Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009
Χριστουγεννιάτικος μποναμάς. Κατέφθασαν τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτή τη χρονιά όμως δεν ήταν όπως τις άλλες. Ήταν πράσινα τέλη. Όχι φυσικά, γιατί τα εισπράττει ο Γιώργος αλλά ήταν πράσινα-οικολογικά, το τελευταίο δώρο της κυβέρνησης Καραμανλή.
***
Ο λατρεμένος μας Σουφλιάς φρόντισε λίγο πριν φύγει να μας εμπεδώσει συνείδηση οικολογική. Ο κόσμος καίγεται, ο πλανήτης πεθαίνει κι εσείς ρε αφιλότιμοι κυκλοφορείτε με ΙΧ πενταετίας και δεκαετίας;
***
Το ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει το ....χαράτσι Σουφλιά, γιατί κι αυτό πιστεύει στην οικολογία και την πράσινη ανάπτυξη.
***
Βέβαια ο Σουφλιάς ήταν πιο προχωρημένος. Ήθελε και απόσυρση. Αλλάξτε τα σαραβαλάκια. Σωστός. Να δουλέψουν και λίγοι οι βιομηχανίες του εξωτερικού, να μας πάρει με καλό μάτι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί καθότι εμείς δεν παράγουμε ούτε τσιμπιδάκι.
***
Έτσι λοιπόν με τον ερχομό του νέου έτους οι προνομιούχοι Έλληνες που έχουν καινούριο ΙΧ θα πληρώνουν περίπου 0,30 έως 0,50 λεπτά την ημέρα για να κυκλοφορούν το ΙΧ τους οι δε μη προνομιούχοι από 0,33 έως 2 ευρώ.
***
Έχασε η Βενετιά βελόνι. Κοντά στα τόσα παλούκια κι ένα παραπάνω. Το νταλαβέρι να είναι καλά.
***
Τα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουμε τα δίνουμε για τα αγαθά που μας δίνει το κράτος, στην οδοποιία, στους χώρους πάρκιγκ, στη συντήρηση κ.λ.π., κ.λ.π.
***
Αστεία πράγματα δηλαδή. Πού να δούμε τέτοιο καλό. Οι δρόμοι πουλήθηκαν, το πάρκιγκ με τον παρά στο χέρι. Κι όπου υπάρχει ελεύθερο πάρκιγκ το καταλαμβάνει το τελάρο ή η γλάστρα του συμπολίτη μας.
***
Παντού υποκρισία. Πέστε μας ανοιχτά ότι το ταμείο είναι μείον, γιατί τα φάγαμε στα ομόλογα και τις κουμπαριές και αφήστε τα περί οικολογικής συνείδησης.
***
Ίσως η φετινή φαεινή ιδέα Σουφλιά και το αδιάφορο σφύριγμα του ΠΑΣΟΚ να είναι ένας απ’ τους πιο άδικους φόρους που επέβαλλε το άσχετο κράτος μας.
***
Αντί να επιβραβεύσει τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων που τα συντηρούν και δεν συμβάλλουν στην εκροή συναλλάγματος με την αγορά νέων, αντί να βοηθήσει τους μη έχοντες που είναι ταπί και καθόλου ψύχραιμοι, μας σπρώχνουν σε υβριδικά αντί για συμβατικά. Φύκια δηλαδή για μεταξωτές κορδέλες κατά το λεγόμενο.
***
Και δεν θα διαφωνούσα με το σκεπτικό τους, αν τα οικονομικά μεγέθη μας ήταν σε ισορροπία ή αν το μέτρο έπληττε τους έχοντες.
Ακόμη κι ένας που έχει ένα αυτοκίνητο δεκαετίας,  από καλό το έχει;  Μη νομίζετε ότι και ο στόχος στους μεγάλους κυβισμούς είναι να πλήξει τους έχοντες. Αυτοί τα αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Βοήθειά μας.(ΤΟΠΙΚΗ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: