιερικός βγήκε πολύ καλύτερα και η πίεσή του μας ανάγκασε να κάνουμε κάποια λάθη και από εκεί ήρθε και η φάση του γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε με κάποιες αλλαγές και ίσως θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε στη φάση του τελευταίου λεπτού και εκεί μου είπαν οι παίκτες ότι υπήρχε κάποιο χέρι που μπορούσε να δώσει ο διαιτητής. Χάσαμε ένα παιχνίδι και πάλι με 1-0 κάτι που συνηθίζουμε στα τελευταία παιχνίδια.
Το δικαιότερο ίσως αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι και τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.
Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πιερικού και του εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».
 Ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος, προπονητής Πιερικού
Μετά τον προπονητή της Ρόδου το λόγο πήρε ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος και οι δηλώσεις που έκανε είναι:
«Να ευχηθώ πρώτα σ’ όλους το 2010 να είναι μια καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο και για όλους τους ποδοσφαιριστές να έχουν όσο γίνεται πιο λίγους τραυματισμούς.
Σε ότι αφορά το παιχνίδι θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη, πάνω απ’ όλα, γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια πράγματι παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά σε κάποιες στιγμές αδράνειας ή από κάποιο λάθος στο τέλος πάντα την πληρώναμε. Σήμερα ευτυχώς δεν το πληρώσαμε αν και νομίζω ότι η νίκη μας είναι δίκαιη απέναντι σε μια ομάδα που δεν μας δημιούργησε σχεδόν καμία ευκαιρία εκτός από μία φάση στο τέλος στην αναμπουμπούλα που έγινε μέσα στην περιοχή μας και η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Γκουγκουλιά. Ήταν μια δίκαιη νίκη γιατί και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο είμασταν καλύτεροι παρόλο που δεν πιάσαμε καλή απόδοση όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Νομίζω όμως ότι θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το παιχνίδι στις φάσεις με τον Γκουγκουλιά και το Μακρή και να μην είχαμε αυτό το άγχος  που παρουσιάστηκε στα τελευταία λεπτά.
Πιστεύω όμως ότι το άγχος το έχουμε μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα που ισοφαριστήκαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο και είναι λογικό μετά από αυτό που πάθαμε να έχουμε κάποιο άγχος στην έδρα μας.
Είχαμε μιλήσει με τα παιδιά γιατί εκτός έδρας πάμε και παίρνουμε βαθμούς και τους πετάμε μέσα στο γήπεδό μας. Σήμερα εμείς θέλαμε με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά σε λογικά και αθλητικά πλαίσια, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξεκινά η χρονιά καλά για μας αλλά νομίζω ότι είτε καλά ξεκινήσεις είτε μέτρια αυτό που μετρά είναι το τι κάνεις στο τέλος.
Θέλαμε πολύ τη νίκη για να ξεφύγουμε και από κάτω γιατί βλέπουμε τι γίνεται στις τελευταίες θέσεις γιατί φέτος το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Μπήκαμε τώρα στην πρώτη οκτάδα με κάποια απόσταση από τους τελευταίους και με κάποια κοντινή απόσταση με την πρώτη εξάδα. Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, δύο παιχνίδια και έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο και πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά γιατί μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τον Εθνικό και ένα ακόμα πιο δύσκολο στο θεσμό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και μαζί με το παιχνίδι της μεθεπόμενη Κυριακής με την Κέρκυρά έχουμε τρία δύσκολα συνεχόμενα παιχνίδια και θα πρέπει να δουλέψουν πολύ όλα τα παιδιά για να βοηθήσουν.
Εύχομαι στη Ρόδο καλή συνέχεια και να κάνει στο πρωτάθλημα μια αξιόλογη πορεία».
 Οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών
Γιώργος Δανάς, ποδοσφαιριστής Ρόδου
Εκπροσωπώντας τους παίκτες της Ρόδου ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Δανάς είπε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και εμείς από την πλευρά μας όλη την εβδομάδα δουλέψαμε για το παιχνίδι αυτό και πως αναπτύσσεται ο Πιερικός και πως πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι χάσαμε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Η ομάδα μας είναι πολύ καλή απλώς πρέπει να προσέξουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια να είμαστε πιο σοβαροί και τότε θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και υγεία».
 Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου, ποδοσφαιριστής Πιερικού
Από την άλλη πλευρά για του ποδοσφαιριστές του Πιερικού δηλώσεις έκανε ο Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου:
«Εύχομαι καλή χρονιά στην ομάδα της Ρόδου και στη δική μας και πάνω απ’ όλα υγεία. Ήταν ένα παιχνίδι για μας σήμερα που οπωσδήποτε έπρεπε να κερδηθεί και δουλέψαμε πάρα πολύ όλη την εβδομάδα γι’ αυτό το παιχνίδι. Ευτυχώς καταφέραμε και κερδίσαμε το παιχνίδι μετά από σχετικά καλή απόδοση παρότι και στα τελευταία παιχνίδια είμασταν πολύ καλοί από κάποιο στιγμιαίο λάθος χάναμε δικά μας παιχνίδια και αυτό μας στοίχησε πολλούς βαθμούς. Ελπίζω η καινούρια χρονιά όπως άρχισε με το δεξί να έχει ανάλογη συνέχεια για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε και στο τέλος να χαμογελάσουμε εμείς»(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: