Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 5 Ιανουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A_2
10 άτομα έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στο Πακιστάν…
Όχι για να μη λένε κάποιοι ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στα Τέμπη. Συμβαίνουν και στο… Πακιστάν!

Ούτε τα Χριστούγεννα (δυστυχώς) δεν μπόρεσαν να ισορροπήσουν την αγορά, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, ο τζίρος ήταν κάτω έως και 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά.
Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον φέτος, όσοι έκαναν μια βόλτα στο κέντρο της Κατερίνης τις ημέρες των γιορτών, όπου υποτίθεται γίνονται και ....τα ψώνια, θα μπορούσαν να το διαπιστώσουν.
Το κακό είναι όμως, ότι τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον, κάθε χρόνο ακούμε από τους εμπόρους ότι ο τζίρος μειώνεται, άλλοτε 10%, άλλοτε 20%...
Φέτος που όντως υπήρξε (και φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού) η μείωση του τζίρου, ο εμπορικός κόσμος την «πάτησε» όπως ο… βοσκός με το λύκο και άντε να τους πιστέψουν εκείνοι που θα έπρεπε…

A_3
Μερικώς ανασχηματισμό στη Νομαρχία Πιερίας, αφού δύο παρέδωσαν και δύο παρέλαβαν…
Ο κ. Χριστογιάννης επανέρχεται στην αντινομαρχία (αφού άφησε την διοίκηση του Θεαγένειου), όπως και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Φωτίου.
Όσον αφορά το Δήμο Κατερίνης, μάλλον απίθανη θεωρείται μια αλλαγή στις θέσεις των αντιδημάρχων, αν και μάλλον θα εξαρτηθεί και το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θα συγκροτήσουν τα διοικητικά συμβούλια Οργανισμών, Επιτροπών και Επιχειρήσεων του Δήμου.
Τα νέα διοικητικά συμβούλια αναμένεται να οριστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, η οποία έχει οριστεί για την Παρασκευή το απόγευμα.

Αυξήσεις φωτιά έρχονται στους φόρους των τσιγάρων και των ποτών.
Φιρί-φιρί το πάει η κυβέρνηση να μας κάνει παρανάλωμα.

Χιονοδρομικό Ελατοχωρίου: Δεν μας έφθανε το χιόνι (δεν έφτανε για σκι δηλαδή, γιατί στον καταραμένο τόπο … Γενάρη μήνα έχει ντάλα ήλιο), έκλεισαν και τα Τέμπη και χάσαμε και τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.
Κι άντε να μηνύσουμε την «Αιγαίο» για διαφυγόντα κέρδη, για τον κακό μας τον καιρό από ποιόν να ζητήσουμε τα ρέστα;

EGGRAFO_
Παραμονές Ευρωεκλογών του 2009 (λέει) στα Τέμπη, ενώπιον του Κώστα Καραμανλή, ο Λαρισαίος υπουργός Γιώργος Σουφλιάς δήλωνε: «Κύριε Πρωθυπουργέ. Σ’ αυτό το έργο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτε»!
Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις … μας την έπεσαν οι βράχοι κι έκαναν μαντάρα τη χώρα και την Πιερία μας ειδικά.

Θυμάστε που γράφαμε για τα εξτραδάκια που έδωσε ο Σουφλιάς λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε»; Κάτι ψωροεκατομμύρια, δηλαδή, 170 εκατ. ευρώ, για να φτιάξουν λωρίδα ασφαλείας στη σήραγγα.
Είχαμε ρωτήσει τα στελέχη της «Αιγαίο» (σε μια συνέντευξη τύπου που μας παραχώρησαν στην Κατερίνη) γιατί δεν το προέβλεπε αυτό η σύμβαση και χρειάστηκε να το δουν εκ των υστέρων και μας απάντησαν ότι δε γινόταν να προβλεφθεί.
Ε, λοιπόν, όπως πληροφορούμεθα η Ε.Ε. δεν τα αναγνωρίζει γιατί θεωρεί ότι το συμπληρωματικό (αλλά απαραίτητο κατά πως αποδέχονται όλοι) έργο θα έπρεπε να είχε ενταχθεί στην αρχική σύμβαση.
Ώρα είναι πάντως, (η πιο κατάλληλη) να βγει η κυβέρνηση και να δώσει όλες τις πληροφορίες για τα έργα και τις ημέρες των εργολάβων της εθνικής οδού.
Στο κάτω-κάτω οι Έλληνες πολίτες είμαστε και μεγαλομέτοχοι (βάλαμε περισσότερα λεφτά στο έργο της παραχώρησης, απ’ όσα οι μέτοχοι της κοινοπραξίας των ιδιωτικών εταιρειών και δικαιούμεθα να γνωρίζουμε τα πάντα.

APODEIKS
Άντε τώρα να πείσω τον κουλουρτζή και τον καφετζή μου ότι επείγομαι για τις αποδείξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: