Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010
Αυτός ο Αη Βασίλης δεν ήταν σαν τους άλλους. Όχι μόνο ήρθε με άδειες τσάντες αλλά μας έβαλε και χέρι. Και φυσικά δεν ήταν από την Καισαρεία αλλά από  Βρυξέλλες μεριά.
***
Τι κι αν ο Γιώργος το’παιξε Αη Βασίλης και περιμέναμε δώρα πολλά! Το παγκόσμιο σωματείο των Αη Βασίληδων είχε λάβει την απόφαση. Τέλος τα χουβαρνταλίκια.
***
Ήταν κάτι σαν τιμωρία για τον Αη Βασίλη της ..........προηγούμενης χρονιάς που το’βγαλε τα μάτια. Και τι δεν είχε κάνει. Δώρα στους κολλητούς, δώρα στους κουμπάρους, δώρα σ’ολο τον καλό τον κόσμο.
***
Ε, από εδώ και πέρα αν θέλετε δώρα μαζέψτε αποδείξεις, όπως τα κουπόνια κι όσα περισσότερα μαζέψετε τόσο μεγαλύτερες δωροεπιταγές θα πάρετε.
***
Από δω και πέρα, αν θέλετε δώρα θα πληρώσετε όλοι ρεφενέ, θα είστε φρόνιμα παιδιά και δεν θα διεκδικείτε τίποτε.
***
Όχι βέβαια ότι χάσαμε και πολλά δεδομένου ότι πάντα οι Αη-Βασίληδες μας δούλευαν με κανέναν γούρι, ενώ το πακέτο πήγαινε αλλού. Άκου λέει, 225 οικογένειες έχουν εισόδημα ίσο με το 47% του παγκόσμιου εισοδήματος, όσο ανήκει σε 2,5 δις ψυχές.
***
Και ο Αη Βασίλης στο κόλπο δηλαδή, ειδικά τώρα τελευταία που το’ριξε στις φούσκες και κατάντησε τη μισή ανθρωπότητα να μοιράζεται λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πλούτου.
***
Η υπόλοιπη μισή ανθρωπότητα απολαμβάνει το 99% του πλούτου αλλά μη το δένετε κόμπο, γιατί πάλι απ’αυτούς καμιά τριακοσαριά οικογένειες συμμετέχουν στο πάρτι,  ενώ οι υπόλοιποι αρκούνται στον καλό Αη Βασίλη που δεν τους αφήνει στην ψάθα.
***
Ο σύγχρονος Αη Βασίλης δεν είναι ένας καλοκάγαθος γερούλης που νοιάζεται για τους φτωχούς και τα παιδιά, άλλωστε πάντα το κομμάτι της ελεημοσύνης διαχειριζόταν καθότι κατά το άσμα των Χριστουγέννων το «γάλα τρων οι άρχοντες, το μέλι οι αφεντάδες».
***
Ο σύγχρονος Αη Βασίλης είναι μια καπιτάλα του κερατά, ορκισμένος στην ελεύθερη αγορά, χωρίς καλαμάρι και χαρτί, με laptop στο χέρι, μοιράζει τραπεζικά βρωμοπαράγωγα και αναγκάζει 1 δις ανθρωπάκια να δουλεύουν με 1 ευρώ την ημέρα.
***
Ίσως σας μπέρδεψα με το συμβολισμό του Αη Βασίλη αλλά για οικονομία του λόγου ας δεχτούμε ότι υπάρχει ο καλός και ο κακός. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο στο κόλπο είναι και ο καθένας τη δουλειά του κάνει.
***
Και τώρα εμείς, τι περιμένουμε για το 2010; Ασφαλώς τίποτε. Θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια να μαζέψουμε φόρους για να ξαναπαίξουν οι τραπεζίτες με τα δικά μας λεφτά.(ΤΟΠΙΚΗ)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: