Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου



Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο


MIXOY
Ζητήματα της επικαιρότητας, την πολιτική της κυβέρνησης στους διάφορους τομείς, αλλά και τοπικά θέματα, συζήτησε η νέα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαρία Μίχου με τους δημοσιογράφους, σε χαλαρό όμως και φιλικό κλίμα, αφού η συζήτηση διεξήχθη μεταξύ τυρού και αχλαδίου, σε γεύμα που τους παρέθεσε το μεσημέρι του Σαββάτου σε γνωστό (για τα γκουρμέ φαγητά του) μαγαζί της Κατερίνης.  
Μιλώντας για νέα κυβέρνηση τόνισε ότι κάνει μια ουσιαστική προσπάθεια για την Ελλάδα αλλά και για τον τόπο μας. «Ανοίξαμε πολλά θέματα, για την παιδεία, την υγεία, την οικονομία, το ασφαλιστικό», είπε, «θέματα τα οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να τα δούμε πάλι από την αρχή. Γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά και εμείς ότι υπάρχουν προβλήματα. Δουλεύουμε σοβαρά και υπεύθυνα. Θέλουμε να μας κρίνετε εκ του αποτελέσματος, θεωρώ όμως ότι τα βήματα γίνονται υπεύθυνα με ειλικρίνεια και σοβαρότητα».
Αναφερόμενη στα τοπικά ζητήματα εξέφρασε την εκτίμηση ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους βουλευτές για να λυθούν προβλήματα τα οποία χρονίζουν.
Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ένστασης που κατέθεσε ο συνυποψήφιός της στις εκλογές Ηλίας Τσιτλακίδης, αναφορικά με την καταμέτρηση των ψήφων.
«Το αποτέλεσμα», είπε, «τόσο από τη Νομαρχία, όσο και από το Πρωτοδικείο ήταν αυτό που με ανέδειξε  βουλευτή Πιερίας. Φυσικά είχε.... δικαίωμα να κάνει την ένστασή του, θα περιμένει το αποτέλεσμα από το Εκλογοδικείο και ό,τι άλλο πέραν αυτού είναι αβάσιμο και προσωπικά δεν το αποδέχομαι».

Την ενόχλησή του εξέφρασε ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικού Ολύμπου, γιατί όπως είπε δεν τον είχαν ενημερώσει για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το έργο της αποχέτευσης και ο Βιολογικός Σταθμός. «Πολλά από αυτά, τα ακούω πρώτη φορά», είπε.
Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά εφημερίδες δεν διαβάζει; Τόσα και τόσα γράψαμε και γράφουμε, τουλάχιστον για το Βιολογικό, που ρήμαξε πριν κάνει ξεκινήσει να λειτουργεί.
Και με την ευκαιρία να το ξαναγράψουμε: δεν μπορούν οι πολιτικοί ταγοί του τόπου (και δη οι κωλοπετσωμένοι) να αφήνουν δημάρχους και συμβούλους μικρών δήμων αβοήθητους, βορά στους τεχνοκράτες των υπουργείων (και όχι μόνον). Κι αυτό αφορά όλους τους πολιτικούς ταγούς, για να μην αδικήσουμε κανέναν.

Το διαβάσαμε, το προσυπογράφουμε και το μεταφέρουμε:
Πολύ αποδοτική η στρατηγική Χρυσοχοϊδη. Να εφαρμοστεί και γενικότερα.
Παραμονές γιορτών να κάνουμε μαζικές προσαγωγές οδηγών για να περιορίσουμε τα τροχαία.
Και μαζικές προσαγωγές όταν υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις, για να περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή.

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Πέτρας.
Πιθανόν να συζητηθεί και το θέμα που προέκυψε με τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης, όσον αφορά το παλαιό Μοναστήρι στην Πέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση, μόνο αν οι «διεκδικήσεις» της Επιτροπής Αγώνα, κατατεθούν γραπτώς στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αν δεν κατατεθούν, τότε η υπόθεση θα αποκτήσει… νέο ενδιαφέρον!

A_2
Δικαιωμένος βγήκε ο νομάρχης από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Ολύμπου, όσον αφορά τη (μη) λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.
Αποδείχθηκε, ότι η μη λειτουργία ενός απαραίτητου έργου, δεν οφείλεται σε «ελλείψεις», αλλά κυρίως στην απουσία πολιτικής βούλησης, καθότι αν υπήρχε πολιτική βούληση ακόμα και ελλείψεις να υπήρχαν θα αντιμετωπιζόταν!
Πάντως το Σάββατο διαφάνηκε πρόθεση ανάληψης ουσιαστικών πρωτοβουλιών για τη λειτουργία του βιολογικού, αν και η μεγάλη «σφαγή» θα γίνει όταν θα κληθούν να αποφασίσουν ποιοι θα πληρώσουν για τις συνδέσεις στον αγωγό!
Δεν φαίνεται κανένας πρόθυμος, (από το ΔΣ Αν. Ολύμπου) να αναλάβει το βάρος της πρότασης με την οποία θα ζητά να πληρώσουν όλοι όσοι συνδεθούν, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλους του δήμους.
Το κομμάτι αποσιωπήθηκε τεχνηέντως αν και αποτελεί την… «ταμπακέρα» του προβλήματος.

A_3
«Ταμπλάς» ήταν για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με έτος κατασκευής προ του 2004, τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας, που καλούνται να πληρώσουν (προκαταβολικά όπως καθιερώθηκε από 2001) για το 2010!
Μέχρι και 54 ευρώ περισσότερα είναι τα τέλη κυκλοφορίας για ένα όχημα προ του 2004, 1600 κυβικών.
Η νέα Κυβέρνηση, κατά πως φάνηκε, αποφάσισε να καταργήσει το νόμο Σουφλιά (θυμάστε εκείνον της απόσυρσης και των «πράσινων τελών»), μόνο για τα κομμάτια που τη συνέφερε!
Κατάργησε με τις δέουσες τυμπανοκρουσίες το μέτρο της απόσυρσης, αλλά άφησε την αύξηση των τελών κυρίως για τα οχήματα «παλαιάς τεχνολογίας»
Κοινώς ξεκίνησε τις «μισές δουλειές», από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε, καταργώντας ότι καλό είχε ο νόμος Σουφλιά και αφήνοντας σε ισχύ ότι έχει σχέση με το εισπρακτικό κομμάτι!
ΚΡΑΧΤΗΣ
(http://kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: